21.10.2019
PURNAMA
Black death metalová skupina PURNAMA se v minulých dnech ..více

21.10.2019
ROUGH CUTT
Reaktivovaní losangelesští hairmetalisté, kde z ..více

21.10.2019
AMMO
Kanadští heavymetalisté, působící na scéně od roku ..více

21.10.2019
MOTORBAND
MOTORBAND po vzájemné dohodě opouští jak zpěvák ..více

20.10.2019
BASINFIRE FEST
Basinfirefest se vrací! Po dvouleté pauze se ..více

20.10.2019
SODOM
EP "Out Of The Frontline Trench" vyjde za měsíc, singlovka ..více






ARAKAIN - Farao
Viděl jsem sitcom od Soukupa ..Neskutečná kravi ..

ARAKAIN - Farao
Nechci se nějako Lukáše zastávat,ale Projekt K ..

ARAKAIN - Farao
Song "Farao" je podle mě jeden z nejlepších kus ..

ARAKAIN - Farao
Najpôsobivejš í obal? Áno. Najlepší zvuk? Án ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Co ty jsi za nýmanda? Došlo Ti někdy, že recen ..

ARAKAIN - Apage Satanas
Jednoznačne jedno z TOP cd od Arakain - hit strie ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Hodnotím celou recenzi jako celek, tj. si protiř ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
á zas nějakej osvícenej odborník, co umí čí ..

HELLOWEEN - The Dark Ride
Sorry jako, musím to říct, Pagane seš KOKOT!!! ..

RIMORTIS - Dvacet černých růží
Souhlas s Paganem ohledně Spilkova zbytečnýho t ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1814x

ARAKAIN - S.O.S
1258x

ARAKAIN - Apage Satanas
1041x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
1022x

SONATA ARCTICA - Talviö
974x

ARAKAIN - Farao
819x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

10.11.2019
DOPETHRONE (can) sludge na evropský tour! GOSPEL OF THE FUTURE (cz) tuzemská ..
Praha - 007 Strahov, začátek od:20:00, vstupné: 23:00



článků celkem: 7198
recenzí: 5890
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Cowboys from Hell

Na konci osmdesátých let hledal Dave Mustaine do svých Megadeth sólového kytaristu a telefon zazvonil i u (tehdy ještě pořád) Diamonda Darrella. Ten nabídku zvažoval a možná by na ní i kývnul, ale měl jednu podmínku: půjde s ním i jeho bratr Vinnie. Tehdy ovšem hrál na bicí již Nick Menza a nakonec z nabídky sešlo. Mustaine si přizval do Megadeth Martyho Friedmana…a Pantera nahrála „Cowboys from Hell“. Asi to tak mělo být, chce se dodat...

Po desce „Power Metal“ hledala Pantera adekvátní profesionální vedení. Až když byli celkem osmadvacetkrát odpálkovaní různými hlavními labely, viděl kapelu naživo zástupce Atmo Records Mark Ross a ihned volal na velitelství s poznatky, že mu spadla brada a ať s Panterou okamžitě podepíšou smlouvu. Pantera se ještě týž rok zavřela do studia Pantego v Texasu a po dvou měsících měla hotovou novou nahrávku.

Po prvním riffu legendární úvodní vypalovačky nechává kapela celou rozpačitou dekádu a čtyři alba v nedohlednu. Tohle je totiž úplně jiná liga. Zatěžkané riffy se mísí s údernou rytmikou, rychlými sóly a hrubějším Anselmovým projevem. Je až s podivem, že desky „Power Metal“ a „Cowboys from Hell“ dělí od sebe pouze dva roky. Tady se totiž nenechal kámen na kameni a kapela působí úderně, razantně a brutálně. Kromě titulky nelze nezmínit beranidlo „Primal Concrete Sledge“ nebo „Domination“ s kultovním kytarovým sólem a masivním riffem. Pozadu nejsou však ani další kousky jako třeba „Heresy“ či „Shattered“.

Naopak „Cemetery Gates“, sedmiminutová balada, ukazuje, jak se Pantera posunula i ve skladatelské rovině. Kromě dokonalé kytarové práce (čistá kytara, sóla, hlavní riff) se zde vyřádil také Phil Anselmo, který si z minulé desky přinesl Halfordův ječák, jenž naplno využil právě v této písni. Závěr patří jeho duetu s Darrellovou kytarou, kde se střídají vysoké tóny kytary a hlasu a vytváří se tak jedinečné gradující finále skladby.

S odstupem času je nutno dodat, že druhá půlka alba už se lehce vleče a „Message in Blood“ či „The Sleep“ trochu kazí dojem z jinak neskutečně našlapaného „debutu“ kapely. Pantera prodělala průlom své kariéry a vytasila se na začátku nového desetiletí s naprosto jedinečným stylem, který si až do konce své kariéry pečlivě pěstovala. Odzbrojující kytarová práce a drsný Anselmův vokál najednou smetl všechny pochybnosti a zrodil se kult. Pekelní kovbojové ale zdaleka neřekli své poslední slovo.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Cowboys from Hell

Seznam skladeb:
1. Cowboys from Hell
2. Primal Concrete Sledge
3. Psycho Holiday
4. Heresy
5. Cemetery Gates
6. Domination
7. Shattered
8. Clash with Reality
9. Medicine Man
10. Message in Blood
11. The Sleep
12. The Art of Shredding

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 57:39
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2019
Přečteno: 1217x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Message in BloodUrčitě není...16. 07. 2019 22:43 Aldys83
Hm...tak jsem si to...12. 07. 2019 21:14 b.wolf
9/10Tak teď už musí...12. 07. 2019 19:12 Aldys83
jo, mam to...12. 07. 2019 15:13 racik
8/10"The Sleep" že...11. 07. 2019 16:28 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18896 sekund.