RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




A HERO FOR THE WORLD - The Lion King Rock Opera

Dvojici švédských muzikantů žijících na Filipínách asi příliš představovat nemusím, už jste se s nimi na našem webu setkali. A rozhodně ne v dobrém světle. Dostávali ta nejnižší hodnocení a nabízí se otázka – proč o nich vlastně psát? Vždyť bychom mohli napsat o jiných, lepších skupinách. To je pravda, jenže A Hero For The World to jako správní power metaloví hrdinové nevzdávají a do světa vypouštějí jednu nahrávku za druhou. Proto i my to nevzdáváme. Navíc, jejich nejnovější počin si o pár slov vyloženě říká. Kdy jste slyšeli metalovou verzi disneyovské pohádky „Lví král“?

A Hero For The World mají na kontě hned několik bizarních titulů, ať už se jedná o desky s vánočními písněmi (v jejich podání to je bizarní) či několik verzí svých řadových desek - kapelu si vždy můžete „vychutnat“ v power metalové podobě, v akustické, v epické... „The Lion King Rock Opera“ je překvapivě vydaná jako řadová deska, ačkoliv neobsahuje žádné autorské písně a je tvořena pouze cover verzemi. A Hero For The World zpracovali písně ze slavných animovaných filmů a stejnojmenného brodwayského muzikálu. Jde tedy o skladby Hanse Zimmera, Tima Rice a Eltona Johna. Obal desky zdánlivě může navádět k myšlence, že snad skupina stvořila oficiální muziku ke Lvímu králi, navíc v období, kdy se v kinech objevilo jeho nové filmové zpracování. To však samozřejmě není pravda.

„Circle Of Life“ zní vcelku příjemně. Může za to původní výborná melodie, Kterou ale složil Hans Zimmer. Vše dobré na této nahrávce není zásluha A Hero For The World. Cover verze skladby se drží vcelku zpátky a nevymýšlí nic nového. Power metalové riffy i díky nepříliš dobré produkci zní neškodně. Největší pozornost tedy poutá zpěv. Jacob Kaasgaard není špatný zpěvák, ale ani ne dobrý. Mnohdy tahá za uši a zní přeafektovaně. Nicméně „Circle Of Life“ je poslouchatelná předělávka. „I Just Can´t Wait To Be King“ už však kráčí za hranicí bizarnosti. Zpěv zní nepříjemně a je prapodivně nazvučený. Hudba k filmu, který byl především pro děti, měla být také „dětská“, ale v podání A Hero For The World je mnohem více infantilní. „Be Prepared“ zní nevýrazně, nudně a zbytečně. Ostatně to ve výsledku celé album.

„Hakuna Matata“ má potenciál překvapit, protože začne kulometnými riffy a člověk se až zaraduje, že přichází něco agresivnějšího a osobitějšího. Jenže to zdání trvá tři vteřiny. Pak následují pseudo progresivní klávesy a skladba sklouzne do průměru. Kapela jako by se ani příliš nesnažila originály pojmout nějak zajímavě, vynalézavě. Prostě písně nahrála s bicími a kytarami a tím invence skončila. Nejzbytečnější cover je bezesporu „The Lion Sleeps Tonight“. Je věc vkusu, zda máte rádi originál nebo vám přijde otravný, nicméně rozhodně všema deseti raději ten, než cover verzi od A Hero For The World. Hudebně nic nepřináší a je daleko hůř nazpívána. To ostatně platí i o „Can You Feel The Love Tonight“, kterou v originále úžasně nazpíval Elton John. Je pravda, že kapela zde přidává opravdu výraznější porci power metalu, ale stále mi uniká nějaká umělecká hodnota.

Nebyli by to ale A Hero For The World, aby pro vás neměli exkluzivní překvapení. Pokud si objednáte Deluxe extended edici desky, obdržíte na ní skladby v několika dalších verzích! Epické, akustické,instrumentální, heavy metalové či baladické. A to se vyplatí! Zní to jako teleshopping, ale opravdu mi A Hero For The World připadají jako metalová verze Horsta Fuchse.

Je to až s podivem, nicméně kapela se těší poměrně velké oblibě (soudě dle počtu fanoušků na facebooku). „The Lion King Rock Opera“ je deska nepovedených cover verzí. Má však i světlé momenty, jen je potřeba si uvědomit, že písně nesložila kapela, ale někdo jiný. Některé skladby se dají v pohodě poslouchat, jen nepřidávají žádnou hodnotu navíc. Jsou pouze nahrány metalovými nástroji (ale ne s dobrou produkcí) a znovu nazpívány. Bohužel zpěv je mnohdy nepříjemný a ve srovnání s originálem rozhodně neobstojí. Těžko říct, zda cover verze vydali A Hero For The World z úcty k originálu, nicméně vydávají je jako řadové album a to není zrovna košer. Běžte do kina na nového Lvího krále nebo si poslechněte originální soundtrack (pátá nejprodávanější filmová hudba všech dob). Tohle je jen ztráta času.

Tomáš Marton             


www.aherofortheworld.com

YouTube ukázka - Can You Feel The Love Tonight

Seznam skladeb:
1. Circle of Life (Power Metal Version)
2. I Just Can´t Wait To Be King
3. Be Prepared
4. Hakuna Matata
5. Shadowland / King of Pride Rock (From “The Lion King Musical”)
6. The Lion Sleeps Tonight
7. Endless Night (From "The Lion King Musical")
8. Can You Feel The Love Tonight (Power Metal Version)
9. We Are One (From “The Lion King II: Simba´s Pride”)

Sestava:
Jacob Kaasgaard – zpěv, klávesy
Louie Ryan - zpěv

Rok vydání: 2019
Čas:
Země:Švédsko/Filipíny
Žánr: power metal coververze

Diskografie:
2013 - A Hero for the World
2013 - Winter Is Coming (A Holiday Rock Opera)
2017 - West to East, Pt. I: Frontier Vigilante (Power Edition)
2017 - West to East, Pt. I: Frontier Vigilante (Epic Acoustic Edition)
2017 - CineRock
2018 - Winter Is Here (A Holiday Rock Opera Pt. 2)
2019 - West to East, Pt. II: Space Ranger
2019 - The Lion King Rock Opera

Souviející články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.12.2019
Přečteno: 1719x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Adrian: Souhlasím,...1. 01. 2020 11:22 Supermartonátor
Jo dobry, ale...31. 12. 2019 23:48 adrian
Adrian: Je to v...31. 12. 2019 18:15 Supermartonátor
Proc furt...31. 12. 2019 17:29 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10312 sekund.