21.01.2020
LORDS OF THE NEW CHURCH
Velké překvapení zažívají fanoušci této legendy ..více

21.01.2020
MEGADETH
Jak to tak vypadá, tak frontman Dave Mustaine porazil ..více

21.01.2020
ALCATRAZZ
Americká kapela, kde začínali i kytaristé Yngwie ..více

21.01.2020
THE DEAD DAISIES
Přestože nebyl ještě zveřejněn název pátého alba ..více

21.01.2020
PURNAMA
Domácí death/black metalová kapela PURNAMA, vzniklá v ..více

21.01.2020
tartarO:s
Vydání nového alba tartarO:s "Heart & soul" se blíží, ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Deadly Grind : Dnešní Torr nemá už co nab ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Tak je to s tímto albem trošku komplikované. ji ..

HAVOK - Time Is Up
Tak toto ma úplne dostalo, radosť pocuvat. Super ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
Zapomněl jsem na Stormwarrior! Z předešlého p ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tady je živá nahrávka, kde má Mladen úplně n ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
to htaedas: za zkoušku nic nedáš, já bych na ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
Určitě je tu pár kapel, respektive alb, které ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Žádná dynamika, žádná jiskra... Někde jsem ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Muzes to vic rozvest? to nezni moc pozitivne po to ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Mno jo, tak a pojďme se bavit o dnešním opravdo ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
2949x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2270x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1817x

DEBUSTROL - Chytrá past
1180x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1102x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1052x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7392
recenzí: 6059
reportů: 570
rozhovorů: 386













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SLIPKNOT - We Are Not Your Kind

Snad s každou další oznámenou plackou se vždy objeví prohlášení, že kapela Slipknot se bude vracet ke kořenům a bude se jednat o brutální a nekompromisní nářez, který se může směle postavit vedle "Iowy". Zkušený posluchač a fanoušek již tuší, že tyto PR kecy bývají často uměle vypouštěny do světa a po prvním poslechu se proklamace objeví jako liché. Částečně je to případ i novinky „We Are Not Your Kind“, ale naštěstí marketingové oddělení nebylo daleko od pravdy.

Ono neustálé se vracení k "Iowě" je tak trochu již etalonem v kuloárech kapely. Kromě skupiny se však vyvíjí i fanoušci, kteří vyrůstali třeba až na hitovkách z desky „All Hope Is Gone“ (to už je vážně přes 10 let?!) a ta nefalšovaná agresivita a brutalita z dob prvních dvou studiovek je nové generaci posluchačů cizí. Přesto právě pro tuto sortu, odkojenou „psychosockou“, novinka rozhodně není.

Po minulé desce „.5: The Gray Chapter“ by člověk snad ani nedoufal, že Slipknot vyrukují s něčím originálním, co má umělecké ambice. Z „We Are Not Your Kind“ má člověk pocit, že se vrátil někam patnáct let zpátky a okusil z kapely zase něco jiného, a přesto tak známého. Návrat ke kořenům je patrný z každé skladby, která v žádném případě nejde posluchačům na ruku, ale naopak záměrně hladí proti srsti, provokuje a zároveň uchovává svojí podstatu. Na první poslech funguje nová deska jako hororový soundtrack. Songy střídají své nálady a téměř každý z nich má jedinečnou atmosféru. V zásadě jedna jediná písnička je skrz naskrz okatě přiznaný singl – „Unsainted“. Vlezlá melodie v refrénu, tvrdší sloky a houpavá mezihra přitom funguje skvěle i naživo. „We Are Not Your Kind“ ovšem má v rukávu daleko zajímavější trumfy.

Co třeba taková „Birth of the Cruel“, která jakoby vypadla z debutového alba? Nebo je libo chytlavá „Spiders“ v 7/8 taktu se zlověstným klavírem, připomínající filmy Johna Carpentera? Slipknot se na novém albu utrhli ze řetězu a servírují spousty experimentů a alternativních řešení. Dlouhá intra a dohry po písních nebo hned tři intermezza („Insert Coin“, „Death Because of Death“ a „What´s Next“) hravě překonává skoro sedmiminutová hypnotická „My Pain“ bez kytar, což už je logicky pro spousty posluchačů docela silná káva. V rámci celé koherentní desky ovšem všechny tyto eskapády dávají smysl, a byť by se zcela jistě dalo někde ubrat či něco vypustit (a místo toho třeba udělat ze singlu „All Out Life“ plnohodnotný track na albu a ne alibisticky bonus), konečně se po letech Slipknot tváří jako kapela, která využívá všechny členy a nástroje (Sid Wilson, Craig Jones), nehledí na trendy, nekalkuluje a tvoří ALBUM fungující od začátku až do konce se svébytnou atmosférou.

„We Are Not Your Kind“ je jako jízda na horské dráze. Kromě již zmíněných experimentů se samozřejmě sází i na osvědčený recept rychlých temp a tvrdých míst. Šlehy jako „Nero Forte“, „Red Flag“, „Orphan“ nebo závěrečná (a jedna z nejlepších věcí na desce) „Solway Firth“ ukazují, že Jay Weinberg za bicí soupravou už dávno nepůsobí jako nováček a vydává ze sebe maximum. To samé platí i o Coreym Taylorovi, který pestrobarevnou novinku ještě umocňuje svým širokým hlasovým fondem a dokáže si jak vyřvat plíce, tak i vládnout jemným vysokým hlasem a jeho projev působí po celou dobu alba jako terapie plná emocí.

Slipknot prodělali rekonvalescenci a již s obměněnou třetinou oproti původnímu kádru dokáží po dvaceti letech mile překvapit, odtrhnout se od mainstreamu, vrátit se částečně ke kořenům a tvořit tu hudbu, která na začátku milénia pobláznila celou jednu metalovou generaci Y se všemi jejími klady i zápory. A to si přiznejme, chce docela koule.

Eagle             


www.slipknot1.com

YouTube ukázka - Unsainted

Seznam skladeb:
1. Insert Coin
2. Unsainted
3. Birth of the Cruel
4. Death Because of Death
5. Nero Forte
6. Critical Darling
7. Liar´s Funeral
8. Red Flag
9. What´s Next
10. Spiders
11. Orphan
12. My Pain
13. Not Long for This World
14. Solway Firth

Sestava:
Corey Taylor – zpěv
Jim Root – kytara
Mick Thomson – kytara
Alessandro Venturella – baskytara
Jay Weinberg – bicí
Shawn Crahan – perkuse, vokály
Tortilla Man – perkuse, vokály
Craig Jones – samply, klávesy
Sid Wilson – mixážní pult

Rok vydání: 2019
Čas: 1:03:38
Label: Roadrunner
Země: USA

Diskografie:
1999 - Slipknot
2001 - Iowa
2004 - Vol. 3: (The Subliminal Verses)
2008 - All Hope Is Gone
2014 - .5: The Gray Chapter
2019 – We Are Not Your Kind

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.08.2019
Přečteno: 1902x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprostá pecka!...27. 09. 2019 22:49 Beeba
Za mě deska 9/10....21. 08. 2019 12:02 Ondra
Pre mňa veľmi...15. 08. 2019 19:46 Demonick
Ukrutná nuda jako...15. 08. 2019 12:26 orre
7/10Jako kdyby takhle...13. 08. 2019 15:46 Ivos155


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19226 sekund.