14.07.2020
BLACK SABBATH
Bývalý zpěvák britské legendy Tony Martin sdělil, že ..více

14.07.2020
BLACK COUNTRY COMMUNION
Kytarista Joe Bonamassa, který tuto kapelu tvoří spolu s ..více

14.07.2020
THE DEAD DAISIES
Situace kolem nového alba této superskupiny, kterou před ..více

14.07.2020
PALLBEARER
Po úspěchu třetí desky "Heartless", které pronikla i do ..více

14.07.2020
HELL IN THE CLUB
Přestože ještě nepadl oficiální termín, představují ..více

14.07.2020
RED MOON ARCHITECT
Pouhý rok trvalo finským deathmetalistům než natočili ..více






DIVINE WEEP - The Omega Man
Neni to vubec spatna muzika, ale se srovnanim s Lo ..

VEONITY - Sorrows
Uprimne doufam, ze ten klip bude nejslabsi song na ..

WARKINGS - Reborn
V prvé řadě výborný zpěvák a díky němu se ..

VEONITY - Sorrows
Určitě jsem též natěšen, ale toho progu jsem ..

RAINBOW - Down To Earth
Samozrejme. ..

RAINBOW - Down To Earth
Je v plánu návratovka Alcatrazzu? ..

VEONITY - Sorrows
Tesim se jak svine. Predchozi album povazuji za vu ..

FALCONER - From a Dying Ember
Tahle kapela bohuzel nikdy neprekonala svuj vynika ..

FALCONER - From a Dying Ember
Sokolník skončil úplně; tak jsem byl natěšen ..

DEMISE OF THE CROWN - Life In The City
tedy moc příjemné překvapení, i druhá deska ..




Za poslední měsíc:
FALCONER - From a Dying Ember
1025x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
939x

MERCYFUL FATE - Time
932x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
818x

Tonda Rauer (HARLEJ) - Plánované turné k 25 letům kapely odehrajeme na podzim
809x

SALIERI - Černobyl
799x



18.07.2020
BLAMAGE, THE ARCANE LEGACY..
Nároďák Jaroměř, začátek od:18:00, vstupné: dobrovolné

21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

24.07.2020
SEBASTIEN, METALCRAFT, WHATROCK, ARCHFALL..
NÁROĎÁK JAROMĚŘ, začátek od:18:00, vstupné: PŘEDPRODEJ:250/MÍSTO



článků celkem: 7742
recenzí: 6356
reportů: 573
rozhovorů: 425













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - I Am the Night

Na třetí plnohodnotné album se v podstatě čekalo opět jen rok a kapela naposledy v této sestavě naplno vyždímala glamový styl. Přestože minulá placka „Projects in the Jungle“ představovala určitý posun ve zvuku a ve skládání, „I Am the Night“ pouze zkopírovala staršího bratříčka a s minimem invence spatřila světlo světa. Opět je zde silný otvírák („Hot and Heavy“) a instrumentální skladba („D*G*T*T*M“) a opět zde zpívá Terry Glaze o tom, jak je dobré p(á)ařit.

Album i tak přes všechno zní o trochu ostřeji a temněji než minulé kousky („Down Below“, „Onward We Rock!“) Menší progres se udál i na poli textovém, kdy např. „Valhalla“ čerpá téma ze severské mytologie, což je oproti dosavadní ploché rock`n`rollové schematické lyrice a poetice vítaná změna. Obraty jako „take a look at my ice cream cone baby, take a lick. I can´t wait to take you home, beat you with my stick" se přece jen překonávají poměrně lehce.

Bratři Abbottové začínali cítit, kde je tlačí bota - pokud Terry Glaze bude u mikrofonu a kapela stále nahrávat u táty v garáži, svět jim u nohou ležet nebude. U kormidla ale naštěstí byli sourozenci a po třech deskách se z Pantery odporoučel Terry Glaze, kterému pravděpodobně dosavadní stav vyhovoval natolik, že budoucnosti kapely by neobětoval zdaleka tolik, kolik ostatní členové. Navíc potenciál dřímal především v mladém Diamondu Darrellovi, který již tehdy táhnul většinu písniček svou stále vytříbenější hrou na kytaru.

Navíc se psal rok 1985 a Spojené státy začínal více a více elektrizovat styl zvaný thrash metal. Styl, jenž svou rychlostí a tvrdostí předčil dosavadní metalové odnože a dral se na výsluní pod taktovkou jmen jako Metallica, Slayer, Anthrax nebo Overkill. Styl, kterému Pantera naslouchala stále víc a styl, jemuž by slušela nová pěvecká posila…

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Down Below

Seznam skladeb:
1. Hot and Heavy
2. I Am the Night
3. Onward We Rock!
4. D*G*T*T*M
5. Daughters of the Queen
6. Down Below
7. Come-On Eyes
8. Right on the Edge
9. Valhalla
10. Forever Tonight

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 37:51
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.06.2019
Přečteno: 928x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
DimebadZae mírné...26. 05. 2020 8:04 David Svoboda
Pre mňa osobne...4. 07. 2019 20:09 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.24163 sekund.