NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WINTERSTORM - A Coming Storm

Zima začíná natahovat své mrazivé hnáty, buďme tedy styloví a koukněme se na noty kapele, která má toto roční období ve velké oblibě. Abych se přiznal, neměl jsem o ní do nedávné doby nejmenší tušení a musím tak poděkovat jedné dobré duši, jež mi ji doporučila ve fejsbukové skupině MELODIC POWER-SPEED METAL. Čímž máme hned jasněji o žánrovém zařazení, v případě této německé party jej ale musíme doplnit o škatuli folk a battle metalu s příležitostnou vložkou jemné symfoniky.

Zásadním elementem, který obepíná uvedenou stylovou směsici a jenž je rovněž hlavním pachatelem mých sympatií k této kapele, je ovšem slůvko melodie. Kompoziční vnady WINTERSTORMu jsou totiž hlavně líbivé a nic zbytečně nezašmodrchávají. Občasné stylizování do battle image je tak pouze okrajovou záležitostí, která naštěstí nemá nic společného s power metalovými spolky, jenž válku berou za něco smrtelně vážného a tomuto tématu podřizují úplně všechno, včetně zásadových (a často tak nudných) skladatelských postupů.

Náš zimní příběh je daleko přívětivější, čehož důkazem je hned úvodní intro. To dramaturgicky přesně graduje v podmanivém symfonickém majestátu a svojí úlohu navození správné atmosféry plní na výtečnou. Následný song "The Final Rise" pak jasně definuje hudební ubírání a cíl kapely. Znamená to nekomplikované, ale o to účinnější riffování, power-spídové změny tempa a také vkusné melodické klenutí (nejen) ve zpěvných linkách. Vokalista Alexander Schirmer rozhodně nemá tradiční hlasové zabarvení, v některých polohách dokonce evokuje Ozzyho Osbournea a pro osobitost WINTERSTORMu tak dělá obří službu.

Nenáročnost nabízeného materiálu je ovšem také slabinou. Tato tvůrčí cesta totiž vyžaduje kromobyčejnou nálož chytlavých motivů, a pokud se jich nedostává, stává se ona jednoduchost kontraproduktivní. Některé skladby ("Winterheart", "Battlecry", částečně "Fortunes Blood") jsou tak až příliš bezvýrazné a kvůli absenci výraznějších melody prvků nemají moc co nabídnout. Povedenou sekci naopak zastupuje balada "Climb the Highest Mountains", jež je mimořádně podmanivá a rozhodně vám ji doporučuji jako kulisu k vytvoření "vlhké" atmosféry při dámské návštěvě. No a když budete sami, vohulte si (povedené) metalové kousky této desky a vydejte se všanc zimní náladě. V případě WINTERSTORMu vám nějaké omrzlny rozhodně nehrozí, za to ručím vlastní klávesnicí!

Petr Štěpnička             


Winterstorm@Official

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. A Coming Storm
2. The Final Rise
3. A Wizard's War
4. March on the Peaks
5. Winterheart
6. Fortunes Blood
7.
8. Battlecry
9. Winterhumppa
10. Thirst of Revenge

Sestava:
Alexander Schirmer - zpěv
Peter Cerveny - baskytara
Sebastian Albrecht - vokály, bicí
Armin - kytara, vokály
Max - klávesy
Michi - kytara, vokály

Rok vydání: 2010
Čas: 43:43
Země: Německo
Žánr: melodický power/fokl metal

Diskografie:
2010 - A Coming Storm


Vydáno: 02.12.2011
Přečteno: 2922x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09417 sekund.