Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Pasi KOLARI (FOR SELENA AND SIN) - Ten pivo, please!!!

Finská gothic/pop/metalová parta For Selena And Sin se brzy už potřetí v historii ukáže u nás. Třetí turné během půldruhého roku, to už je rutina, že jo, o nic nejde. A nebo jde? A jak to vlastně všechno vypadá a bude vypadat? O tom a spoustě dalších věcí se opět rozpovídal nejukecanější člen kapely, kytarista Pasi.

Co je nového u FSAS?
Pomalu připravujeme nové písničky a odehráli jsme pár koncertů ve Finsku. Samozřejmě se těšíme na turné. Je čas na nějakou pořádnou akci v Evropě.

Co od nadcházejícího turné očekáváte?
Tohle je třetí šňůra za jeden a půl roku. Poprvé budeme hrát v Holandsku a ve Francii. Těším se na reakce lidí. A samozřejmě je super hrát zase v České republice, v Brně a Českých Budějovicích jsme ještě nebyli, ale nesmím opomenout Prahu, kde jsme hráli na předchozích turné. Sečteno a podtrženo, dva a půl týdne se skvělými lidmi a snad i skvělými koncerty.

Jak jste přišli k Vanity Ink jako třetí kapele na turné?
Náš promotér ve Finsku mi zavolal a zeptal se mě na názor na hudbu Vanity Ink. Moc se mi to líbilo a dozvěděl jsem se, že by se k nám chtěli na turné přidat. No jasně, proč ne! Kapela zní skvěle a jsem si jistý, že do našeho týmu vnesou ještě trochu rokenrolu. Je to stoprocentně hustá parta a nejspíš i stoprocentní pařiči. (směje se)

Ve kterých zemich se hraje nejlíp?
Fantastické byly koncerty v Pobaltí na našem posledním turné. Kurevsky super šou a publikum šílené. Takže co se týče výhradně koncertů, Pobaltí vyhrává na plné čáře. Kéž bych mohl říct totéž o těch zemích obecně. Chci říct, občas na vás padne depka, když chodíte po ulicích v baltských městech. Ale to je jiný případ. Samozřejmě Německo a Prahu mám na seznamu těch nejlepších. Z těch zemí mám jen příjemné zkušenosti.

Máte nějaké vtipné nebo jinak zajímavé historky z předchozích šňůr?
Vtipných a šílených historek z turné je milion. Tahle není zrovna veselá, ale naposledy nás zastavila polská policie. Mysleli jsme si, že je to jen rutinní záležitost, zkontrolují, jestli je všechno v pořádku, a my budemem pokračovat. Po deseti minutách nám strážníci řekli, že z nějakého směšného důvodu musíme zaplatit pokutu 1000 euro. Trvali na tom, že autobus na polské silnice nesmí a že pokud nezaplatíme, nemůžeme pokračovat v jízdě. Zavolali jsme na finské velvyslanectví, o co že to kurva jde. Tam nám řekli, že by nebylo rozumné začít se s policií hádat, protože by to taky mohlo dopadnout tak, že někoho zavřou. Korupce vede, takže turné pokračovalo po zaplacení tisíce eur. Nechci nic kritizovat, ale tohle svinstvo není v EU dovolené.

Co bude Selena dělat po turné?
Pár dní spát. Ne, vážně, v listopadu budeme hrát v Petrohradě a ke konci roku budou koncerty ve Finsku. Uvidíme, co přinese příští rok, za nějakou dobu bychom chtěli jít do studia natočit třetí album. Na to by snad mělo dojít během léta.

Které písničky nejradši hraješ na koncertech? Podle čeho tvoříte před koncertem setlist?
Mně je vcelku jedno, co hrajeme za písničky, i když teda osobně mám radši rychlejsí a rockovější věci. Každý má svoje oblíbené. Většinou to záleží na náladě, proto sestavujeme setlist až těsně před koncertem. Pokaždé se snažíme ho obměňovat, protože hraní stejných písniček pořád dokola je nuda.

Absolvovali jste pár koncertů s berlínskou kapelou Kultasiipi, jaké bylo hraní s nimi ve Finsku? Hodně jiné než předtímv Berlíně?
Jo, tahle německá folkmetalová banda s námi hrála dva koncerty ve Finsku. Nejsem moc na folkovou muziku, takže mi osobně po hudební stránce moc neříkají, a ani moc nechápu koncept kapely. Německá kapela s texty ve finštině, to zní trochu divně. Ale prostě hrajete s různými kapelami a někdy nezáleží na tom, jestli se vám líbí, nebo ne. Ale jsou to rozhodně super lidi.

Co bylo důvodem ke koncertní pauze po vašem velikonočním turné?
Tam byly v podstatě dva důvody. První byl ten, že žena našeho klávesového mága čekala miminko. Druhým byla nálada uvnitř kapely. Hráli jsme koncerty non-stop, takže si všichni potřebovali trochu odpočinout. Rozhodně to za to stálo. Když jsme se zase po pauze sešli, bylo příjemné ostatní vidět.

Jaké ohlasy jste dostali na druhé album?
Dost jsem se kritik bál. Chci říct, byl jsem přesvědčený, že ty písničky zní dobře, ale náš styl byl víc do rocku než na prvním albu, takže jsem si nebyl jistý, jak na něj budou lidi reagovat. Ale nakonec bylo super číst pozitivní recenze. Spousta kapel říká, že hrají muziku jen pro sebe, ale podle mě to jsou sračky. Já myslím, že recenze a ohlasy obecně jsou hrozně důležité.

Proč vyšla jako druhý singl z alba právě skladba 'Rusty Rails Of Yesterday'?
To vlastně měl původně být první singl a video. Ale vzhledem ke smutné atmosféře písničky jsme se rozhodli ji vydat až po singlu 'Psycho Lover', který je mnohem rockovější a má ten takzvaný 'hitový potenciál'. V současné době je točení klipů dost velké riziko, stojí to spoustu peněz a šance, že se dostane do televize, je dost malá. Například tady ve Finsku máme hudební kanál, kde se hrají videoklipy pořád, ale metalové muzice je věnována jen hodina týdně.

Jak vznikl klip k 'Rusty Rails Of Yesterday'?
Za tím stojí režisér Anssi Korhonen. Chtěl něco úplně jiného a klíčová slova pro to byla 'jednoduše' a 'hladce'. Přestože je to v podstatě jen video ve stylu 'kapela hraje', je zajímavé svými efekty atd. Myslím, že se na něj můžete podívat na Youtube.

Vyjde z 'Primrose Path' ještě nějaký další singl?
Máme spoustu materiálu z koncertů a kravení v zákulisí, takže je možné dát dohromady video z těchto útržků. Ale jak moc chytré či strategické by to bylo, to je věc druhá. Možná vyjde neoficiální klip, kdo ví? Nicméně si nemyslím, že oficiálně z tohohle alba ještě něco vydáme.

Kvůli čemu se v kapele nejčastěji hádáte?
Tak tohle je nejzajímavější otázka za dlouhou dobu. Vážně, udělal jsem od vydání druhého alba už asi stovku rozhovorů, ale na něco takového se člověka často nezeptají.. (směje se) Co na to říct? V kapele nám to příjemně ladí, takže se snažíme hádat se co nejmíň. Ale třeba není nic moc, když někdo přijde pozdě. A několikrát jsme měli blízko k bitce, když někdo hrál na koncertě hodně špatně. Pijeme alkohol (hodně alkoholu) a já si myslím, že to většinou přispívá k přátelské a uvolněné atmosféře.

Kterou známou písničku by podle tebe kapela měla nahrát jako další?
Rozhodně něco z osmdesátých let. Rozhodně bych nedělal cover verzi nějaké nové písničky. Je milion výborných skladeb, ale já bych třeba vybral nějakou od pop/rockového žánru, co není tak známá. Těžko říct konkrétní věc, ale byla by to rychlejší písnička s dobrým rytmem.

Před nějakou dobou jste změnili basáka, jak to probíhalo? Jak si Aapeli zvykl na hraní v Seleně?
Náš basák Teemu se rozhodl po pěti letech opustit kapelu. Bylo to pro něj těžké rozhodnutí, ale když žijete v jiném městě a máte tam rodinu, je těžké neustále odjíždět a být pryč. Nicméně Aapeli s námi odehrál několik koncertů jako záskok za kytaristu a v té době se rozpadla i jeho kapela. Tak jsme mu nabídli, jestli se nechce přidat, a bylo to. Teď taky hraje v death metalové kapele s názvem Soulfallen, která je dost aktivní. Zatím všechno fungovalo, žádné problémy s rozvrhem koncertů apod.

Díky za rozhovor!
Taky díky. Doufejme, že na naše koncerty v ČR přijde hodně lidí a bude to pořádná pařba. Ten pivo, please!!!

Karolína             


www.forselena.net

video Rusty Rails Of Yesterday


Vydáno: 30.09.2010
Přečteno: 3026x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.087 sekund.