RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ALESANA, A SKYLIT DRIVE, EMAROSA, BURY TOMORROW – 9.5.2010, Praha, Lucerna Music Bar

Americká post HC formace ALESANA vyjela na turné ke svému aktuálnímu počinu "Emptiness" a neminula při tom ani matičku Prahu. S sebou si vzala tři spřátelené bandy BURY TOMORROW, EMAROSA a A SKYLIT DRIVE. Pojďme se tedy podívat, jak jim to v Lucerně šlapalo.

Jako první se představili jediní britští zástupci mezi americkými skupinami BURY TOMORROW. Jihoangličtí týpci rozjeli klasický energický metalcore a byli tedy rozhodně nejtvrdším článkem tohoto večera. Metalcore jakožto hudební styl si s sebou nese jeden zásadní problém, a to jakousi stereotypnost. Málokterá kapela jej dokáže uvařit tak poctivě, že po třech skladbách nebude nudit. BURY TOMORROW se z této škatulky „ničím nepřekvapující“ skupiny sice nevymanili, avšak svůj set vynesli do výšin svoji bezprostředností, sympatickou srdečností a skvělou komunikací s publikem. Velmi dobrý začátek.

Druzí vystupující, kentucká EMAROSA, byli tvrdší oříšek. Nastalo prudké zpomalení oproti divokým Britům. Prapodivná kombinace post HC se přelévala spíše do „ema“, tvrdý podklad nekorespondoval s čistým utahaným vokálem a experimentálně snivými klávesovými prvky. Ke všemu look kapely byl opravdu nesourodý. Urostlý Afroameričan za bubny, indie rockový kytarista, metrosexuální klávesák či vokalista oblečený ve sportovním dresu, který se zřejmě nechal inspirovat účesem Jaromíra Jágra z raných 90. let. Celá formace tedy působila nekompaktně nejen po stránce vizuální, ale i hudební. Ještě že těch 30 minut uběhlo tak rychle.

A SKYLIT DRIVE vybalili svižný a moderní sound, tak jak si fanoušci žádají. „Vystajlovaní“ hudebníci ukázali, jak s dobře postavenou muzikou lze rozehřát Lucernu Music Bar. Celé performanci vévodil čistý vokál vyžehleného zrzouna Michaela “Jag” Jagmina, jemuž sekundoval super řevem basák Brian White. Ale...ano, každé „ale“ v sobě skýtá negaci. Vysoký pištivý vokál mladíčka Jagmina zněl spíše jak ženský alt a působil rušivě v celé kompozici tvrdého soundu. Dle nadšení v sálu byli jedním z favoritů, já však netrpělivě čekala, až se „fistule“ umlčí.

Vrcholem večera byla jednoznačně ALESANA ze Severní Karolíny. Sextet ve složení tři kytary, dva vokály, basa a bicí přijel představit své nové album "Emptiness". Celých 35 minut věnovali pouze tomuto kotouči, zdá se, že jej přehráli téměř celý, doplňkem se staly pecky „Ambrosia“ a „Apology“ z debutového alba "On Frail Wings Of Vanity And Wax". Dennis "Denny Diablo" Lee obsluhoval drsné party, škoda jen, že metalcorový zpěv byl špatně slyšitelný, deathový growl však vyšel na jedničku. Dennis byl opravdu v ďábelské formě, že i přes nevelký hlasový prostor v celém setu lítal po pódiu jak splašený a první řady častoval drsnými projevu citu v podobě temperamentních objetí. Hlavní vokalista, narcistní Shawn Milke, zvládal své čisté party na výbornou, prsty kmitaly po kytarových pražcích jak pominuté a ještě ke všemu stihl své vystoupení prokládat exibicionistickými a lascivními gesty, což přítomné teenage girls přivádělo do extáze. Chvíli jsem si říkala „takhle to asi vypadalo na Beatles“ :-) Každopádně ALESANA předvedla nejlepší vystoupení večera. Nadupaná, energická a po hudební stránce dotažená show. Nejvíce kvituji dokonale zvládnutý kontrast mezi hutnými metalovými party a melancholickými částmi. Tleskám!

Až na sál prošpikovaný „emo dětmi“ s vyžehlenými patkami a probodnutými rty se Emptiness Tour opravdu povedlo a ukázalo, že styl zvaný post HC se těší velké oblibě. Vřelý dík patří Conspiracy.cz, že do naší kotliny dováží tak zajímavé a neotřelé spolky.

Ascela             


www.conspiracy.cz


Vydáno: 11.05.2010
Přečteno: 4923x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
pekna recenze,...15. 05. 2010 13:15 semi_teapunxcrew.xf.cz
co člověk, to...11. 05. 2010 18:44 Ascela
A já zrovna tu...11. 05. 2010 17:07 Jajinkah
to Ver: myslela jsem, že...11. 05. 2010 14:37 Ascela
No vidíš, tak to...11. 05. 2010 13:55 Ver


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0884 sekund.