17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1205x

SABATON - The Great War
1167x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1133x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
816x

ARAKAIN - předvoj
792x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
759x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


XIII. STOLETÍ - Frankenstein

XIII. století vydalo novou desku, ovšem se starým obsahem. Asi tak by si dalo shrnout jen těžko pochopitelné počínání jihlavské gothic rockové legendy, která sice oznámila přípravu nového alba, rázem však nadšení fanoušků zmírnila výrokem, že jejich připravovaný počin bude obsahovat jen dvě nové skladby a zbytek budou tvořit nově remixované verze již dříve studiově publikovaných věcí. Nahrávka s příhodným názvem „Frankenstein“ je tak poskládaná z osmi kousků různého data vzniku.

Co se týče nových verzí již dobře známých skladeb, tak musím bohužel konstatovat, že tento krok opravdu nechápu, protože se od těch původních v zásadě neliší a vsadil bych se, že mnozí v nich ani nepoznají rozdíl. Všech šest písní spojuje to, že poprvé vyšly na neřadových deskách (většinou jako bonus tracky na různých „bestofkách“), kterých kapela za posledních dvacet let vydala nespočet.

Přitažlivé jsou pak dvě nové a mimořádně povedené skladby. Titulní kousek se už nějaký čas hrál na koncertech, kde tahle věc s hodně tvrdým kytarovým zvukem (alespoň na poměry XIII. století), sklízela zasloužené ovace. Naopak „Chaotica“ sází na silný melodický refrén, i když pořádný kytarový riff ji také nechybí. V jejím textu Petr Štěpán vzdává poklonu „černému rokenrolu“, tedy svým hudebním vzorům.

Je velká škoda, že kapela nepřišla radši s novou řadovou deskou, protože nápady ji evidentně nechybí. Zvlášť když vezmeme v potaz, že v novém tisíciletí vydali Jihlaváci jen tři plnohodnotná alba. „Frankenstein“ je tak spíše zbytečná nahrávka, kterou ocení jen ti nejvěrnější příznivci české gotické scény.

PS:Z pochopitelných důvodů nechávám bez bodového hodnocení.

Moloch             


www.xiiistoleti.com

YouTube ukázka –Frankenstein

Seznam skladeb:
1. Frankenstein (Mary Shelley requiem)
2. Nový věk temnoty (Pandora version)
3. Faust (dark alchemist version)
4. Karneval (gothic machine edit 2019)
5. Chaotica
6. Fénix (nostalgia edit)
7. Bohové na strojích (Hindenburg - der rotte baron version)
8. Evropa (illuminate version)

Sestava:
Petr Štěpán – zpěv, kytara
Miroslav „Palda“ Paleček – baskytara
Kateřina Kameníková – klávesy
Pavel Štěpán – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 41:05
Label: Warner Music
Země: Česká republika
Žánr:Gotický rock

Diskografie:
1992 - Amulet
1994 – Gotika
1995 – Nosferatu
1996 - Werewolf
1998 - Ztraceni v Karpatech
2000 – Metropolis
2004 – Vendetta
2009 – Dogma
2016 - Intacto
2019 – Frankenstein

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.06.2019
Přečteno: 830x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
mám radostjá mám z desky...23. 06. 2019 13:49 Vatutin
Zbytečná úplně...23. 06. 2019 13:10 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20578 sekund.