DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEPULTURA - České Budějovice, KD Vltava, 12. 6. 2012

SEPULTURA přijede do Českých Budějovic! Tato zpráva se v metalových kruzích na jihu Čech rozkřikla rychlostí blesku. A skutečně, Brazilci měli v Čechách odehrát hned několik koncertů, z nichž jeden byl v plánu v KD Vltava. Paradoxem je, že většina těch, co si chrochtala blahem, nakonec na akci nepřišla. Důvod? Údajně vysoké vstupné. I tak se ale sešlo mnoho hlav, které si nehodlaly tento metalový jihočeský svátek nechat ujít. A udělaly dobře. SEPULTURA přišla, zničila, odešla. Naprostý masakr, který těžko hledá konkurenci. Jestliže někdo tvrdí, že je tato kapela už mrtvá, kecá bludy. Právě naopak. S poslední deskou „Kairos“ Kisserova družina chytila tak silný dech, že jasně plivla do tváře všem pochybovačům. Ale od začátku...

Izraelská thrash metalová kapela HAMMERCULT se ukázala jako vynikající volba do role předskokanů. Nečekaně energický nářez, který byl podpořen vynikajícím zvukem. Jedna palba za druhou, ani chvilka na vydechnutí. Jejich set ve mě zanechal výborný pocit. Určitě kapela, kterou mohu doporučit.

SEPULTURU jsem naposledy viděl před lety ve Vizovicích. Tehdy mě rozsekali svým neskutečným nasazením a výborným playlistem. V Českých Budějovicích se historie opakovala. Koncert odstartoval ve vysokém tempu a to po celou hrací dobu neztratil. Chytrým tahem bylo dát takřka hned na začátek legendární „Refuse/Resist“, která celý sál rozpohybovala. Příjemným zjištěním bylo, že hned následující novinka „Kairos“ oproti předchozí klasice nic neztrácí. Potvrdila se tak moje domněnka, že SEPULTURA natočila nejlepší desku od dob Cavalery. Například vypalovačka „Mask“ nemilosrdně drtila všechno. Vrcholem pak byla hymna „Territory“, deathová klasika „Arise“ a závěrečná zlidovělá „Roots Bloody Roots“, při které skákal snad každý účastník koncertu. Chvílemi mělo vystoupení Brazilců takové koule, až jsem si říkal, jestli to Vltava vůbec vydrží. Vydržela! Musím také pochválit křišťálový zvuk. Přemýšlím, kdy naposled jsem tak kvalitní sound slyšel.

Celá akce ale měla jedno mínus, ačkoliv to se samotné kapely netýkalo. Dvě pípy na celý kulturák jsou fakt málo. Fronty u občerstvení byly nekonečně. Kdo se chtěl napít, potřeboval pevné nervy. Do toho nepříjemné dusno... Ale což, všechno nemůže být dokonalé. Lidem, kteří navštívili SEPULTURU a dva dny před tím viděli v Plzni na Metalfestu SOULFLY, se nabídla zajímavá konfrontace. Max Cavalera sice zahrál velmi dobře, ale SEPULTURA ho sfoukla. Tato kapela má obrovskou sílu a jsem mimochodem rád, že to konečně začíná dávat najevo i na řadovkách.

Venca Votruba             


Foto: Petra Došková


Vydáno: 02.07.2012
Přečteno: 3775x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
hmmmmSkvely report,...2. 07. 2012 21:51 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14172 sekund.