16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..

PANTERA - Metal Magic
Pantera byla bezesporu jednou z nejvlivnější ch ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1514x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1142x

MINORITY SOUND - Toxin
672x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
661x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
654x

AMON AMARTH - Berserker
623x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain

Rhapsody tady, Rhapsody tam, Rhapsody všude, kam se podívám. A jako fanoušek symfonického power metalu za to můžu být jenom rád. Jen krátké shrnutí aktuální situace: z Rhapsody Of Fire nedávno odešli dva stěžejní členové, konkrétně zpěvák Fabio Lione a bicmen Alex Holzwarth. Oba totiž zlanařil Luca Turilli do své nové odnože s názvem Turilli/Lione Rhapsody. Vznikla tak otázka, jak si s danou situací poradí skladatel a klávesák Alex Staropoli, jehož jako jediného z původní sestavy nepálilo dobré bydlo. Odpověď nabízí album „The Eighth Mountain“, které kapela Rhapsody Of Fire vydala 22. února.

Místo Holzwartha nyní zahřívá bicí štokrle Manuel Lotter a za mikrofonem stojí Giacomo Voli, který s Rhapsody poprvé spolupracoval již při tvorbě doprovodných vokálů na desce „Into The Legend“ (2016). Giacomo byl Alexova první volba hned po Lioneho odchodu, a není se co divit, nový zpěvák disponuje - krom frontmanovského charizmatu - velmi dobrým projevem (navíc s ohledem na současný workoholismus Fabia Lioneho není méně profláklý hlas vůbec na škodu). Ale úplně nejlepší zprávou je, že má co zpívat! Staropoli se tentokrát jako hlavní skladatel (za určitého přispění svého bráchy Manuela a kytaristy Roberta) vyšvihl a nabídl fanouškům kapely velmi dobrý studiový příděl.

Novou desku lze dokonce v jistém ohledu považovat za návrat k nejsilnějšímu období Rhapsody. Nejen kvůli některým kompozičním postupům, ale zejména díky lehkosti, jež z alba dýchá a výrazně dotváří sympatický dojem z poslechu nahrávky. Občas se sice k tónům dostanou méně vypiplané, resp. uvolněné pasáže, úvodní skladbu „Seven Heroic Deeds“ kupříkladu tíží moderní valy i méně přilnavé sloky (situaci ale nakonec částečně vynahradí obstojný refrén). Dvojznačně vyznívají také některé sbory, jejichž úsečná hřmotnost zbytečně zevšedňuje působivý zbytek písně (refrén „The Courage To Forgive“), stejně tak mohl být oželen harshový vokál v rozlučkovém příspěvku „Tales Of a Hero´s Fate“. Podobné tvůrčí stíny jsou nemístné už proto, že aktuálním Rhapsody sluší volnost a inklinace k melodiím, průzračným jako říčka protékající elfí osadou.

Právě takové osvěží obsah většiny písní, přičemž dojde na klidné meandry i dravě burácející (avšak stále vzdušné!) instrumentální vodopády. První kategorii vévodí okouzlující baladický moment „Warrior Heart“, lehké „filmové“ smyčce obecně velmi vkusné skladby „White Wizard“, potažmo nejednou zakomponovaná melancholická flétna. Do druhé sekce vplujeme za společnosti bujných speedmetalových proudů (bicmen Lotter mohl brát nahrávání alba jako fitness cvičení), za přítomnosti krásných kytarových vyhrávek (v čele s neoklasickým motivem „Clash Of Times“) a samozřejmě patřičně oslavných sborů a svobodomyslných pěveckých linek. Za všechny zmiňme refrény kompozic „Master Of Peace“, „Rain Of Fury“ nebo bridge v „March Against the Tyrant“. Samozřejmostí je aktivní klávesový doprovod, jenž přidává písním vznešenost i epiku.

Deska „The Eighth Mountain“ není bez slabin. K těm již uvedeným můžeme přidat přetaženou stopáž (vynechána mohla být nikoli špatná, ale pocitově už nadbytečná balada „The Wind, The Rain And The Moon“), možná i pronikavý zvuk hajtky, která zní jako šlaufek vyjmutý po pumpování pneumatiky. Z celkového pohledu ale jasně převažují kladné body, jež z novinky Rhapsody činí nadmíru zdatného (a popravdě řečeno mírně překvapivého) vyzyvatele debutu, se kterým má v létě vyrukovat spolek Lucy Turilliho.

Pagan             


www.rhapsodyoffire.com

YouTube ukázka - Rain Of Fury

Seznam skladeb:
1. Abyss of Pain
2. Seven Heroic Deeds
3. Master of Peace
4. Rain of Fury
5. White Wizard
6. Warrior Heart
7. The Courage to Forgive
8. March Against the Tyrant
9. Clash of Times
10. The Legend Goes On
11. The Wind, the Rain and the Moon
12. Tales of a Hero´s Fate

Sestava:
Giacomo Voli - zpěv
Roberto De Micheli - kytara
Alessandro Sala - baskytara
Alex Staropoli - klávesy, piano, orchestrace, vokály
Manuel Lotter - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 1:04:19
Mix, mastering: Sebastian "Seeb" Levermann
Label: AFM Records
Země: Itálie
Žánr: symfonický power metal

Diskografie:
1997 - Legendary Tales
1998 - Symphony Of Enchanted Lands
2000 - Dawn Of Victory
2001 - Rain Of Thousand Flames
2002 - Power Of The Dragonflame
2004 - Symphony Of Enchanted Lands II - The Dark Secret
2006 - Triumph Or Agony
2010 - Frozen Tears Of Angels
2011 - From Chaos To Eternity
2013 - Dark Wings Of Steel
2016 - Into The Legend
2019 - The Eighth Mountain

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.03.2019
Přečteno: 1748x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já bohužel s...22. 03. 2019 12:48 htaedas
Nová deska celkem...1. 03. 2019 15:11 vn
Inu, někdy ctrl+c...1. 03. 2019 14:11 Savapip
Tedyvelice mě udivilo,...1. 03. 2019 13:31 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20733 sekund.