28.01.2020
CORROSION OF CONFORMITY
Bubenické nebe se začíná v posledních dnech plnit čím ..více

28.01.2020
VIO-LENCE
Na thrashmetalovém poli se odehrála menší senzace. ..více

28.01.2020
ABSU
Americká blackmetalová formace posedlá starověkou ..více

28.01.2020
BANG TANGO
Comeback původní sestavy je skutečností. Pětice ve ..více

28.01.2020
DOOMSDAY OUTLAW
Britští hardrockeři hledají nové členy. Kapelu totiž ..více

28.01.2020
BLAZE BAYLEY
Někdejší zpěvák Iron Maiden a Wolfsbane upřesnil datum ..více






DEBUSTROL - Vyhlazení
Na toto stačí krátká věta. Nejlepší album D ..

LIMETALL - Znamení
CD jsem si koupil s velkým očekáváním a jsem ..

VICTORIUS - Space Ninjas From Hell
Victorius skutečně přeřvali a předjeli FC s D ..

SONS OF APOLLO - MMXX
Skvele vykony a energii clovek od takovych muzikan ..

SONS OF APOLLO - MMXX
Tak novinka není pravda tak hitová, ale ta energ ..

DEBUSTROL - Vyhlazení
Výborné pokračování neuropatalog stylu. Kdyby ..

MAGNUM - The Serpent Rings
Práve som si objednal CD, teším sa na chvíle s ..

Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
Co jste poslouchali za album? Bez energie?Bože.. ..

LIMETALL - Znamení
nerieste kokot*ny, tito borci su davno za zenitom, ..

LIMETALL - Znamení
B. Wolf : Možná kdybych si koupil jako první a ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
4341x

DEBUSTROL - Neuropatolog
2016x

DEBUSTROL - Chytrá past
1371x

DEBUSTROL - Vyhlazení
1230x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1187x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1168x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

09.05.2020
BIGBOSS BAND (jeden z posledních koncertů), MALIGNANT TUMOUR, DEPRESY (SVK), C..
Stará ves u Rýmařova KD, začátek od:14 hod, vstupné: 200,-

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7409
recenzí: 6073
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World

Slováky Signum Regis jen tak něco nezastaví. Do cesty se může připlést rozchod s vydavatelskou firmou nebo výměna zpěváka, a stejně fandové nečekají na nové album bůhvíkolik let (zdravím Heavenly a Insanii Stockholm). Aktuální dílo "The Seal Of A New World" naopak přichází pouhé dva roky po výročním zápisu "Decennium Primum", a to pod záštitou nového labelu Beyond The Storm Productions a s brazilským pěvcem Joto Fortinhem v čele.

Můžeme si říct hned v úvodu, že Jota se stal pro Signum Regis výhrou. Nic proti bývalému frontmanovi, výškař Fortinhova typu ale sedí k podstatě Signum Regis ještě víc. Navíc nebývá zvykem, aby se podařilo zlanařit tak dobrého a přitom prozatím neprofláklého pěvce, který ještě k tomu zvládá skládat a kreslit. Jota totiž stvořil povedený art-work novinky a spolunapsal úvodní song "Kings Of The Underground". Tento kousek je vůbec nejspídovější (a zatraceně zdařilou!) věcí nahrávky, autorský středobod - ve zbytku písní už v tradiční režii basisty Ronnie Königa - ale přece jenom leží někde jinde.

König je totiž mimořádný skladatel, kterému k naplnění tvůrčích vizí nestačí jednostranná koketerie se speedem. Ještě radši si zavdá s progem, nejde však do extrémů a nechává tento žánr chytře sloužit powermetalovým melodiím. Přesvědčíme se o tom hned ve druhém příspěvku "Prisoner´s Elegy", kde už je stavební struktura o poznání složitější a její podstata vězí v kontrastu tvrdých riffů a chytlavé refrénové linky, ve které dominují skvěle naaranžované vícehlasy v noblesním stylu amerických Theocracy (s doprovodnými vokály na albu vypomohl švédský borec David Åkesson). Důmyslný rukopis většiny písní volá po opakovaných posleších (např. klipovka "Never Surrender" roste a roste), některé momenty ale přitahují okamžitě a opravdu velkolepě.

Kupříkladu refrén "The City Of Gold" se ve druhé části přelije do úchvatné klenby, jež dokáže pohnout srdcem. Rychle vtáhne i většina sólových pasáží, u kterých nestačíme žasnout nad jejich propracovaností, hravostí i lehkostí (namátkou "Phantasmagoria" s Queenovskou vsuvkou nebo "Let Freedom Ring", kde s kytarovou prací vypomohl hostující Magnus Karlsson). Blesková pozitivní reakce se dostaví u položky "Fly Away", jejíž optimistický náboj svolává fanoušky spolků jako Freedom Call či Skeletoon. Pomalá "Shalom" zase dojímá baskytarovými zlomy, jež evokují dýňovou píseň "The Tale That Wasn´t Right", neboli jednu z nejskvostnějších balad všech dob.

Momentů k obdivování je ale celá řada a novinka Slováků v tomto ohledu zabaví posluchače na dlouhou dobu. V závěru nutno zmínit, že k výbornému dojmu hodně dopomohla zvuková produkce, která - ačkoli hudebníci stále dbají na přirozenost analogového záznamu - konečně splňuje moderní požadavky (však se taky o master staral zkušený Jacob Hansen) a ve finálním souhrnu proto již nic nebrání tomu, aby album Signum Regis mohlo být považováno za jeden z nejlepších počinů roku.

Pagan             


www.signum-regis.com

YouTube ukázka - Never Surrender

Seznam skladeb:
1. Kings of the Underground
2. Prisoner´s Elegy
3. I Always Go All-In
4. The City of God
5. The Seal of a New World
6. A Memory
7. Phantasmagoria
8. Let Freedom Ring
9. Never Surrender
10. Fly Away
11. Shalom
12. Scheme of Lies

Sestava:
Jota Fortinho - zpěv
Filip Koluš - kytara
Ronnie König - baskytara
Ján Tupý - klávesy
Jaroslav Jančula - bicí

Hosté:
David Åkesson - vokály
Magnus Karlsson - kytara
Eli Prinsen - zpěv

Rok vydání: 2019
Čas: 1:00:32
Mix: Ronnie König
Mastering: Jacob Hansen
Label: Beyond the Storm Productions
Země: Slovensko
Žánr: melodický power-prog metal

Diskografie:
2008 - Signum Regis
2010 - The Eyes Of Power
2013 - Exodus
2015 – Chapter IV: The Reckoning
2017 – Decennium Primum
2019 - The Seal Of A New World

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.10.2019
Přečteno: 1954x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tak tohle se hodně...13. 01. 2020 14:23 htaedas
:) Výborná muzika!...8. 12. 2019 20:53 misso
Sračka !Hrozná muzika....8. 12. 2019 14:09 lukáš
11/10fantastické album,...8. 12. 2019 8:44 Pitr71
OK, dám si Trigger...23. 10. 2019 11:07 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16386 sekund.