NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SELF-HATRED - Theia

Trochu jako blesk z čistého nebe přicházejí na scénu Self-Hatred, kteří vydávají debutovou desku „Theia“. Ono totiž album už od samého počátku působí vyspěle a zkušeně, ne jako prvotina. Aby také ne, když se na desce podíleli ostřílení mazáci a bývalí členové kapel jako jsou Dissolving Of Prodigy, Silent Stream Of Godless Elegy, Llyr nebo Stollice.

Jako na pohřebišti světa se budete cítit v úvodních tónech „Guilt“. Hudba se valí jak smrtící lavina, avšak jedná se o velmi pomalou smrt. Funeral doom metal ve své čistotě. Zaujme však nádherný, masivní a uhrančivý zvuk. Přesně takovou atmosféru si žánr žádá. A právě s atmosférou Self-Hatred zacházejí mistrovsky. Ať už jde o zvuk kytar, kláves nebo o vokály. Tady exceluje hluboký growl zpěváka Kaťase, ale v pozadí písně, a to platí i o další skladby, si všimnete všemožných skřeků, řevů a dalších detailů.

Titulní „Theia“ je poklidnou mezihrou před dalším doom metalovým kouskem s názvem „Slither“. Zpočátku velmi brutální skladba se spoustou extrémních vokálů, včetně blackového skřehotu či dívčího zpěvu v pozadí. Skladba si udržuje silnou emotivnost a vynikající je i zvuk varhan v její druhé polovině. „Attraction“ v podstatě navazuje na předchozí věc a udržuje atmosféru nahrávky ucelenou a jednotnou. Nechybí zatěžkané riffy, brutální growl, varhany a krásný zpěv v podání zpěvačky Felis. Její podíl na celé nahrávce je velmi důležitý, protože vytváří potřebný kontrast s Kaťasovým hlubokým murmurem. Zároveň se ale nejedná o žádné klasické střídání hlasů (kráska a zvíře), jak bývá zvykem, ale o citlivé dokreslení hudby Self-Hatred.

„No Judgement“ frčí v nastoleném trendu dál. Tedy pohřební tempo a atmosféra jak z hororu. Závěr trochu přitopí pod kotlem, což je jedině dobře, protože v těchto chvílích si už přejete nějaké zrychlení. A skladba „Self-reflection“ vám to splní. Však se také jedná o druhou nejkratší skladbu na desce (necelé čtyři minuty). Příjemný kvapík, chvílemi připomínající například Draconian uteče jak nic, aby jej vystřídala pro změnu nejdelší položka alba „Memories“, které má skoro deset minut. Temná a tajemná atmosféra nemizí. Je to mrazivý a zároveň epický závěr desky, která umí posluchače doslova pohltit. V tom je krása doom metalu.

„Theia“ je vyspělou deskou plnou kvalitního, precizně zpracovaného doom metalu, je obohacena o spoustu detailů, které budete objevovat až při několikátém poslechu. Jestli máte rádi doom metal a chcete ho slyšet v prvotřídní kvalitě, pak jsou Self-Hatred ti praví.

Tomáš Marton             


FB SELF-HATRED

YouTube ukázka - Attraction

Seznam skladeb:
1. Guilt
2. Theia
3. Slither
4. Attraction
5. No Judgement
6. Self-reflection
7. Memories

Sestava:
Kaťas- growling
Felis - zpěv
Pavel Janouškovec - kytary
Aleš Vilingr - kytary
Štěpán Eret - baskytara
Michal Šanda - klávesy
Michal "Datel" Rak - bicí
Michal Šanda - klávesy

Rok vydání: 2016
Čas: 40:01
Label: Solitude production
Země: Česká republika
Žánr: Doom metal

Diskografie:
2016 - Theia

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.11.2016
Přečteno: 3298x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09268 sekund.