NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ENZO AND THE GLORY ENSEMBLE - In the Name of the Father

Enzo Donnarumma je italský hudebník, který právě vydal svou první sólovou desku „In The Name Of Father“, jejíž název evokuje, skutečnost, že by tahle deska mohla mít náboženský kontext.. V kombinaci s tím, že Enzo už dříve vydal album s kapelou Members of God není překvapením, že v křesťanské lyrice pokračuje dál. „In The Name Of Father“ je metalovou operou. Nebo se tak alespoň snaží tvářit. Výsledek je však trochu rozpačitý a to i přesto, jaké si Enzo pozval na pomoc hosty. Kobi Fahri (Orphaned Land), Marty Friedman, Ralf Scheepers (Primal Fear), Gary Wehrkamp a Brian Ashland (oba Shadow Gallery), Mark Zonder (Fates Warning), Tina Gagliotta (Poemisia) a další, které Enzo zahrnul pod pojem The Glory Ensemble.

I když nejste věřící, prostě si budete muset zvyknout, že vše kolem Enza se motá kolem náboženství a texty jsou jasně směřované. Zaměřme se tedy spíš na samotnou hudbu. Deska nezačíná vůbec špatně. Po příjemném intru s lehce orientální atmosférou přichází „Psalm 63“ s dávkou symfonického power metalu. Zvuk příliš nezaujme, protože není příliš povedený, ne každý má prostě na špičkové studio. V písni se dočkáte poměrně typického pojetí metalových oper. Zpěváci se střídají, orchestrace se snaží o dramatičnost a nechybí ani prog metalové odbočky (především klávesy dokáží vykouzlit zajímavé nápady).

„The Lord’s Prayer“ přináší velmi klidnou hudbu a nese se v orchestrálním duchu. Poprvé zapěje také můj oblíbenec Kobi Fahri, píseň se postupně rozvíjí a gospelový závěr je velice líbivý. Kobi si pořádně zazpívá i v další „Anima Christi“, která je i nejpovedenějším kouskem na desce. Orientální rytmus i atmosféra vás vrhne na blízký východ. Rovněž melodie je libozvučná a změny temp, kdy zazní salvy dvoukopáků jsou velmi dobré. „Glory Be To The Father“ je citlivá orchestrální skladba s ženským zpěvem a hezkou melodií. Na ni navazuje power metalová „Benedictus“, která může připomenout Rhapsody Of Fire a hlavně skutečnost, že posloucháte metalovou operu.

S „The Apostle’s Creed“ Enzo hodně přešlápl. Snaží se o umění, snaží se o vážnou hudbu a o různé experimenty. Chvilku zní jak Trans-Siberian Orchestra, chvilku máte pocit, že posloucháte balkánskou lidovku. Bohužel to vůbec nepasuje dohromady a pocit rozpačitosti nezmizí ani s další orchestrální „Hail Holy Queen“. Ta sice ukrývá pěkné kytarové sólo, ale když se Enzo snaží o „umění“, nevěřím mu to. A především celých deset minut se metalu nedočkáte ani náhodou. A když přijde „Psalm 3“, přejete si, aby už zas skončil, protože zní dost tuctově. Deska (k mému zklamání) končí dvěma baladami. Z dvanácti položek na albu jsou jen čtyři metalové a zbytek je v orchestrální podobě. Ne že bych lpěl nějak na tvrdosti, rocková či metalová opera by měla být pestrá a klidně i multižánrová, tady je však až příliš patosu a vaty.

„In The Name Of Father“ je pestrá deska se spoustou nápadů. Chvilku power metal, chvilku rocková balada, orchestrální písně, trocha gospelu nebo orientálních nálad. Jenže všeho moc škodí a v metalové opeře je nedostatek metalu prostě velké mínus. Enzo je bezesporu velmi talentovaný umělec, ale po dramaturgické stránce se mu deska příliš nepovedla a je na ní až příliš patosu. Celkově se jedná o průměr, který nabídne několik opravdu dobrých skladeb, ale nedokáže bavit po celou dobu.

Tomáš Marton             


www.enzodonnarumma.com

YouTube ukázka - Maybe You

Seznam skladeb:
1. In the Name of the Father
2. Psalm 63
3. The Lord's Prayer
4. Anima Christi
5. Glory Be to the Father
6. Benedictus
7. The Apostle's Creed
8. Hail Holy Queen
9. Guardian Angel Prayer
10. Psalm 3
11. Hail Mary
12. Maybe You

Sestava:
Enzo Donnarumma - zpěv, kytary, aranže
Hosté:
Marty Friedman, Kobi Farhi, Ralf Scheepers, Mark Zonder, Gary Wehrkamp, Brian Ashland, Nicholas Leptos, Amulyn, Tina Gagliotta, Pierpaolo Jemmo, Alexein Megas
Rok vydání: 2015
Čas: 47:23
Label: Underground Symphony
Země:Itálie
Žánr:Metalová opera

Diskografie:
2015 - In the Name of the Father

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.02.2016
Přečteno: 1671x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10567 sekund.