Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MUSE – Resistance

Britští rockoví mágové MUSE se rozhodli, že konečně navštíví srdce Evropy. Okamžik, na který mnoho fanoušků čekalo, se naplní – zahrají na tradičním českém festivalu Rock For People. Pojďme se ale podívat na jejich poslední zásek jménem „Resistance“ z roku 2009, který může být vodítkem k očekávané koncertní show.

Formace MUSE již od svých začátků předváděla, že nejsou obyčejnou rockovou bandou, pár riffů, trocha křiku a fertig. Leader Mathew Bellamy a spol. uměli vždy vytvořit luxusní balení rocku plné zajímavých riffů, údernosti, originality, to vše s intenzivní elektronickou mašlí. Prostě masakr, jak má být. Předposlední album „Black Holes and Revelations“ bylo opravdu vrcholem v jejich tvorbě, proto se netrpělivě čekalo na „Resistance“ a…. bohužel nesklízí takové ovace. Došel jim dech? Či je to jen oddechový kotouč, než přijde další neřízená střela? Kdo ví.

Každopádně na jedenácti písních alba „Resistance“ ukazují, že stále mají co nabídnout, avšak není to menu podávané ze zlatého servisu. První pecka „Uprising“ je klasická "museovská“ - údernost, výborný Bellamyho vokál a skvělá elektronika, která vytváří poctivý základ jejich produkce.

Za další výraznou skladbu lze považovat „Undisclosed Desires“, jenže… je to holt vykrádačka Depeche Mode a já si říkám, zda to mají MUSE zapotřebí. Výborná střednětempá skladba podložená monotónním luxusním elektro soundem, jen kdyby mi to tak výše zmíněné kolegy nepřipomínalo…

Hlavní píseň „Resistance“ je zase silnou inspirací v bozích jménem Queen, a tak stále přemýšlím, proč? MUSE jsou výjimečnou formací na poli alternativního rocku, studnou nápadů a fantazie, proč tolik výpůjček od slavných interpretů? Odpovědí se mi zřejmě nedostane… Ale já jim to odpouštím, protože oni to prostě umí. Všechno.

Dále při „United States of Eurasia“ se začíná velmi procítěně a pomalu se vynořují neskutečné smyčce vytvářející pompézní atmosféru. Náhle se pak objeví arabské motivy a opět zaslechneme "queenovské“ party… Každopádně skladba je chvályhodná ve všech směrech!

Ve finiši se dostáváme k symfonii „Exogenesis", cílová rovinka se běží na poli vážné hudby. Zde se kapela nechala dosti unést svými fantaziemi… Vážná hudba a rock je však v jejich podání stále zajímavá kombinace a rozhodně stojí alespoň za jeden ušní průplach.

Nevím, jak to MUSE dělají. "Resistance" sice není žádný majstrštyk, ale punc kvality je cítit z každého tónu. Kdo nenavštíví Rock for People, aby se zúčastnil jejich vystoupení, dozajista prohloupí. Hovoří se o hudební události léta, možná i celého ro(c)ku. Uvidíme. Já tam budu určitě. A vy?

Ascela             


www.muse.mu

Seznam skladeb:
1. Uprising
2. Resistance
3. Undisclosed Desires
4. United States Of Eurasia (+Collateral Damage)
5. Guiding Light
6. Unnatural Selection
7. MK Ultra
8. I Belong To You
9. Exogenesis: Symphony Part 1 (Overture)
10. Exogenesis: Symphony Part 2 (Cross-Pollination)
11. Exogenesis: Symphony Part 3 (Redemption)

Sestava:
Matthew Bellamy – el. kytara, klávesy, vokály
Chris Wolstenholme – baskytara
Dominic Howard – bicí

Země: Velká Británie
Rok vydání: 2009
Čas: 54:18
Laber: Warner Bros.

Diskografie:
1999 – Showbiz
2001 – Origin Of Symmetry
2003 – Absolution
2006 – Black Holes And Revelations
2009 – The Resistance


Vydáno: 04.07.2010
Přečteno: 3655x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10855 sekund.