21.10.2019
PURNAMA
Black death metalová skupina PURNAMA se v minulých dnech ..více

21.10.2019
ROUGH CUTT
Reaktivovaní losangelesští hairmetalisté, kde z ..více

21.10.2019
AMMO
Kanadští heavymetalisté, působící na scéně od roku ..více

21.10.2019
MOTORBAND
MOTORBAND po vzájemné dohodě opouští jak zpěvák ..více

20.10.2019
BASINFIRE FEST
Basinfirefest se vrací! Po dvouleté pauze se ..více

20.10.2019
SODOM
EP "Out Of The Frontline Trench" vyjde za měsíc, singlovka ..více






RIMORTIS - Dvacet černých růží
V prvé řadě musím pochválit zvuk. Od minuléh ..

ARAKAIN - Farao
Viděl jsem sitcom od Soukupa ..Neskutečná kravi ..

ARAKAIN - Farao
Nechci se nějako Lukáše zastávat,ale Projekt K ..

ARAKAIN - Farao
Song "Farao" je podle mě jeden z nejlepších kus ..

ARAKAIN - Farao
Najpôsobivejš í obal? Áno. Najlepší zvuk? Án ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Co ty jsi za nýmanda? Došlo Ti někdy, že recen ..

ARAKAIN - Apage Satanas
Jednoznačne jedno z TOP cd od Arakain - hit strie ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Hodnotím celou recenzi jako celek, tj. si protiř ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
á zas nějakej osvícenej odborník, co umí čí ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Sorry jako, musím to říct, Pagane seš KOKOT!!! ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1815x

ARAKAIN - S.O.S
1259x

ARAKAIN - Apage Satanas
1042x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
1022x

SONATA ARCTICA - Talviö
975x

ARAKAIN - Farao
823x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

10.11.2019
DOPETHRONE (can) sludge na evropský tour! GOSPEL OF THE FUTURE (cz) tuzemská ..
Praha - 007 Strahov, začátek od:20:00, vstupné: 23:00



článků celkem: 7198
recenzí: 5890
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VADER - Thy Messenger

Aby fanoušci velikánů Vader nestihli zaznamenat abstinenční příznaky, rozhodl se jim kvartet hudebníků naservírovat „výplňkovou“ krmi v podobě kraťasu „Thy Messenger“. A snad právě vědomí, že nejde o regulérní řadovku, vlilo do drážek tohoto EP potřebnou volnost a umožnilo mu být opravdu chutnou a rychle stravitelnou death´n´thrashmetalovou jednohubkou.

Však také šlo polsko-britské partě nahrávání jako po másle, kapela byla dokonce natolik při chuti, že oproti původně plánovaným dvěma novým skladbám nakonec stvořila vály tři. Strmý frontální útok zajistí úvodní atak „Grand Deceiver“, který znamená typickou kulometnou strategii, ta je ale tvořena s takovým odhodláním, že opět a znova spolehlivě zabíjí. Skladba má drtivý tah podpořený přesným soundem, Peter se jako velící jednotka nachází ve skvělé formě, Jamesovy bicí kropí jednu notu za druhou, taktický bonus tvoří sóla, jež se obsahem songu prohánějí jako suché listí větrnou horou. „Litany“ je znovunahranou titulní položkou z devatenáct let starého alba, nový kabátek jí dodává moderní lesk a šmrnc, víc netřeba dodávat. Druhá novinka „Emptiness“ je z malinko jiného těsta, kapela si hraje s tempem a melodiemi, burácející šlapavý rytmus a důvtipná sóla jsou každopádně opět zárukou stylové kvality.

Celkovou dynamiku nahrávky zdůrazňují drobnosti, jako je elegantní přechod skladby „Emptiness“ do posledního premiérového kousku „Despair“, který znamená krátký, ale vysoce účinný hudební políček. EP je do té doby zdařilou lekcí z funkčního subžánrového minimalismu (na který dosáhnou jenom nejzkušenější kmeti), je proto trochu škoda, že se kapela rozhodla nahrávku zakončit coverem heavymetalové skladby „Steeler“ od Judas Priest. Ta totiž nenabízí nic výjimečného a mistři předělávek (viz zejména první díl „Future Of The Past“) se při výběru tohoto songu překvapivě nevytáhli. Jejich původní kompozice mají mnohem větší sílu a dokazují, že se Vader nacházejí ve výtečné formě, což je samozřejmě fakt daleko nejpodstatnější.

Pagan             


FB VADER

YouTube ukázka - Grand Deceiver

Seznam skladeb:
1. Grand Deceiver
2. Litany
3. Emptiness
4. Despair
5. Steeler

Sestava:
Peter - zpěv, kytara
Pajak - kytara
Hal - baskytara
James - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 13:23
Zvuk: Sławek Wiesławski, Wojtek Wiesławski (Hertz Studio)
Label: Nuclear Blast
Země: Polsko
Žánr: death/thrash metal

Diskografie:
1993 - The Ultimate Incantation
1995 - De Profundis
1996 - Future Of The Past
1997 - Black To The Blind
2000 - Litany
2002 - Revelations
2003 - Blood
2004 - The Beast
2006 - Impressions In Blood
2009 - Necropolis
2011 - Welcome to the Morbid Reich
2014 - Tibi et Igni
2015 - Future of the Past II - Hell in the East
2016 - The Empire
2017 - Dark Age
2019 - Thy Messenger (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2019
Přečteno: 558x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17532 sekund.