17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1204x

SABATON - The Great War
1166x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1133x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
815x

ARAKAIN - předvoj
790x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
757x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MAJESTY - Legends

"We bring some light
into the night!"


O tom, že autoři z německých Majesty umí vytvořit hodně chytlavé melodie, se vědělo. Stejně tak bylo známo, že tyto přitažlivé momenty občas zbytečně přibržďují nepružné "true-heavymetalové" motivy, které byly omleté již před dvaceti lety. V roce 2019 je ale najednou všechno jinak. Němci totálně odlehčili skladatelství, ony těžkopádné prvky v podstatě zmizely a na světě je album, kterému při vzletu k nebeským výšinám nebrání už vůbec nic.

V ničem jiném to opravdu není. Stačí mít pouze dobré nápady a do praxe je přenést s upřímnou vášní. Ta se totiž nedá nijak markýrovat, takže i kdyby člověk vymyslel bůhvíco a ve studiu to potom neuměl prodat, je mu celá invence houby platná. A platí to samozřejmě i naopak. Němečtí tvůrci kupříkladu nesepsali nic osobitého, v nových písních je naopak cítit ovlivnění dnes tolik oblíbeným synth-metalem, ale protože má muzika šťávu a drajv, člověk vůbec nemá chuť kritizovat neoriginalitu, naopak jeví tendenci zesílit hlasitost a navézt se na svobodomyslné vibrace velkolepých melodií.

"For a better future we sing our freedom hymn..."

Základem všeho jsou energií napumpované chorusy, které hlavou projíždějí jako Maglev japonskou krajinou. Pozoruhodná je práce s vícehlasy, jež dodávají už tak skvělému zpěvu Tareka Magharyho další atraktivní rozměr. K dobrým refrénům se navíc nejednou připojí parádní slokové klenutí ("Rizing Home", "Burn The Bridges", "Mavericks Supreme"), v každé skladbě je pak ke slyšení do posledního puntíku vymazlené sólo. Deska díky tomu plyne jako voda, vrcholem se pak stává píseň "Words Of Silence", jež paroduje klasické balady, takže se v textu fakuje, nechybí píchnutí do jednoho z nejomletějších rýmů "sorrow/tomorrow", druhá sloková část pak obsahuje opravdu velmi vtipný vokální moment.

"We came out of the darkness, we´re flying with the wind..."

Toto špičkové autorské představení doprovodí hned vzápětí rychlík "Last Brigade", na jehož refrén by se mohlo bez problémů plácnout varování: "Pozor, poslech tohoto úseku způsobuje extrémní závislost!". Je pravda, že závěrečné dvě skladby "Blood Of The Titans" a "Stand As One" už víceméně opakují vše vyřčené, to však nic nemění na skutečnosti, že německá kapela stvořila svěží, lehké, mega optimistické, hravé, zkrátka skvělé powermetalové album, které si v její bohaté studiové sbírce sebevědomě říká o nejvyšší příčku.

Pagan             


www.majesty-metal.de

YouTube ukázka - We Are Legends

Seznam skladeb:
1. The Will to Believe
2. Rizing Home
3. Burn the Bridges
4. We Are Legends
5. Wasteland Outlaw
6. Church of Glory
7. Mavericks Supreme
8. Words of Silence
9. Last Brigade
10. Blood of the Titans
11. Stand as One

Sestava:
Tarek "Metal Son" Maghary - zpěv, klávesy
Tristan Visser - kytara
Robin Hadamovsky - kytara
Arthur Gauglitz - baskytara
Jan Raddatz - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:14
Label: Napalm Records
Země: Německo
Žánr: power metal

Diskografie:
2000 - Keep It True
2002 - Sword & Sorcery
2003 - Reign in Glory
2006 - Hellforces
2013 - Thunder Rider
2013 - Banners High
2015 - Generation Steel
2017 - Rebels
2019 - Legends

Související články:
MAJESTY - Hellforces
MAJESTY - Generation Steel
MAJESTY - Rebels

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.07.2019
Přečteno: 993x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pokud Majesty...26. 07. 2019 15:54 htaedas
Hodne slusny....13. 07. 2019 8:37 adrian
Majesty už nejsou...12. 07. 2019 8:58 Hunter
Já jsem Majesty...12. 07. 2019 7:51 htaedas
8,5? Neni to moc?...12. 07. 2019 0:57 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17549 sekund.