DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MISFOLDED - Restless Continuum

Spojíme-li melodickou hudbu s porcí dynamiky a nekompromisním growlingem, dostaneme výsledek, který potěší nemálo fanoušků tvrdé metalové muziky. Dnes už není ničím nezvyklým, když se postu growlového křiklouna ujme žena, avšak opřou-li se do toho rovnou dvě zpěvačky, začne docela slušný nářez. Tento punc originality nese pražská kapela Misfolded, jejíž dvě frontmanky Jana Oltová a Jana Kopecká nejsou žádné křehké slečinky. Jak dokazuje nová deska Misfolded „Restless Continuum“, je zřejmé, že zařvat holky prostě umí.

Pro fanoušky tuzemského melodického death metalu Misfolded nejsou žádnou novinkou. Parta se zformovala už v roce 2013 a přibližně o rok později vydala svůj debut „Isolated“, oproti kterému je nová placka o poznání tvrdší a propracovanější, především po zvukové stránce. Mám pocit, že deska zvukově převyšuje tuzemské kolegy a svou kvalitou se podobá zahraničním bratrům ve zbrani, tedy v metalu. Aby taky ne. Dva roky dřiny, to už je znát a to zejména i na vokálních linkách obou zpěvaček, nyní je z jejich zpěvu cítit daleko větší jistota a razance. Tato změna je nejvíce čitelná v úvodní skladbě „Unbearable“, která si mě získala už na první poslech díky rázným melodiím a detailně vyštelovanému zvuku. Začíná příjemným, melodickým prologem, přičemž po pár vteřinách dochází k postupné gradaci. Opomenout bych neměl ani výrazné party na bicí, za které se posadil mladičký Jakub Hřebíček či skvěle vymazlená kytarová sóla Martina Dlouhého a Jendy Zíky.

Deska je poměrně pestrá, nicméně se nepouští do přehnaného experimentování. Příkladem rozmanitosti je například „Malice“, kde začátek skladby zní, jako by jej nahrála heavy metalová kapela a následně čistý zpěv doplňující growling je také překvapivý. Z počátku to celé zní jako song na odlehčenou, ale to jen do doby, než zazní tóny navozující doomovou náladu. Nástup hutných kytarových riffů za mohutné podpory basové kytary Petra Maška tvoří příjemný rámec, přičemž ani melodická stránka skladby nezůstává pozadu a tím se pro mě "Malice" stává nejposlouchanější skladbou alba. Závěrečný a zároveň bonusový song „Polka“ je naprostá energická smršť. Její pojetí připomíná finské harcovníky Finntroll.

Z desky je cítit píle a odhodlání, zvuk svou čistotou převyšuje mnoho žánrově spřízněných tuzemských kapel. Misfolded mají silný potenciál, jejich novinku doporučuji všem, kteří milují tvrdou, energickou a zároveň melodickou odnož metalové hudby.

Jiří Rogner Hylmar             


www.misfolded.org

Seznam skladeb:
1. Unbearable
2. Malice
3. Obsessions
4. Social Blindness
5. Silence Broken
6. Irresolution
7. Death of Anticipation
8. Hysteria of Lost Integrity
9. Restart
10. Disoriented
11. Polka

Sestava:
Jana Kopecká - growling
Jana Oltová - growling
Honza Zíka - kytara
Martin Dlouhý - kytara
Petr Mašek - baskytara
Jakub Hrebíček - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Studio: Shaark
Země: Česká republika
Žánr: Melodic/Death Metal

Diskografie:
2013 - Isolated
2016 - Restless Continuum

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.07.2016
Přečteno: 3110x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1002 sekund.