16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více

14.07.2019
MIRRORPLAIN
Album "Lost In Plain" německých MIRRORPLAIN vyjde v ..více

14.07.2019
OPETH
Svébytná umělecká formace zveřejní 27. září novinku ..více

13.07.2019
KORPIKLAANI
Finští folkaři zveřejnili více






PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Tak teď už musí dostat ale 10/10 všechna násl ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
"Running Wild jsou mrtví.... ať žijí Blazon St ..

PANTERA - Cowboys from Hell
jo, mam to podobně, The Sleep patří k nejlepš ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1131x

MAJESTICA - Above The Sky
944x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
915x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
827x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
744x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
721x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEATH ANGEL - Humanicide

Anděl smrti pokračuje v letu napříč thrashmetalovými dějinami. Již skoro tradiční tříletá pauza mezi alby hudebníkům evidentně svědčí, a tak se po kotouči „The Evil Divide“ z roku 2016 můžeme radovat z letošní novinky „Humanicide“. Leckoho mohly zlehka vyděsit zvěsti o žánrově nejvrstevnatějším počinu kapely, kdy měl hlavní autor Rob Cavestany do svého rukopisu infiltrovat jiné, nežli čistě stylové vlivy. Mírný progresivní element – zhruba ve stylu Flotsam And Jetsam – byl ovšem vždy součástí tvorby Death Angel, poslech aktuální desky pak prozrazuje, že se žádné drastické změny nekonají a Amíci pořád hrají thrash starého hávu, s občasným vnikem méně obvyklého elementu.

Dané tvrzení věrně dokládá první singl a zároveň úvodní song „Humanicide“, který představuje to nejlepší z Anděla smrti, kytary jsou ostré jako meče (čemuž významně pomohla čtvrtá spolupráce s producentem Jasonem Suecofem), zpěvák Mark Osegueda s přibývajícími lety neztratil nic ze svého umu a jeho štiplavé fráze jsou vyloženou lahůdkou (není od věci, že Mark získává na charismatu také po vizuální stránce), v titulním songu je pak zvlášť nutné vypíchnout nečekané powermetalové intro, a zejména mimořádně strhující, stoupavě padající riff, který nájezdové pasáže překlopí do rytmické naháněčky. Tohle je thrash nejvyšší možné kvality, dokazující stabilně zručné Cavestanyovo autorství, a to navzdory skutečnosti, že úvodní skladba je zároveň vrcholem celé nahrávky.

Postupem času se totiž do hudební formy zakousne několik drobných háčků. Struktura rychlých riffů nabere jisté schéma, a jakkoli skladby při nástupu strmého kvaltu pokaždé chytnou líbivý thrash-appeal, ve výsledku působí malinko jednolitě. Výjimek existuje několik, ty nejvýraznější se však až příliš zacyklují ve vytváření plíživé – ve skutečnosti však malinko ospalé - náladotvorby („Immortal Behated“), případně zakolísají ve snaze o pohodovější skladatelský přístup („Revelation Song“). Hudebníkům více svědčí „kompromisní“ cesta, kde houpavé groovy pasáže proloží buď deathovými („Divine Defector“) či speedovými prvky („On Rats and Men“), když pro rozpuk emocí zvolí hlasové variace, temně bublající basové figury nebo osobitě exaltované sólo („The Day I Walked Away“), stávají se chytlaví, aniž by výrazně uhýbali z tradičních stylových zákoutí.

Cavestanyova sóla jsou ostatně ozdobou celého díla, a nemusí přitom jít o univerzitně odborné exhibice, ale klidně o přímočaré manévry, které jsou poplatné hudebnímu obsahu dané skladby (viz drtivá thrash´n´rollová jízda „I Came For Blood“ nebo vál „Alive And Screaming“, kterým údajně přispěl druhý kytarista Ted Aguilar - nicméně rukopis je v podstatě totožný s Robovým). Také budování složitější – ale nikoli „artové“ - stavby Amíkům sluší („Aggressor“), koncertní tutovkou je industriálně okovaná píseň „The Pack“, která si vede skvěle, až na doprovodné popěvky, jež jsou popravdě řečeno zcela zbytečné. A podobných „ale“ je na novince Death Angel vícero. Jakostní standard, který bude většina konkurenčních kapel vždy jenom závistivě sledovat zpovzdálí, byl zachován, na ten nejvyšší level ale tentokrát američtí hudebníci nedosáhli.

Pagan             


www.deathangel.us

YouTube ukázka - Humanicide

Seznam skladeb:
1. Humanicide
2. Divine Defector
3. Aggressor
4. I Came for Blood
5. Immortal Behated
6. Alive and Screaming
7. The Pack
8. Ghost of Me
9. Revelation Song
10. On Rats and Men
11. The Day I Walked Away

Sestava:
Mark Osegueda - zpěv
Rob Cavestany - kytara, vokály
Ted Aguilar - kytara
Damien Sisson - baskytara
Will Carroll - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 48:30
Produkce: Jason Suecof
Mastering: Ted Jensen
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1987 - The Ultra-Violence
1988 - Frolic Through The Park
1990 - Act III
2004 - The Art Of Dying
2008 - Killing Season
2010 - Relentless Retribution
2013 - The Dream Calls For Blood
2016 - The Evil Divide
2019 - Humanicide

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.06.2019
Přečteno: 602x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Opäť výborne...14. 06. 2019 8:51 sanntrik
jede toKdyž to pustím,...13. 06. 2019 22:37 stefanos
Jasně 10/10 -...5. 06. 2019 16:47 Chroust
10/10Za mňa maximálna...5. 06. 2019 14:37 Tomko


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21 sekund.