16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více

14.07.2019
MIRRORPLAIN
Album "Lost In Plain" německých MIRRORPLAIN vyjde v ..více

14.07.2019
OPETH
Svébytná umělecká formace zveřejní 27. září novinku ..více

13.07.2019
KORPIKLAANI
Finští folkaři zveřejnili více






PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Tak teď už musí dostat ale 10/10 všechna násl ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
"Running Wild jsou mrtví.... ať žijí Blazon St ..

PANTERA - Cowboys from Hell
jo, mam to podobně, The Sleep patří k nejlepš ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1130x

MAJESTICA - Above The Sky
944x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
915x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
827x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
744x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
721x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Metal Magic

Jsme hluboko v osmdesátých letech a ze školy čerstvě vylezlí bratři Abbottové (později známí jako Dimebag Darrell a Vinnie Paul) se po hodinách a hodinách poslouchání a velebení kapel jako Judas Priest, Aerosmith, AC/DC nebo Van Halen rozhodli, že založí vlastní kapelu s názvem Pantera a kromě přehrávání coverů od těchto velikánů začali pracovat také na svých vlastních písních. Ovšem ještě než kovbojové z pekla proslavili chůzi nebo pětiminutovku o samotě, byly to právě osmdesátky, kdy chtěla veleslavná Pantera znít jako Mötley Crüe nebo Def Leppard…

Nechvalně známá divoká dekáda, dnes označovaná pro kapelu jako „Glamtera“, čítala čtyři alba, v podstatě každé další bylo o malinko lepší než to předchozí, ale v konečném důsledku ani jedno z nich nevydalo na kvalitativní průměr tehdejší hudební produkce. Pantera ovšem kupodivu v tomto zajetém módu vydržela a průlom skutečně přišel až v roce 1990 s deskou „Cowboys From Hell“, kterou dodnes spousta fanoušků a kritiků považuje za skutečný zrod kapely.

Tehdejší sestava ve složení Terry Glaze, Rex Rocker, Diamond Darrell a Vinnie Paul na nic nečekala a ihned pod dohledem otce poslední dvou jmenovaných naskočila do nahrávacího procesu, jehož výsledkem je prvotina „Metal Magic“. Dnešní optikou až směšně naivní a krotkou desku není možné porovnávat s tehdejšími profesionálními produkcemi, natož s deskami „devadesátkové“ Pantery. „Metal Magic“ je produkt, který rychle zestárnul nejen svým zvukem, ale také svými postupy. Je to logické, skoro dvacátníci zkrátka neměli ani zkušenosti ani patřičné schopnosti, aby se mohli alespoň přiblížit svým vzorům a pohnout tak s hudebním světem. Vznikl tak velice vlažný debut, který v podstatě nudí od začátku do konce.

Jedním z hlavních neduhů desky je hlasový projev, rozsah a básnické střevo frontmana Terryho Glaze, který tvrdě narazil na své limity. O nic lépe na tom není ani zbytek osazenstva – rytmika je monotónní a nezáživná, kytary neostré a fádní, synťáky doslova hrůzné. Na druhou stranu už tehdy byl slyšet v náznacích obrovský potenciál sedmnáctiletého (tehdy ještě) Diamonda Darrella, který byl známý svým zápalem a každodenním několikahodinovým hraním na svůj vysněný nástroj. „Widowmaker“ nebo titulní „Metal Magic“ nabízí velice solidní kytarovou práci a celkově Diamondova hra předznamenávala pro kapelu velké věci.

V dnešním měřítku je „Metal Magic“ v prachu dějin zakořeněná jako směšná debutovka legendární kapely. Ještě než se mohl vylíhnout motýl, byla z Pantery nevinná a neškodná larva, která sbírala inspiraci kolem sebe a kvůli nezkušenostem a amatérismu tvrdě dopadla na zem. Pozitivní je, že texaskou čtyřku čekala už jen cesta vzhůru.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka - Widowmaker

Seznam skladeb:
1. Ride My Rocket
2. I´ll Be Alright
3. Tell Me If You Want It
4. Latest Lover
5. Biggest Part of Me
6. Metal Magic
7. Widowmaker
8. Nothin´ On (But the Radio)
9. Sad Lover
10. Rock Out!

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 39:37
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2019
Přečteno: 1078x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
A tobe by mozna...15. 06. 2019 23:30 adrian
...Ta sekera to ale...15. 06. 2019 14:55 Ivan
Nesouhlasím!!!Brutálně...15. 06. 2019 14:50 Ivan
Pantera byla...14. 06. 2019 9:59 V.
Určite skús...14. 06. 2019 0:31 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19654 sekund.