17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1205x

SABATON - The Great War
1167x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1134x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
816x

ARAKAIN - předvoj
792x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
763x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CHILDREN OF BODOM - Hexed

Přirovnáme-li kapelu Children Of Bodom k manželství, funguje tento hudební svazek již téměř čtvrtstoletí. To je slušná porce let, budiž těmto Finům přičteno k dobru, že se nikdy „nerozvedli“, přestože kvůli alkoholickým sklonům hlavy rodiny, frontmana Alexiho Laiha, k tomu pravděpodobně nebylo daleko. Nicméně podobně jako většina dlouhodobých vztahů, i tento zažil nejlepší roky života na samém počátku, aby se původní vášeň postupně začala vytrácet, až došlo v podstatě k úplnému paběrkování. Nastalo období vln, kdy je jednou lépe, jindy hůř, avšak skutečnost, že prvotní energie vyprchala, je více než zřejmá. A novinka s titulem „Hexed“ na tomto stavu nic moc nemění.

Je sice pravda, že „fialové“ album můžeme v pomyslné druhé éře, jež přišla po záseku „Hate Crew Deathroll“, vsunout mezi zástupce zdařilejších studiových počinů, dokonce si myslím, že toto jubilejní desáté dílo představuje vrchol aktuálních možností finského skladatele, tedy těch, které v jeho mentální kapacitě zbyly. Že by ale najednou došlo k zásadnímu zlomu, kdy některá z nových skladeb rozbuší srdce přímou vzpomínkou na rané kompoziční skvosty bodomských sígrů, o tom si pořád můžeme nechat jenom zdát.

Ke vzkříšení starých pocitů má nejblíže titulní song, v němž se Laiho otevřeně vrací k neoklasickým postupům, kterých se kdysi úmyslně zřekl, „aby nezněl jako každá druhá kapela“ (čímž se mu podařilo znít jako každá druhá kapela, která nepoužívá neoklasické prvky). Dané skladbě zároveň svědčí rychlé tempo, se kterým – a to platí v případě Children Of Bodom obecně - nejlépe kooperují kytarové vyhrávky a klávesová preludia, jež umí vystavět masivní metalové stěny (v případě kusu „Hexed“ s vítaným thrashovým feelingem), eventuálně svést přátelský souboj o vítězství. Tyto hrátky fungují – i díky výtečnému ozvučení desky - také v položce „Kick In a Spleen“, kde rovněž baví zlověstné šestistrunné náběhy, dále se povedly sólové úseky válů „Glass Houses“ a „Platitudes And Barren Words“, kde Laiho v refrénu použije druhou vokální polohu, která mi tentokrát nezní tak protivně, jako v minulosti. Typicky drsnější Alexiho hudrování je nicméně libozvučnější, a nutno dodat, že finský frontman pořád ukrývá v hrdle dostatečnou sílu a energii.

Proti dobrým skladbám nicméně stojí několik slabších příspěvků, jako „Hecate´s Nightmare“, pochodově uťapaný „Soon Departed“ nebo celkově bezkrevný „Knuckleduster“, kteréžto písně míří po kvalitativní stránce až někam k zápisům „I Worship Chaos" a „Blooddrunk“ (ok, možná ne tak hluboko). Celkově se tedy žádný zvrat v kariéře Finů nekoná (nový kytarista Daniel Freyberg mohl na situaci těžko něco změnit) a jenom pokračuje (vyš)umělé vzpomínání na doby, kdy to Laihovi šlo od ruky (srdce, hlavy) tak nějak samo, snadněji a hlavně lépe.

Pagan             

V posledních více než deseti letech se Children of Bodom utápěli v tvůrčí krizi. Po naprosto otřesných nahrávkách „Blooddrunk“ a „Relentless Reckless Forever“ přišla dvě alba, která pár silných momentů sice měla, ale celkově svou kvalitou spadala spíše do průměru. Z těchto důvodů jsem od novinky „Hexed“ moc neočekával, proto mě velmi mile překvapily již první zveřejněné ukázky z čerstvě vycházejícího počinu, které vzbuzovaly naději, že tentokrát by bodomské dětičky mohly přijít s něčím neobyčejným a světe, div se, ono se tak opravdu stalo. Návrat k původnímu zvuku, kterým kapela okouzlila hudební svět na konci devadesátých let, se sice nekoná (Finové se jako klíště stále drží svého moderně thrashem načichlého soundu, se kterým přišli poprvé na albu „Are You Dead Yet?“), ale opětovný příklon k větší melodičnosti je znatelný. Kromě velkého množství chytlavých, ale zároveň propracovaných (Alexiho parta nikdy nebyla na nějaké jednoduchosti a prvoplánovosti) melodií, potěší i hojné zastoupení kytarových a klávesových vyhrávek. Vysoká hráčská úroveň patří k hlavním přednostem téhle smečky v podstatě už od počátku její kariéry. Pokud se budeme bavit o nejzajímavějších momentech nahrávky, musíme zmínit pecky jako „Under Grass and Clover“, „This Road“, „Hexed“ a především „Platitudes and Barren Words“ s téměř stadiónovým refrénem. V podstatě na desce nenajdeme žádný výrazně slabší song a naštěstí ani žádný pokus o baladu, které kapele nikdy moc nešly. Zkrátka a jednoduše „Hexed“ mile překvapilo a i když na raná (dnes už kultovní) alba téhle formace nemá, jedná se rozhodně o nejlepší nahrávku Children of Bodom od desky „Are You Dead Yet?“.
Moloch 8,5/10

www.cobhc.com

YouTube ukázka - Ths Road

Seznam skladeb:
1. This Road
2. Under Grass and Clover
3. Glass Houses
4. Hecate´s Nightmare
5. Kick in a Spleen
6. Platitudes and Barren Words
7. Hexed
8. Relapse (The Nature of My Crime)
9. Say Never Look Back
10. Soon Departed
11. Knuckleduster

Sestava:
Alexi Laiho - zpěv, kytara
Daniel Freyberg - kytara
Henkka T. Blacksmith - baskytara
Janne Warman - klávesy
Jaska Raatikainen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 48:42
Mix: Mikko Karmila
Mastering: Mika Jussila
Label: Nuclear Blast
Země: Finsko
Žánr: melodeath/power metal

Diskografie:
1997 - Something Wild
1999 - Hatebreeder
2000 - Follow the Reaper
2003 - Hate Crew Deathroll
2005 - Are You Dead Yet?
2008 - Blooddrunk
2011 - Relentless Reckless Forever
2013 - Halo of Blood
2015 - I Worship Chaos
2019 - Hexed

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.03.2019
Přečteno: 1325x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
žádná novinka,...10. 04. 2019 8:42 Lucifer86
5/10Mě přijde novinka...22. 03. 2019 13:33 Ivos
ParádaHexed zní jako...20. 03. 2019 12:36 JohnyRnR
Súhlasím s druhou...20. 03. 2019 11:35 Ján Smolár
Definitivni konec...20. 03. 2019 10:17 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17826 sekund.