26.01.2020
DYNAZTY
Švédští metalisté vydají 3. dubna novinku s titulem ..více

26.01.2020
HAZZERD
Kanadské thrashmetalové těleso vydalo album "Delirium", ..více

26.01.2020
DEATH
Zemřel někdejší bubeník deathmetalových legend Sean ..více

26.01.2020
THE MARS VOLTA
Bývalý basista těchto dnes už neexistujících ..více

26.01.2020
WINGER
Nová deska těchto amerických hardrockerů je na cestě. V ..více

26.01.2020
BENEATH MY SINS
Novinka francouzských BENEATH MY SINS "I Decide" vyjde ..více






LIMETALL - Znamení
nerieste kokot*ny, tito borci su davno za zenitom, ..

LIMETALL - Znamení
B. Wolf : Možná kdybych si koupil jako první a ..

LIMETALL - Znamení
skončil v den, kdy odešel navždy S. Hranický . ..

RAGE - Wings Of Rage
no vida a já to měl přeně naopak :-). Ale v Pr ..

LIMETALL - Znamení
L.P. byl ze skupiny odejit, jako uznavany a profes ..

LIMETALL - Znamení
Jméno jsem opravil, díky za upozornění. Co se ..

RAGE - Wings Of Rage
Tak tak, zdání klame. ..

RAGE - Wings Of Rage
po prvním poslechu mi tahle deska prisla takova n ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Ahoj, osobně taky Torr,Debustrol, Kryptor atd del ..

LIMETALL - Znamení
Mistr pera psaciho, Bubenik se jmenuje Lukas Pavli ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
4000x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1960x

DEBUSTROL - Chytrá past
1326x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1143x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1126x

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
1089x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7403
recenzí: 6067
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Metal Magic

Jsme hluboko v osmdesátých letech a ze školy čerstvě vylezlí bratři Abbottové (později známí jako Dimebag Darrell a Vinnie Paul) se po hodinách a hodinách poslouchání a velebení kapel jako Judas Priest, Aerosmith, AC/DC nebo Van Halen rozhodli, že založí vlastní kapelu s názvem Pantera a kromě přehrávání coverů od těchto velikánů začali pracovat také na svých vlastních písních. Ovšem ještě než kovbojové z pekla proslavili chůzi nebo pětiminutovku o samotě, byly to právě osmdesátky, kdy chtěla veleslavná Pantera znít jako Mötley Crüe nebo Def Leppard…

Nechvalně známá divoká dekáda, dnes označovaná pro kapelu jako „Glamtera“, čítala čtyři alba, v podstatě každé další bylo o malinko lepší než to předchozí, ale v konečném důsledku ani jedno z nich nevydalo na kvalitativní průměr tehdejší hudební produkce. Pantera ovšem kupodivu v tomto zajetém módu vydržela a průlom skutečně přišel až v roce 1990 s deskou „Cowboys From Hell“, kterou dodnes spousta fanoušků a kritiků považuje za skutečný zrod kapely.

Tehdejší sestava ve složení Terry Glaze, Rex Rocker, Diamond Darrell a Vinnie Paul na nic nečekala a ihned pod dohledem otce poslední dvou jmenovaných naskočila do nahrávacího procesu, jehož výsledkem je prvotina „Metal Magic“. Dnešní optikou až směšně naivní a krotkou desku není možné porovnávat s tehdejšími profesionálními produkcemi, natož s deskami „devadesátkové“ Pantery. „Metal Magic“ je produkt, který rychle zestárnul nejen svým zvukem, ale také svými postupy. Je to logické, skoro dvacátníci zkrátka neměli ani zkušenosti ani patřičné schopnosti, aby se mohli alespoň přiblížit svým vzorům a pohnout tak s hudebním světem. Vznikl tak velice vlažný debut, který v podstatě nudí od začátku do konce.

Jedním z hlavních neduhů desky je hlasový projev, rozsah a básnické střevo frontmana Terryho Glaze, který tvrdě narazil na své limity. O nic lépe na tom není ani zbytek osazenstva – rytmika je monotónní a nezáživná, kytary neostré a fádní, synťáky doslova hrůzné. Na druhou stranu už tehdy byl slyšet v náznacích obrovský potenciál sedmnáctiletého (tehdy ještě) Diamonda Darrella, který byl známý svým zápalem a každodenním několikahodinovým hraním na svůj vysněný nástroj. „Widowmaker“ nebo titulní „Metal Magic“ nabízí velice solidní kytarovou práci a celkově Diamondova hra předznamenávala pro kapelu velké věci.

V dnešním měřítku je „Metal Magic“ v prachu dějin zakořeněná jako směšná debutovka legendární kapely. Ještě než se mohl vylíhnout motýl, byla z Pantery nevinná a neškodná larva, která sbírala inspiraci kolem sebe a kvůli nezkušenostem a amatérismu tvrdě dopadla na zem. Pozitivní je, že texaskou čtyřku čekala už jen cesta vzhůru.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka - Widowmaker

Seznam skladeb:
1. Ride My Rocket
2. I´ll Be Alright
3. Tell Me If You Want It
4. Latest Lover
5. Biggest Part of Me
6. Metal Magic
7. Widowmaker
8. Nothin´ On (But the Radio)
9. Sad Lover
10. Rock Out!

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 39:37
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2019
Přečteno: 1478x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
A tobe by mozna...15. 06. 2019 23:30 adrian
...Ta sekera to ale...15. 06. 2019 14:55 Ivan
Nesouhlasím!!!Brutálně...15. 06. 2019 14:50 Ivan
Pantera byla...14. 06. 2019 9:59 V.
Určite skús...14. 06. 2019 0:31 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19401 sekund.