ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven

Jedni z hlavních představitelů atmosférického black metalu, Wolves In The Throne Room, se na minulé desce pustili do ambientních hokusů pokusů, kterým se mezi fanoušky moc pochopení nedostalo. Můžeme si ale oddechnout, neboť aktuální šestá deska „Thrice Woven“ – mezi ní a poslední standardní vlčí deskou uběhlo šest let – se navrací do blackmetalového světa a ambientní pasáže ji pouze zdobí. Čistě o návrat ke kořenům však úplně nejde, poněvadž hudební těleso bratrů Aarona a Nathana Weaverových zapracovalo do novinky i něco (v rámci své tvorby) nového – dvojčlennou vlčí smečku nově doplnil kytarista Kody Keyworth z funeral doommetalových Aldebaran a právě doomovým strunopisem byla novinka podepsána.

Deska jest otevřena skladbou „Born from the Serpent`s Eye“ (verze pro klip je zkrácená), která servíruje prvotřídní black metal se vším všudy, blastující bubínky, příjemně pomalé a bzučivé riffování a škrábavý řev. Přesně v polovině skladby přichází překvapení v podobě éterického zpěvu hostující švédské zpěvačky Anny von Hausswolff (držící se rodného jazyka), aby pak úvodní kousek znovu zaujal svou temnou tvář s poněkud psychedeličtější prací na strunách. Poté následuje úsek s nejsilnější atmosférou, jakou na albu najdete. Poklidně kráčející „The Old Ones Are with Us“ uvede vyprávěním a folkovou hrou na akustickou kytaru Steve Von Till z Neurosis a zde se patří podotknout, že tento epický doplněk k vlkům pasuje jako s prominutím prdel na hrnec. Po mluveném úvodu projdeme kouskem docela nezáživné instrumentální krajiny, abychom se ocitli mezi hutnými, funeral doomovými hradbami (kde se tvoří ona zmíněná silná atmosféra, při níž se tají dech), jejichž výstavbu doprovázejí pro doom metal typicky loudající se bicí a táhlý, na city hrající vokál.

Příjemnou dávku atmosférického black metalu říznutého ambientem dostáváme také od (ve srovnání s předchozími dvěmi položkami) slabší skladby „Angrboda“, v níž se lze zaposlouchat do kytarou doprovázené kapající a tekoucí vody, aby se spolu s ní steklo do černé díry. Přes ambientní mezihru „Mother Owl, Father Ocean“, která je stejně jako první skladba obohacená o krásný hlas hostující zpěvačky, se dostáváme k přes jedenáct minut dlouhému finále „Fires Roar in the Palace of the Moon“. To v podstatě shrnuje vše, co jsme dosud na desce slyšeli. Na vokálech a melodických kytarách se pracuje s atmosférou, již známe ze skandinávského black metalu, přičemž skladbou cloumají ambientní poryvy a nevyhneme se ani doomové roklině.

Zásadní hudební převraty se na „Thrice Woven“ sice nekonají, ale ve srovnání s posledním albem je novinka bezesporu příjemným návratem do blackmetalové sféry. Američané vytvořili atmosférický black metal, kterému se na jednu stranu nedá moc co vytknout, na stranu druhou se drží léty prověřených postupů, které jsou docela předvídatelné a nebýt „The Old Ones Are with Us“ se sedativně omamnou atmosférou či pasáží opatřených krásným zpěvem hostující Švédky, v hlavě toho i přes hráčskou bezchybnost mnoho neutkví. Kapela však působí přímočařeji než dříve, což se někomu líbit může a druhému zase ne.

Peťulín             


www.wittr.com

YouTube ukázka – Born from the Serpent`s Eye

Seznam skladeb:
1. Born from the Serpent`s Eye
2. The Old Ones Are with Us
3. Angrboda
4. Mother Owl, Father Ocean
5. Fires Roar in the Palace of the Moon

Sestava:
Nathan Weaver – kytara, zpěv
Kody Keyworth – kytara, doprovodný zpěv
Aaron Weaver – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 42:17
Label: Artemisia Records
Země: USA
Žánr: atmosférický black metal

Diskografie:
2006 – Diadem of 12 Stars
2007 – Two Hunters
2009 – Black Cascade
2011 – Celestial Lineage
2014 – Celestite
2017 – Thrice Woven

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.01.2018
Přečteno: 2010x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to ZdendaZatím to v plánu...23. 01. 2018 21:35 Peťulín
Jenom tak mě...23. 01. 2018 20:09 Zdenda
Skvelý...23. 01. 2018 16:20 Dagon
Díky za podporu,...23. 01. 2018 15:45 Peťulín
Taky jsem rád, že...23. 01. 2018 13:53 Rainmaker


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11472 sekund.