ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IONS - Ions

Ions je uskupení, které vzniklo kolem skladatele a kytaristy Jakuba Tirca. Ten před třemi lety nejprve vydal debutovou instrumentální nahrávku pod jménem Introspection. Když se k němu přidal zpěvák Tomáš Shorty Lag, rozhodl se tento projekt (do něhož přibral i bubeníka z Introspection Christophera Geciho). Trojice dala dohromady eponymní album a protože jde o muziku hlavně z hlavy Jakuba Tirca, je založena především na kytaře. To však neznamená, že by další elementy byly ošizeny. Bicí, klávesy a zpěv zní velice dobře, alespoň po zvukové stránce.

Úvodní „The Cage Of Time“ se nese na vlně moderního metalu či metalcoreu - vzteklý řev, mathcoreové riffy, djentování a silně melodický refrén. Na mysli vytanou kapely jako Periphery, Tessaract nebo třeba i The Amity Affliction, ti hlavně kvůli melodickému zpěvu. Zpěvák Tomáš má totiž podobný hlas a projev (moderní jemný čistý zpěv) jako frontman této kapely. S Periphery Ions pojí nejen melodický zpěv, ale i řev a především hudba. Také si libují v djentu a drtivá většina jejich hudby se dá označit jako prog metal. Je to především díky zajímavým a pestrým kytarám, variabilních bicím a častým zvratům. Někdy do opravdového extrému, jako například v „Hibernation“, kde kapela připomene šílence The Dillinger Escape Plan. Jenže pak je tento silný zvrat přerušen velmi melodickým refrénem a ten začíná být v průběhu nahrávky poněkud jednotvárný.

Po moderním začátku desky, přijde změna. Ions jako by otevřeli zpěvník Devina Townsenda. „In Your Heart“ se blíží Devinovi z období alba „Terria“ a to díky kytarám, harmoniím i frázování.Je to milé slyšet a inspirace je v pořádku, ale skladba je opravdu celá jak z dílny kanadského mága. Bohužel tahle inspirace nadále pokračuje a těch momentů, kdy vám Ions připomenou různé skladby z Townsendova repertoáru je až příliš. Pokud přijde zvrat, je opět udělaný Townsendovým způsobem jakým tvoří Devin. Trochu vybočí rychlá téměř melo-deathová „What You Hear Is All There Is“ či zajímavá dvouminutová mezihra „Callousness“, která má ohromně silnou melancholickou atmosféru (ale zas je tam ten Devin).

Ions zní jako kříženec Devina Townsenda a dalších výše zmíněných kapel. Pro fanoušky těchto interpretů půjde o zajímavý poslech a alternativu. Ions se nedá upřít hudební um, dobrý zvuk a mnoho propracovaných detailů. Z alba jde cítit hromada práce a pečlivost. A i když se deska se poslouchá velice příjemně, komfortně a uteče jak voda, nic po ní nezůstane. Ions zatím chybí více osobitosti a výraznější skladby. Inspirace je důležitá a pokračovat v odkazu svých vzorů není nic špatného, ale všeho moc škodí a Ions zatím chybí vlastní ksicht.

Tomáš Marton             


FB IONS

YouTube ukázka - Hibernation

Seznam skladeb:
1. The Cage of Time
2. After Us The Flood
3. Hibernation
4. The Moon
5. In Your Heart
6. Hero
7. What You Hear Is All There Is
8. Callousness
9. Daydreamers
10. At The Eleventh Hour
11. Misunderstanding

Sestava:
Tomas Shorty Lago - zpěv
Jakub Tirco - kytary, baskytara, klávesy
Christopher Géci - bicí

Rok vydání: 2019
Země:Slovensko/Česká republika
Žánr: Prog/djent/modern metal

Diskografie:
2019 - Ions

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.04.2019
Přečteno: 1400x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09682 sekund.