ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLACK MAJESTY, KOMUNÁL, DEAD DANIELS - 28.6.2010 - Praha, Exit Chmelnice

Australští power/speed metaloví Black Majesty se konečně zase vydali na turné a pár zastávek měli i v České Republice. Konkrétně Praha, Brno, Ostrava a na závěr tento víkend na festivale ve Spáleném Poříčí. Ačkoliv se v Praze předvedli v pondělí, s končícím zkouškovým a začínajícími prázdninami by se dala očekávat i poměrně slušná návštěvnost. Ale Češi nezklamali, nebo spíš možná ano, Exit rozhodně nepraskal ve švech, což byla dost škoda, za to si ale příchozí fanoušci koncert náramně užili.

Bez většího protahování nastoupila na pódium první předkapela, pražští Dead Daniels. Poměrně mladá kapela, avšak tvořená ze samých zkušenějších, nebo už jinde hrajících, muzikantů, jako je právě jejich bubeník Pavel Konvalinka, který je zároveň členem i dnešních headlinerů, Black Majesty. Dead Daniels už předskakovali Black Majesty před pár dny v rakouském Usteru a co jsem slyšela, tamní publikum je poměrně dobře přijalo. U nás tvořil největší část publika jejich fanklub, ale i jiní fanoušci se přišli podívat. Kluci sami nazývají svůj styl southern rock, mně osobně to trochu zavání tím naším typickým agrometalem. Ale kolem a kolem, melodie jsou celkem živé a chytlavé a klukům jde řemeslo od ruky.

Bývalý Komunální odpad, v současné době Komunál se v Praze ukázal jako druhá skupina a je vidět, že v našem hlavním městě má tahle kapela celkem slušnou řádku příznivců. Zpěvák Luboš Suchánek má velmi příjemný hlas a vtipný kostým v podobě černého hábitu a v ruce kříž místo kytary. Texty samozřejmě zná minimálně půlka publika a protože mají jejich songy spád, melodii a dobře zapamatovatelné refrény, po chvíli si pobroukává daleko víc lidí, než jen jejich známí a původní fanoušci. Měli jsme možnost slyšet i Lubošovi typické průpovídky třeba u songů jako „Volnej pád“, tak pojďte všichni, „Maják“ atd. Celý set pak zavírala hitovka „RVHP II“ (mám ten pocit), takže: „koupím si gumáky a nový tepláky a vyrazím do Oděsy na bál....“

A my taky vyrazíme. Tedy spíše Black Majesty po chvíli vyrazí na pódium. Za bicí se dnes už po druhé usazuje Pavel Konvalinka a není jediným Čechem na pódiu. Tak jako už před pár lety, kapelu doprovází český basák Richard. Že to bude divoká a živelná show můžeme vidět už od začátku. Otevíračka „Far Beyond“ z novinky In Your Honour šlape jako po másle a kapela předvádí, že má energie na rozdávání. Zpěvák John Cavaliere je k neutahání, svoji hyperaktivitu projevil už před koncertem, kdy při obyčejné cestě do backstage vyšvihl hvězdu jen tak pro zábavu, aniž by jeho počínání moc lidí sledovalo. Následně se s Black Majesty ubíráme ke starším kouskům a celý playlist je pěkná ochutnávka z každé desky. Navíc, ačkoliv pod pódiem není žádná závratná kupa lidí, dokáží ti naši předvést, že si koncert opravdu užívají. A baví se nejen fanoušci, ale i kapela. Ačkoliv díky australskému přízvuku mám trochu problém rozumět jejich průpovídkách, tuším, že chválí české publikum jako jedno z nejlepších, ne-li přímo nejlepší. Navíc jsme se dozvěděli, že kytarista Hanny slaví narozeniny a tak mu publikum pěkně zazpívalo „Happy Birthday". Hanny byl trochu v rozpacích a snažil se nám něco říct, ale John ho nenechal a jelo se dál. A také ačkoliv jsem ještě nové CDčko v celé své kráse neměla možnost slyšet, písničky z něj fungují skvěle a zaujmou. A za případné chyby v playlistu budiž má hluboká omluva, koncert jsem s velkou lítostí musela opustit předčasně, což by se dalo považovat skoro za hřích. Black Majesty jedním slovem: Paráda!
Playlist: Far Beyond, Dragon Reborn, Silent Company, Forever Damned, God Of War, Break These Chains, Tomorrowland, Another Dawn, Darkened Room, Further Than Insane, Wish You Well, Fall Of The Reich

Veronika             


www.blackmajesty.com
www.komunalniodpad.com
www.deaddaniels.com


Fotogalerie


DEAD DANIELS



KOMUNÁL



BLACK MAJESTY


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 04.07.2010
Přečteno: 6753x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Děkuju za...28. 07. 2010 16:03 Veronika
BM ChmelniceJe to přesně tak,...15. 07. 2010 9:58 martan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10053 sekund.