18.04.2019
HELLRAISER
Italský heavymetalový spolek vydá 25. května druhou ..více

18.04.2019
QANTICE
Progresivně powermetalová parta z Francie zveřejnila ..více

17.04.2019
ACCEPT
Změna sestavy je dokonána. Poté, co kapelu opustil jeden ..více

17.04.2019
GAAHLS WYRD
O slovo se hlásí bývalý zpěvák blackmetalových ..více

17.04.2019
MOTIONLESS IN WHITE
Dva roky po úspěšné desce "Graveyard Shift" přijde tato ..více

17.04.2019
AMERICAN BOMBSHELL
Americké sleazerockery opustil kytarista Steve Boyles. ..více






AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
Stepan: pravda...Dracon ian Love je skvělá a troc ..

Suzi QUATRO - No Control
Čtvercová mě vždycky míjela, ale ta fošna Q ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
K vystoupeni Avantasie mam pouze jedinou vytku: Me ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
"Kiske, ten , který na samém počátku pomáhal ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1140x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1042x

ROTTING CHRIST - The Heretics
733x

ANACREON - Svědomí
706x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
682x

SEPULTURA - Nation
657x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6903
recenzí: 5636
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain

Rhapsody tady, Rhapsody tam, Rhapsody všude, kam se podívám. A jako fanoušek symfonického power metalu za to můžu být jenom rád. Jen krátké shrnutí aktuální situace: z Rhapsody Of Fire nedávno odešli dva stěžejní členové, konkrétně zpěvák Fabio Lione a bicmen Alex Holzwarth. Oba totiž zlanařil Luca Turilli do své nové odnože s názvem Turilli/Lione Rhapsody. Vznikla tak otázka, jak si s danou situací poradí skladatel a klávesák Alex Staropoli, jehož jako jediného z původní sestavy nepálilo dobré bydlo. Odpověď nabízí album „The Eighth Mountain“, které kapela Rhapsody Of Fire vydala 22. února.

Místo Holzwartha nyní zahřívá bicí štokrle Manuel Lotter a za mikrofonem stojí Giacomo Voli, který s Rhapsody poprvé spolupracoval již při tvorbě doprovodných vokálů na desce „Into The Legend“ (2016). Giacomo byl Alexova první volba hned po Lioneho odchodu, a není se co divit, nový zpěvák disponuje - krom frontmanovského charizmatu - velmi dobrým projevem (navíc s ohledem na současný workoholismus Fabia Lioneho není méně profláklý hlas vůbec na škodu). Ale úplně nejlepší zprávou je, že má co zpívat! Staropoli se tentokrát jako hlavní skladatel (za určitého přispění svého bráchy Manuela a kytaristy Roberta) vyšvihl a nabídl fanouškům kapely velmi dobrý studiový příděl.

Novou desku lze dokonce v jistém ohledu považovat za návrat k nejsilnějšímu období Rhapsody. Nejen kvůli některým kompozičním postupům, ale zejména díky lehkosti, jež z alba dýchá a výrazně dotváří sympatický dojem z poslechu nahrávky. Občas se sice k tónům dostanou méně vypiplané, resp. uvolněné pasáže, úvodní skladbu „Seven Heroic Deeds“ kupříkladu tíží moderní valy i méně přilnavé sloky (situaci ale nakonec částečně vynahradí obstojný refrén). Dvojznačně vyznívají také některé sbory, jejichž úsečná hřmotnost zbytečně zevšedňuje působivý zbytek písně (refrén „The Courage To Forgive“), stejně tak mohl být oželen harshový vokál v rozlučkovém příspěvku „Tales Of a Hero´s Fate“. Podobné tvůrčí stíny jsou nemístné už proto, že aktuálním Rhapsody sluší volnost a inklinace k melodiím, průzračným jako říčka protékající elfí osadou.

Právě takové osvěží obsah většiny písní, přičemž dojde na klidné meandry i dravě burácející (avšak stále vzdušné!) instrumentální vodopády. První kategorii vévodí okouzlující baladický moment „Warrior Heart“, lehké „filmové“ smyčce obecně velmi vkusné skladby „White Wizard“, potažmo nejednou zakomponovaná melancholická flétna. Do druhé sekce vplujeme za společnosti bujných speedmetalových proudů (bicmen Lotter mohl brát nahrávání alba jako fitness cvičení), za přítomnosti krásných kytarových vyhrávek (v čele s neoklasickým motivem „Clash Of Times“) a samozřejmě patřičně oslavných sborů a svobodomyslných pěveckých linek. Za všechny zmiňme refrény kompozic „Master Of Peace“, „Rain Of Fury“ nebo bridge v „March Against the Tyrant“. Samozřejmostí je aktivní klávesový doprovod, jenž přidává písním vznešenost i epiku.

Deska „The Eighth Mountain“ není bez slabin. K těm již uvedeným můžeme přidat přetaženou stopáž (vynechána mohla být nikoli špatná, ale pocitově už nadbytečná balada „The Wind, The Rain And The Moon“), možná i pronikavý zvuk hajtky, která zní jako šlaufek vyjmutý po pumpování pneumatiky. Z celkového pohledu ale jasně převažují kladné body, jež z novinky Rhapsody činí nadmíru zdatného (a popravdě řečeno mírně překvapivého) vyzyvatele debutu, se kterým má v létě vyrukovat spolek Lucy Turilliho.

Pagan             


www.rhapsodyoffire.com

YouTube ukázka - Rain Of Fury

Seznam skladeb:
1. Abyss of Pain
2. Seven Heroic Deeds
3. Master of Peace
4. Rain of Fury
5. White Wizard
6. Warrior Heart
7. The Courage to Forgive
8. March Against the Tyrant
9. Clash of Times
10. The Legend Goes On
11. The Wind, the Rain and the Moon
12. Tales of a Hero´s Fate

Sestava:
Giacomo Voli - zpěv
Roberto De Micheli - kytara
Alessandro Sala - baskytara
Alex Staropoli - klávesy, piano, orchestrace, vokály
Manuel Lotter - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 1:04:19
Mix, mastering: Sebastian "Seeb" Levermann
Label: AFM Records
Země: Itálie
Žánr: symfonický power metal

Diskografie:
1997 - Legendary Tales
1998 - Symphony Of Enchanted Lands
2000 - Dawn Of Victory
2001 - Rain Of Thousand Flames
2002 - Power Of The Dragonflame
2004 - Symphony Of Enchanted Lands II - The Dark Secret
2006 - Triumph Or Agony
2010 - Frozen Tears Of Angels
2011 - From Chaos To Eternity
2013 - Dark Wings Of Steel
2016 - Into The Legend
2019 - The Eighth Mountain

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.03.2019
Přečteno: 1438x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já bohužel s...22. 03. 2019 12:48 htaedas
Nová deska celkem...1. 03. 2019 15:11 vn
Inu, někdy ctrl+c...1. 03. 2019 14:11 Savapip
Tedyvelice mě udivilo,...1. 03. 2019 13:31 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20893 sekund.