21.11.2019
CRYSTAL EYES
Jako druhý singl z alba "Starbourne Traveler" (6. ..více

21.11.2019
LYNCH MOB
Personální rošády v kapele kytarista George Lynche ..více

21.11.2019
KAKOTHANASY
Po dvou EP z let 2014 a 2018 přichází v těchto dnech ..více

21.11.2019
THE SOUND THAT ENDS CREATION
Jednočlenný projekt Chrise Dearinga, pocházející z ..více

21.11.2019
BLOOD REGION
K představení nové zpěvačky Anniky Jalkanen zvolili ..více

20.11.2019
MORBID ANGEL
Bývalý frontman této death metalové legendy David ..více






EUROPE - Out Of This World
...možná jako celek opravdu nejlepší, i když ..

EUROPE - The Final Countdown
...i když nějaká hlušší místa má. Je to b ..

EUROPE - Out Of This World
Když si chci pustit Europe, sahám výhradně pro ..

EUROPE - Out Of This World
Slabucky album, ani sa to neda dopocuvat do konca, ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Tak kdo udělal ten cover? BG nebo HÄMATOM feat. ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Zajímal by mě Váš názor - Blind Guuardian u ..

EUROPE - Out Of This World
Celkem vydařený počin s velkým příklonem k A ..

KRUCIPÜSK - Country Hell
Už na první poslech bylo jasné,že se zde bude ..

Powermetalové novinky roku 2019 - část VIII. - kapely DÉBLER, FEARLESS a DAWNLIGHT
Rád jsem naboural :-) ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
V Nightfall in Middle-Earth byly mluveno/zpívan é ..




Za poslední měsíc:
DYMYTRY - Revolter
1428x

ARAKAIN - Warning!
1125x

ARAKAIN - Forrest Gump
1104x

ARAKAIN - Archeology
1057x

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
988x

ECLIPSE - Paradigm
857x



23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7276
recenzí: 5957
reportů: 567
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - I Am the Night

Na třetí plnohodnotné album se v podstatě čekalo opět jen rok a kapela naposledy v této sestavě naplno vyždímala glamový styl. Přestože minulá placka „Projects in the Jungle“ představovala určitý posun ve zvuku a ve skládání, „I Am the Night“ pouze zkopírovala staršího bratříčka a s minimem invence spatřila světlo světa. Opět je zde silný otvírák („Hot and Heavy“) a instrumentální skladba („D*G*T*T*M“) a opět zde zpívá Terry Glaze o tom, jak je dobré p(á)ařit.

Album i tak přes všechno zní o trochu ostřeji a temněji než minulé kousky („Down Below“, „Onward We Rock!“) Menší progres se udál i na poli textovém, kdy např. „Valhalla“ čerpá téma ze severské mytologie, což je oproti dosavadní ploché rock`n`rollové schematické lyrice a poetice vítaná změna. Obraty jako „take a look at my ice cream cone baby, take a lick. I can´t wait to take you home, beat you with my stick" se přece jen překonávají poměrně lehce.

Bratři Abbottové začínali cítit, kde je tlačí bota - pokud Terry Glaze bude u mikrofonu a kapela stále nahrávat u táty v garáži, svět jim u nohou ležet nebude. U kormidla ale naštěstí byli sourozenci a po třech deskách se z Pantery odporoučel Terry Glaze, kterému pravděpodobně dosavadní stav vyhovoval natolik, že budoucnosti kapely by neobětoval zdaleka tolik, kolik ostatní členové. Navíc potenciál dřímal především v mladém Diamondu Darrellovi, který již tehdy táhnul většinu písniček svou stále vytříbenější hrou na kytaru.

Navíc se psal rok 1985 a Spojené státy začínal více a více elektrizovat styl zvaný thrash metal. Styl, jenž svou rychlostí a tvrdostí předčil dosavadní metalové odnože a dral se na výsluní pod taktovkou jmen jako Metallica, Slayer, Anthrax nebo Overkill. Styl, kterému Pantera naslouchala stále víc a styl, jemuž by slušela nová pěvecká posila…

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Down Below

Seznam skladeb:
1. Hot and Heavy
2. I Am the Night
3. Onward We Rock!
4. D*G*T*T*M
5. Daughters of the Queen
6. Down Below
7. Come-On Eyes
8. Right on the Edge
9. Valhalla
10. Forever Tonight

Sestava:
Terry Glaze – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 37:51
Label: Metal Magic
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.06.2019
Přečteno: 601x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pre mňa osobne...4. 07. 2019 20:09 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17354 sekund.