TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ENTWINE - 28.5.2010, Finsko, Jyväskylä, Pub Katse

Po roce a čtvrt se mi zase podařilo dostat se na koncert Entwine, tentokrát ve vyhlášeném Pubu Katse v Jyväskylä. Turné k poslední desce už je dávno odehráno a teď, zejména před vydáním sbírky největších hitů, nás mohli pánové oblažit nejen novými, ale i staršími kousky. A tak se i stalo.

Do prostoru pro koncert jsme s kamarádkou dorazily asi v jedenáct, tedy hodinu před plánovaným začátkem koncertu. Čekáni se nakonec protáhlo téměř až do jedné hodiny, ale Entwine jsou jedna z kapel, na které se čekat vyplatí.

Entwine začali koncert skladbou "Out Of You" z alba "Fatal Design" a o další z této desky ani nadále nebyla nouze. Překvapivě jedinou písní z posledniho "Painstained" byl singl "Strife", který přišel na řadu jako třetí. Došlo ale i na ještě starší kousky jako "Time Of Despair" nebo "Silence Is Killing Me" či hity "Frozen By The Sun" a "Still Remains" z desky "DiEversity".

Zpěvák Mika Tauriainen je skutečně frontman na svém místě, muž malý svou výškou, ale velký svým charismatem. A lze-li ho čirou náhodou přehlédnout, nelze ho přeslechnout. Jako jeden z mála zpěváků, co jsem zažila, podá písničky na pódiu v naprosto stejné kvalitě jako na studiové nahrávce a mezičas mezi jednotlivými skladbami vyplňuje vtipnými komentáři na adresu dotyčného publika: "Jo, v Jyväskylä se hrálo vždycky super, to je jedno z nejlepších mest. Teda ne že bych vám chtěl lézt do prdelí, třeba v Oulu je publikum taky hodně dobrý, ale jo, tady je to super"...

Publikum v Pubu Katse se též bavilo. Díky pozdnímu začátku koncertu už byla většina příchozích v náladě, část už měla drobné problémy s orientací a rovnováhou. Nicméně rozdíly byly setřeny v momentě, kdy koncert začal a publikum začalo svorně skákat do úvodních tónů "Out Of You".

Plusový bod patří pánům také za velmi slušnou improvizaci v momentě, kdy nějakým způsobem odešly bubny. Chvíli se nic nedělo, Mika nerušeně komentoval dění na pódiu a v sále a po několika minutách tedy kapela pro zabavení už mírně rozladěného publika spustila jednu starší akusticky. Jako neplánovaná součást šou to bylo velmi příjemné zpestření.

Kvůli technické pauze se bohužel vystoupení lehce protáhlo a já musela před koncem vystoupení odejít na poslední autobus. To se mi zoufale nechtělo, celý koncert měl výbornou atmosféru a všichni se skvěle bavili.

Závěrem, až na skoro neúnosnou hodinu koncertu jsem neměla nejmenší problém. I technické potíže byly překlenuty bez ztráty kytičky, koncert byl super, muzikanti i publikum se bavili. Jen ten nedostatek času. Tak snad zase příště.

Karolína             


www.entwine.org


Vydáno: 31.05.2010
Přečteno: 3202x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08658 sekund.