ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KAVIAR KAVALIER - Hotel Inkontinental

Jsou hudebníci, jejichž tvorbu rozpoznáte po pár vteřinách. To je bezesporu skvělá vizitka, kterou se se může pyšnit i Necrocock, a je jedno, zda zrovna posloucháte jeho sólovky, Master´s Hammer nebo Kaviar Kavalier. Po sérii sólových desek se Necrocock vrací se svým projektem Kaviar Kavalier. Nová deska „Hotel Inkontinental“ vychází dlouhých šest let po „Musik Aus Ordinationen“.

Co vlastně odlišuje tvorbu Kaviar Kavalier od desek s hlavičkou Necrocock? Jedna z věcí jsou rozhodně témata. Na sólových deskách Necrocock řeší texty o houbařství, či o psychiatrických léčebnách, Kaviar Kavalier je mnohem více o sexu, úchylkách a zdravotních problémech, které souvisí třeba i právě se sexem. Vše je navíc podáno s humorem, byť řádně „ujetém“.

„Hotel Inkontinental“ se jeví rovněž tvrdší, než desky sólové. Titulní skladba nabídne mix rocku/metalu a syntezátorových zvuků. Necrocock představuje paletu všemožných zvuků a nápadů. Nepřekvapí němčina, protože tu již hojně Kaviar Kavalier využívali na minulých počinech. Asi nejtvrdším kouskem desky je opět německy zpívaná „FKK Zone“, ve které hostuje i František Štorm, Necrocockův kolega z Master´s Hammer, jehož blackové krákání je naprosto parádní. Skladbě vévodí rovněž výborná melodie. Jinak jde o přímočarou metalovku, která dokáže rozhýbat. Čeština poprvé zazní až v „Misere“, která pokračuje v metalovém vyznění, bicí jsou velmi důrazné a rovněž kytary metalově hlomozí.

Překvapí trocha industriálu v „Na školním záchodě“, která zároveň trochu uklidní jinak rozdivočelou nahrávku. „V „Nikdo tu není“ zazní nečekaně varhany. Celkově pak platí, že právě klávesám album velmi obohacují, tolik detailů a nápadů nenaleznete na mnoha nahrávkách. K tomu patří i spousta doprovodných zvuků, jako je například zvonek právě ve skladbě „Nikdo tu není“. Kaviar Kavalier tvoří atmosféru podivnosti a avantgardy. Melodie jsou mnohdy líbivé, ale současně v sobě nesou cosi divného, nezvyklého. Jistě se najde několik momentů, kdy se při poslechu alba zasmějete. Jako třeba „Můj úd není v pořádku“. Text je sám o sobě humorný (no a taky ze života) a hudební doprovod jen přiživuje komediální vyznění písně.

Největší hitovka alba je klipová „Exstirpace karunkuly“ (pokud nevíte, o co jde, zkuste gůglit), kde dostane i velký prostor zpěvačka Nazaru Bokaz, jejíž hlas je ozdobou alba. Skladba je přímočará, ale velice melodická. Nebýt textu, klidně by po ní mohlo chňapnout nějaké rádio. Hodně zajímavá je závěrečná skladba. „Zuzano“ je velice klidná, místy až meditativní. Prvky elektroniky tento relax nijak nenarušují. To snad jedině vložené části dialogů v němčině. V každém případě velice hezká tečka za deskou.

„Hotel Inkontinental“ je svěží nahrávka, která nabídne o něco více energie a metalovosti než Necrocockovy sólovky. Je hravá, úchylná, melodická a plná všemožných zvukových detailů a nápadů. Současně pokračuje v Necrocockově stylu a neexistuje nikdo další, kdo by takovou hudbu dělal.

Tomáš Marton             


necrocockworld.com

YouTube ukázka - Exstirpace karunkuly

Seznam skladeb:
1. Hotel Inkontinental
2. FKK Zone
3. Miserere
4. Fotopast
5. Na školním záchodě
6. Nikdo tu není
7. Můj úd není v pořádku
8. Exstirpace karunkuly
9. Dogging
10. Fly to Mandalay
11. Něco zlého se tu chystá
12. Zuzano

Sestava:
Necrocock – kytary, zpěv
Nazaru Bokaz – zpěv
Sambar – baskytara
Honza Kapák – bicí
Host:
František Štorm - zpěv

Rok vydání: 2019
Čas:
Země:Česká republika
Žánr: Necrocock hudba

Diskografie:
1996 - Klinik
2002 - Studio Y
2008 - Bukkake Express
2013 - Musik aus Ordinationen
2019 - Hotel Inkontinental

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.01.2020
Přečteno: 3068x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15803 sekund.