17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1204x

SABATON - The Great War
1166x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1133x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
815x

ARAKAIN - předvoj
790x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
757x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PANTERA - Vulgar Display of Power

Po veleúspěšném vydání „Cowboys from Hell“ se kapele začaly otvírat přesně ty dveře, o kterých vždy snila. Hned rok po vydání Pantera předskakovala opěvovaným Judas Priest a když se opět vrhla do studia, odskočila si ještě texaská čtyřka do Moskvy, kde společně s Metallicou a AC/DC narvala do půl milionu osvobozených Rusů trochu toho západního metalu. Tehdejší krátký koncert Pantery je dodnes ukázkou nespoutané energie a patří mezi nejlegendárnější metalová vystoupení.

Pokud by se mělo u Pantery vyslovit jedno album, které dokonale vystihuje jejich tvorbu, bylo by to právě „Vulgar Display of Power“. Ta čirá esence agresivity a brutality zpěvu Anselma a vražedných střednětempých riffů (tehdy už) Dimega Darrella je naprosto nepřekonatelná a společně s „Cowboys from Hell“ se Pantera zapsala do historie tučným písmem jakožto pionýři groove metalu, jenž následně po další dekády ovlivnil desítky kapel a subžánry jako hardcore, nu-metal či metalcore. Vraťme se ovšem do roku 1992.

Nacházíme se v době, kdy Metallica vydala „Black Album“ a změnila pravidla hry. Navíc se hudební svět točil kolem Nirvany a MTV. Tvrdý, rychlý a nekompromisní metal byl najednou utlumen a Pantera udělala to nejrozumnější rozhodnutí, které se nabízelo. Místo následování trendů ještě přitvrdila, zatěžkala písničky a v podstatě zaplnila místo na trhu ještě extrémnější muzikou. Mistrný tah se okamžitě vyplatil.

„Mouth for War“ a „A New Level“ je pouze předkrm před hitovkou „Walk“, které v podstatě stačí skvělý riff a Anselmův hrubý projev. Recept úderného repetitivního riffu byl kapelním trademarkem a „Walk“ je tím nejpříznačnějším příkladem. Sloka i refrén se i v závislosti na rytmu bicích lehce odlišují a po rozčeření kytarovým sólem následuje opět návrat zpět na začátek a s další menší obměnou song finišuje. Jednoduché a účelné.

Album samozřejmě nabízí mnohem víc než jen zprofanovanou „chůzi“. Ať už je to „Fucking Hostile“, „Rise“ nebo „By Demons Be Driven“, pokaždé je zaděláno na hutné riffy a skvělou rytmiku, podpořenou vždy vynalézavým kytarovým sólem. Po vzoru „Cemetery Gates“ se i zde dočkáme balady, jakou umí jen Pantera. „This Love“ skvěle kombinuje uvolněnější zpěv s čistou kytarou a následně nariffovanou pasáž s nasraným zpěvem.

Oproti „Cowboys from Hell“ je novější přírůstek agresivnější a brutálnější a jako celek působí soudržnějším dojmem. I zde se samozřejmě najdou houpavější pětiminutové skladby, které vedle výše zmiňovaných písní hrají druhé housle, ale ten vklad a dopad obou desek na metalovou scénu je tak výrazný a nepopiratelný, že pár šrámů lze s klidným svědomím odpustit.

Eagle             


Pantera.com

YouTube ukázka – Walk

Seznam skladeb:
1. Mouth for War
2. A New Level
3. Walk
4. Fucking Hostile
5. This Love
6. Rise
7. No Good (Attack the Radical)
8. Live in a Hole
9. Regular People (Conceit)
10. By Demons Be Driven
11. Hollow

Sestava:
Phil Anselmo – zpěv
Dimebag Darrell – kytara
Rex Brown – baskytara
Vinnie Paul - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 52:48
Label: Atco Records
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
1983 – Metal Magic
1984 – Projects in the Jungle
1985 – I Am the Night
1988 – Power Metal
1990 – Cowboys from Hell
1992 – Vulgar Display of Power
1994 – Far Beyond Driven
1996 – The Great Southern Trendkill
2000 – Reinventing the Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.07.2019
Přečteno: 859x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10První půlka ok,...23. 07. 2019 13:31 Aldys83
V době vydaní...18. 07. 2019 18:56 htaedas
10/10Tak toto je opravdu...18. 07. 2019 14:44 SvojPat
8/10Legendárny album a...18. 07. 2019 9:56 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20006 sekund.