ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INNER CORE - Soultaker

Hudba německých Inner Core se dá charakterizovat jako mix melodický rock/metal se zpěvačkou v čele. V jejich tvorbě najdete prvky gothic metalu, symfoniky, ale také klasického rocku či toho progresivního. Vypadá to jako pestrá hudební nabídka, ale Inner Core až tak složití nejsou. Jenom se pohybují na hranici žánrů. Na metal jsou příliš jemní, na rock zase tvrdí.

Nejlepším příkladem jejich tvorby je skladba „Snowstorm“, jinak také vrchol celého alba. Její začátek zní nevinně a romanticky. Poté se hudba rozjede a máme tu, jak bylo řečeno, kombinaci rocku a metalových postupů. Sloky jsou melodické a přitom velmi jemné, zato refrén exploduje ve velkolepém představení, kdy riffy zhrubnou, následně přijde ještě jakýsi refrén po refrénu. Za tyto skvělé pasáže je odpovědná především zpěvačka Anna, jejíž hlas zní velmi silně a jde do ohromných výšek. Střed skladby zklidní a věnuje se atmosféře, kterou budují malebně znějící klávesy a také sborové vokály. Podobné postupy volily například Nightwish na přelomu tisíciletí. Inner Core však rozhodně nejsou jejich klonem či kapelou, která by se chtěla svézt na vlně skupin se zpěvulí v čele. Ne snad, že byste si při poslechu nevzpomněli na jiné kapely, protože některé momenty zní povědomě, ale Inner Core si hledají vlastní zvuk. Ten spočívá i v zálibě v progresivnějších postupech, takže i když nejsou skladby bůhví jak složité, jsou poměrně košaté. Inner Core umí i vykouzlit skutečně zvukomalebné plochy, kdy využijí housle či klasický klavír. Navíc Anna je zajímavá zpěvačka, není tuctová, umí zabrousit do operních poloh, ale většinu času zní civilně a nechybí jí rockový drive (dokonce i na chvilku zagrowluje). Snaží se předávat emoce a posluchač má pocit, že Anna vše opravdu prožívá. Zajímavě někdy působí její frázování a občas si malinko šlape na jazyk. Není to mínus, spíš se to dá vnímat jako její osobitost. Celé album „Soultaker“ je semknuté a skladby jsou podobné již zmíněné „Snowstorm“. V tom vidím trochu kámen úrazu, protože v druhé polovině desky už to přestává být zábavné a desce chybí další vrchol.

„Soultaker“ je zvukově barevná nahrávka, která vlastně působí jako ohromně pestré dílo, kde se rock snoubí s metalem. Jenže samotná kostra skladeb si je velice podobná včetně melodií. Inner Core zatím schází lepší songwriting, ale to je věc, která se dá zkušenostmi vylepšit.

Tomáš Marton             


innercoreofficial.echozone.de

YouTube - Snowstorm

Seznam skladeb:
1. Soultaker
2. Sweet Addiction
3. Snowstorm
4. Crucified
5. Keep the Distance
6. Screw That
7. Blame
8. Monsters
9. Ghost Dust
10. Into Eternity

Sestava:
Anna Rogg - zpěv
Massimo Giardiello - kytara
Richi Echeverria - baskytara
Artur Schall - klávesy, zpěv
Stefan Zimmerling - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 59:54
Země:Německo
Žánr: Melodický rock/metal

Diskografie:
2017 - Soultaker

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.08.2018
Přečteno: 1190x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10023 sekund.