1.07.2022
STRATOVARIUS
Druhá ukázka z alba "Survive" (23. září) k poslechu ..více

28.06.2022
EUNOMIA
Powermetalově-operní projekt z Norska hlásí dokončení ..více

26.06.2022
DAWN OF DESTINY
Ze svého osmého alba s názvem "Of Silence", které ..více

26.06.2022
BLOODY REDEMPTION
Slovenská death metalová kapela BLOODY REDEMPTION se ..více

26.06.2022
INFERNO
Nezemští Inferno zveřejnili svůj první oficiální ..více

20.06.2022
MEGADETH
Čekání na novou desku "The Sick, The Dying And The Dead" ..více






ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Moje oblíbená deska Anthrax. S odstupem času m ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Byl jsem na koncertě a překvapivě to byl nejlep ..

ANTHRAX - Stomp 442
Mňa jednoducho 90. roky u Anthrax ohromne bavia a ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Asi ne nejlepší, ale učitě hodně zajímavá d ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Když tohle píšu, zrovna mi tahle deska hraje. N ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Já teda většinou tvé (často) ujeté komentá ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
To pepsi : Jsi vážně idiot ! Bruce od prvního ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
že Pepsi jmenuje Bruce v Úvodníku... Ten ma hla ..

CIVIL WAR - The Last Full Measure
Bude. ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
S tím Brucem naprosto souhlasím. Takovou formu u ..




Za poslední měsíc:
ANTHRAX - Sound Of White Noise
2807x

ANTHRAX - State Of Euphoria
2714x

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE - Electric Ladyland
2169x

KREATOR - Hate Über Alles
1470x

KABÁT - MegaHu
1263x

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
1155x



07.02.2106
TRILOBIT-ROCK, RIMORTIS, DIVÁ BÁRA ..
Velké Svatoňovice, začátek od:19.00, vstupné: 250



článků celkem: 9192
recenzí: 7604
reportů: 582
rozhovorů: 569













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MALIGNANT TUMOUR - The Way Of Metallist 1991-2016 (DVD)

Na podzim minulého roku proběhly oslavy pětadvacátého výročí založení kapely Malignant Tumour. A ostrafská mlátička krom nového alba a výročního koncertu vydala i speciální DVD s názvem „The Way Of Metallist“. To obsahuje dva disky. Na tom prvním naleznete dokumentární film "The Way Of Metallist" a nutno říct, že je to zatraceně dobře natočený film.

Jedná se o příběh, vyprávějící o mladém studentovi, který „vyfasuje“ pro něj zcela nesmyslné téma seminární práce. Má za úkol napsat práci o české metalové komunitě (přesný název téma se nedá zapamatovat a ani vyslovit). Mladík je však takový ten typ zažraného studenta či rovnou řekněme šprta, a že existuje nějaký metal, neměl ani potuchy. Náhodou narazí na kapelu Malignant Tumour a rozhodnese, že s nimi udělá rozhovor. To však nejde tak snadno, protože zpěvák kapely, Bilos, je velmi zaměstnaný muž. Student se nakonec ke kapele opravdu dostane a dokonce postupně začne objevovat kouzlo jejich hudby a zcela mu propadne. Jenže to se mu moc nevyplatí, protože nestíhá dodělat svou práci. Jak to s ním dopadne, vám nepovím, protože prostě spoiler. Ale řeknu jen, že závěr je absolutně epický a fenomenální.

Součástí filmu jsou i rozhovory s mnoha tvářemi české, ale mezinárodní metalové scény. Například Martin Van Drunen, Petr Hošek, Poly, Martin Husák, Petr Korál a objeví se i Dan Bárta. Postupně se dozvíte o začátcích kapely i o jejich stylovému přechodu z grindcoreu k dnešní crust ˈnˈrollové podobě.

Kromě skvěle natočeného filmu, je součástí „The Way Of Metallist“ ještě druhý disk. Na tom najdete všechny vypečené videoklipy kapely, z nichž některé získaly za ta léta doslova kultovní status (viz. "Earthshaker"). Hodně zajímavým počinem je i unplugged koncert, který se konal jak jinak než v Ostravě a ukázal Malignanty v úplně jiné podobě. Teda až tak jiné také ne, protože na jejich ulítlosti a zábavnosti se nezměnilo nic. Jen si museli vystačit s akustickými kytarami.

Nejdůležitější částí bonusového DVD je potom „živák“, protože ten by měl být na každém DVD. Zde kapela zveřejňuje hodinový koncert ke svému dvacátému výročí a jedná se o pořádnou divočinu, show to byla skutečně energická a publikum zobalo skupině z ruky. Nechyběl ani host v podobě vítěze jejich malé karaoke soutěže o nejlíp nazpívanou písničku Malignant Tumour.

„The Way Of Metallist“ má zkrátka vše, co má hudební DVD mít a ještě něco navíc. Skvělý koncert, Unplugged show, videoklipy a především výborně natočený dokumentární film. Jako vždy je s Malignant Tumour sranda a zároveň jde o kvalitu. Malignant Tumour udělali vymazlené DVD, které je pro každého jejich fanouška nikoliv povinností, ale potěšením.

Supermartonátor             


www.malignanttumour.com

1.Disk:
Dokumentární film The Way Of Metallist

2. Disk
Videoklipy:
Clearance Of Century
Saddam Hussein Is Rock´n´Roll
We Are The Metal
Dressed To Kill
Earthshaker
Overdose & Overdrive
At Full Throttle
Walk As We Talk

Unplugged Show:
1. The Biggest Band
2. Speed Romancy
3. Hellgate Ostrava
4. Low Life
5. Saddam Hussein Is Rock´n´Roll
6. Decibel Maniacs

Výroční koncert k 20. narozeninám:
1. We Paint The Town Red
2. Earthshaker
3. Speed Romancy
4. Metal Artillery
5. Low Life
6. The Biggest Band
7. Infernor
8. Dressed To Kill
9. Clearance Of Century
10. Putrefaction Decomposition… In The Coffin
11. Nature Warning / Human Extinction
12. Fuck The NATO!
13. Up Your Fucking Arse!!!
14. Hammer And Anvil
15. Obssessed By Hell
16. We Are The Metal
17. Bristroll
18. Satan Rise
19. In Full Swing
20. Saddam Hussein Is Rock´n´Roll
21. Decibel Maniacs
22. Electric Church


Sestava kapely:
Bilos – kytara, zpěv
Šimek – baskytara
Korál – kytara
Bohdič – bicí
David Ševčík – bicí (na výročním koncertu)

Rok vydání: 2016
Čas: 1:03:00 / 2:15:00
Země: Česká republika

Diskografie:
2003 - Dawn of a New Age
2005 - Burninhell
2008 - In Full Swing
2010 - Earthshaker
2013 - Overdose and Overdrive
2016 - The Metallist
2016 - The Way Of Metallist 1991-2016 (DVD)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.01.2017
Přečteno: 4291x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.42793 sekund.