11.07.2020
WARKINGS
Druhý počin "maskovaných" metalistů vyjde v samém ..více

11.07.2020
SELENSEAS
Skladba "The Mirror" je vyjmuta z díla "The Outer Limits", ..více

11.07.2020
KRILLOAN
Na melodické scéně se klube další zajímavé těleso. ..více

11.07.2020
VEONITY
První ukázka z alba "Sorrows", které v srpnu zveřejní ..více

11.07.2020
MEZMERIZED
Modeně metalový spolek chystá na 18. září debut ..více

10.07.2020
DOKKEN
Přestože se stále mluví o nové desce této americké ..více






FALCONER - From a Dying Ember
Tahle kapela bohuzel nikdy neprekonala svuj vynika ..

FALCONER - From a Dying Ember
Sokolník skončil úplně; tak jsem byl natěšen ..

DEMISE OF THE CROWN - Life In The City
tedy moc příjemné překvapení, i druhá deska ..

MOONSPELL - Memorial
Díky za komentáře. A také za nápady na seri ..

MOONSPELL - Memorial
Děkuji za seriál recenzí jedné z mých nejobl ..

MERCYFUL FATE - 9
...v principu nemám rád Pepsiho hodnocení 7-7,5 ..

MERCYFUL FATE - 9
jednoznacne 10. ..

SALIERI - Černobyl
Nové album? Vůbec jsem netušil. Těším se. ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
To by nebylo na škodu :) ..

QUEENSRŸCHE – American Soldier
na poslední "Dedicated To Chaos" už radši nedo ..




Za poslední měsíc:
FALCONER - From a Dying Ember
992x

MERCYFUL FATE - Time
911x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
904x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
803x

VANDENBERG - 2020
749x

SALIERI - Černobyl
697x



18.07.2020
BLAMAGE, THE ARCANE LEGACY..
Nároďák Jaroměř, začátek od:18:00, vstupné: dobrovolné

21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

24.07.2020
SEBASTIEN, METALCRAFT, WHATROCK, ARCHFALL..
NÁROĎÁK JAROMĚŘ, začátek od:18:00, vstupné: PŘEDPRODEJ:250/MÍSTO



článků celkem: 7738
recenzí: 6354
reportů: 573
rozhovorů: 424













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Cowboys from Hell

Na konci osmdesátých let hledal Dave Mustaine do svých Megadeth sólového kytaristu a telefon zazvonil i u (tehdy ještě pořád) Diamonda Darrella. Ten nabídku zvažoval a možná by na ní i kývnul, ale měl jednu podmínku: půjde s ním i jeho bratr Vinnie. Tehdy ovšem hrál na bicí již Nick Menza a nakonec z nabídky sešlo. Mustaine si přizval do Megadeth Martyho Friedmana…a Pantera nahrála „Cowboys from Hell“. Asi to tak mělo být, chce se dodat...

Po desce „Power Metal“ hledala Pantera adekvátní profesionální vedení. Až když byli celkem osmadvacetkrát odpálkovaní různými hlavními labely, viděl kapelu naživo zástupce Atmo Records Mark Ross a ihned volal na velitelství s poznatky, že mu spadla brada a ať s Panterou okamžitě podepíšou smlouvu. Pantera se ještě týž rok zavřela do studia Pantego v Texasu a po dvou měsících měla hotovou novou nahrávku.

Po prvním riffu legendární úvodní vypalovačky nechává kapela celou rozpačitou dekádu a čtyři alba v nedohlednu. Tohle je totiž úplně jiná liga. Zatěžkané riffy se mísí s údernou rytmikou, rychlými sóly a hrubějším Anselmovým projevem. Je až s podivem, že desky „Power Metal“ a „Cowboys from Hell“ dělí od sebe pouze dva roky. Tady se totiž nenechal kámen na kameni a kapela působí úderně, razantně a brutálně. Kromě titulky nelze nezmínit beranidlo „Primal Concrete Sledge“ nebo „Domination“ s kultovním kytarovým sólem a masivním riffem. Pozadu nejsou však ani další kousky jako třeba „Heresy“ či „Shattered“.

Naopak „Cemetery Gates“, sedmiminutová balada, ukazuje, jak se Pantera posunula i ve skladatelské rovině. Kromě dokonalé kytarové práce (čistá kytara, sóla, hlavní riff) se zde vyřádil také Phil Anselmo, který si z minulé desky přinesl Halfordův ječák, jenž naplno využil právě v této písni. Závěr patří jeho duetu s Darrellovou kytarou, kde se střídají vysoké tóny kytary a hlasu a vytváří se tak jedinečné gradující finále skladby.

S odstupem času je nutno dodat, že druhá půlka alba už se lehce vleče a „Message in Blood“ či „The Sleep“ trochu kazí dojem z jinak neskutečně našlapaného „debutu“ kapely. Pantera prodělala průlom své kariéry a vytasila se na začátku nového desetiletí s naprosto jedinečným stylem, který si až do konce své kariéry pečlivě pěstovala. Odzbrojující kytarová práce a drsný Anselmův vokál najednou smetl všechny pochybnosti a zrodil se kult. Pekelní kovbojové ale zdaleka neřekli své poslední slovo.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Cowboys from Hell

Seznam skladeb:
1. Cowboys from Hell
2. Primal Concrete Sledge
3. Psycho Holiday
4. Heresy
5. Cemetery Gates
6. Domination
7. Shattered
8. Clash with Reality
9. Medicine Man
10. Message in Blood
11. The Sleep
12. The Art of Shredding

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Diamond Darrell – kytara
Rex Rocker – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 57:39
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2019
Přečteno: 1780x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Bestie se probudilaJediná decentní...26. 05. 2020 8:10 David Svoboda
Message in BloodUrčitě není...16. 07. 2019 22:43 Aldys83
Hm...tak jsem si to...12. 07. 2019 21:14 b.wolf
9/10Tak teď už musí...12. 07. 2019 19:12 Aldys83
jo, mam to...12. 07. 2019 15:13 racik


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20255 sekund.