PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ESKIMO CALLBOY - We Are the Mess

Co se stane, když se smíchá posthardcore, metalcore a elektronická hudba? Vznikne electronicore. Žánr, který je momentálně hodně v kursu ze dvou důvodů: 1) kapely hrající tento styl vznikly před maximálně dekádou čili jsou momentálně v největším hudebním rozpuku a 2) dubstep a elektronika v hudbě obecně je nyní nesmírně populární a kapely světových formátů s nimi už nejen experimentují, ale berou ji už jako svou nedílnou součást (Korn, Linkin Park atd.). V electronicoru lze najít nespočet slavnějších zástupců (Abandon All Ships, Asking Alexandria), ale Eskimo Callboy určitě není radno opomíjet. Tlupa z Německa totiž netvoří kontrasty jen v hudbě, ale také v kontextu s texty.

Eskimo Callboy tvrdí, že hrají „porno metal“ a texty tomu také odpovídají, neboť jsou ve valné většině o koitálním opojení a vychutnávání pravého britského čaje o páté. Tedy klasický punkový střih v hardcore balení. Vše samozřejmě s velkou dávkou humoru a patřičným nadhledem. Eskimo však kritikům příliš nevoní a dostávají od médií přívlastky jako mizogynní, homofóbní atp. Kapela na takováto obvinění zpětně reaguje, že jde o pouhou satiru všeho podřadného, včetně parodie samotných žánrů, kterých se jejich bizarní crossover dotýká. Kdo viděl nějaké živé vystoupení či klip, ví, o čem skupina mluví. Kdo ne, představte si tvrdší Hentai Corporation.

V pořadí druhá deska Eskima „We Are the Mess“ se drží starých dobrých divokých kolejí se spousty svěžích hudebních nápadů, a po půl hodince již není co poslouchat. Placka obsahuje regulérních devět songů a většina z nich disponuje typickým rukopisem německých pošuků – tzn. vyvážený mix elektroniky a corových prvků, a to jak v instrumentální, tak i vokalové části. Velkou výhodou jsou dva zpěváci – Sebastian a Kevin, kteří si rovným dílem rozdělují různé vokální party od screamů, growlů a pig squealů až po čistý zpěv. Ten je však bohužel postižen chorobným automatickým modulátorem hlasu a evokuje tak taneční popovou scénu ve své nejklišovitější podobě. Tento záměr se šeredně minul účinkem a po pár skladbách začne značně posluchače vytáčet (včetně vědomí, že ani jeden zpěvák nedosahuje naživo takto čistých výšek). Kromě této nepatřičnosti však nelze zřejmě nic vytknout. Corové pasáže skvěle šlapou a elektronika je vhodným doplňkem často táhnoucí celý chytlavý refrén. Možná by se dalo pro příště více popřemýšlet nad pořadím jednotlivých skladeb, protože závěr „Broadway’s Gonna Kill Us“ je slabý, a to nás ještě po něm čeká nic neříkající outro.

Že se však Eskimo skladatelsky zlepšují a hudebně rostou, dokazuje skladba „Voodoo Circus“, jež je jasným highlightem celé desky a je téměř o úroveň výš než všechno ostatní, co kdy kapela vytvořila. Song začíná „slayerovsky“ v rychlém thrashovém tempu, které se následně rozčísne zpěvným refrénem se dvěma vokálními linkami a po půlce skladby nás čeká libový corový breakdown. V závěrečné části písně se dočkáme i dubstepových vsuvek či čistých vícehlasů. Čirá esence hudebních nápadů a jasná ukázka potenciálu kapely. Zbytek písniček není zdaleka tak působivý a nápaditý, každopádně v jakékoli z nich si lze najít výborné pasáže a všežánrové postupy. „Final Dance“ až nápadně připomíná celosvětový hit Gangnam Style od PSY a „Never Let You Know“ začíná jako nějaká powerová vypalovačka. Tak či onak, Eskimo má ještě co nabídnout a prosadit se více než jen ve svém subžánru.

Radek Neuman             


Oficiální webové stránky

YouTube ukázka - videoklip We Are the Mess

Seznam skladeb:
1. Cstrp
2. We Are the Mess
3. Party at the Horror House
4. Blood Red Lips
5. Never Let You Know
6. #elchtransformer
7. Jagger Swagger
8. Ghosts of the Night
9. Final Dance
10. Voodoo Circus
11. Broadways’s Gonna Kill Us
12. R X L

Sestava:
Sebastian "Sushi" Biesler – zpěv
Kevin Ratajczak – zpěv, klávesy
Daniel Haniß – kytara
Pascal Schillo – kytara
Daniel Klossek – baskytara
David Friedrich – bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 34:34
Label: Redfield Records
Země: Německo
Žánr: Electronicore

Diskografie:
2012 – Bury Me in Vegas
2014 – We Are the Mess

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.01.2014
Přečteno: 3845x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No jelikož jsem si...17. 01. 2014 16:26 Aldys
Kolega Hermes (s...16. 01. 2014 21:27 Hermes
V první chvíli...16. 01. 2014 18:08 Aldys


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09218 sekund.