RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



bulvární koutek

Pravé letné horúčavy nám zaklopali na dvere, kto by to bol zase po roku povedal, však? (pardon, ale klišovitejšiu vetu na úvod úvodného letného úvodníku som už jednoducho nenašiel). Každopádne sa na rockového fanúšika v týchto nekresťanských teplotách rúti slušná kopa dobrej muziky. Tú my rozhodne neignorujeme a budeme sa snažiť podľa možností priniesť reporty zo všetkých veľkých podujatí v Čechách a na Morave, ktoré sa tvrdej muziky týkajú. Okrem toho, tu a tam moji investigatívni kolegovia prihodia z dlhej chvíle a plnej peňaženky aj nejaký zahraničný bonus. Pozrieť by sme sa tak mohli, čo si pre fanúšika pripravil Jyväskylä Rock v teraz príjemne sviežom Fínsku a keď sa naučíme do septembra vyslovovať slovo Székesfehérvár a variť koložvársku kapustu, príde na pretras aj miestny FEZEN fesztivál.

Na úvod však budeme skromnejší a pozrieme sa do Plzeňska. Spálené Poříčí je už tradične jednou z prvých prázdninových zastávok fanúšika rockovej hudby. Už komerčnejší Rock For People by sa našim stránkam tiež nemal vyhnúť, no a pár dní nato sa reportérske oko zameria na vizovickú Jelínkovu likérku. TARJA s filharmóniou, SABATON, QUEENSRYCHE, GAMMA RAY, ANNIHILATOR, ACCEPT, EPICA a kopa ďalších. Rozložitý 4 dňový Masters of Rock opäť má čo ponúknuť aj v ôsmom ročníku a na svoje si prídu najmä milovníci melodickejších odnoží. Benátska Noc sa tiež nedá zahanbiť i keď na Malej Skále budú popri ojedinelom zahraničnom hosťovi vsádzať prevažne na overené tuzemské mená. Jedným z najzaujímavejších kultúrnych podujatí bude bezpochyby 15. ročník jaroměřského Brutal Assaultu, dnes už považovaného za jeden z najkvalitnejšie obsadených metalových festivalov v Európe. Tešiť sa môžeme na pestrú zmesku tej časti rockovej scény, ktorú vzhľadom na svoju povahu nedokážu pokryť vyššie vymenované značky. Prvé husle si teda opäť zahrá najmä svetová extrémna ale i alternatívna špička, podľa milého Shindyho zvyku doplnená občasným úletom „mimo misu“. Industriálni FEAR FACTORY, multiinštrumentalista bez hraníc IHSAHN, technickí bordelári MESHUGGAH, legendárni zvrhlíci CANNIBAL CORPSE, interžánrový DEVIN TOWNSEND, príjemne uplakaní MY DYING BRIDE, otcovia grindcore NAPALM DEATH – to je len mikroskopická vzorka toho, čo na návštevníka v narvanom trojdňovom programe Josefovská pevnosť vo svojich „útrobách“ chystá.

Nech už leto plánujete stráviť akokoľvek, celá redakcia praje vám aj sebe veľa nezabudnuteľných hudobných i nehudobných zážitkov. Takže uši starostlivo vypláchnuť, účinky opaľovacích krémov a pitný režim nepodceniť a nasávať. Pokiaľ možno, nie alkohol, ale atmosféru letných festivalov :-)

Martin 5.7.2010

vadder             



Vydáno: 05.07.2010
Přečteno: 3217x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.41694 sekund.