DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BODY COUNT - Carnivore

Nehledě k tomu, že jsem v recenzi na předešlou fošnu "Bloodlust" nezkrýval jisté zklamání, považoval jsem vydání novinky "Carnivore" za jednu z událostí hudební sezóny. Gang sdružený kolem zpěváka Ice-T je anglicky řečeno "one of its own kind", tedy mimořádný a výjimečný, v subžánrové rapmetalové kategorii pak dlouhodobě nenachází žádnou konkurenci. A zápis "Carnivore" tuto skutečnost opět sebevědomě potvrzuje.

Americká formace už nemusí nikomu nic dokazovat, a tak sází na jisté postupy, které však stále ukrývají ohromný potenciál. Ostré crossoverové riffy brousící noty o groovemetalové, thrashové nebo hardoreové ocílky a ještě říznější frázování samotného principála, to je zaručený recept na úspěch. Ice-T i přes svůj pokročilý věk pořád vládne drsným OG charismatem, který budí zatracený respekt, zvlášť když se k němu do tandemu přidá kmenový parťák a kytarista Ernie C, případně kdokoli jiný z této old-schoolové smečky. Formálně to už dávno není o undergroundu, šustění dolarů ale rozhodně není na škodu, díky němu má každá novodobá deska prvotřídní promo zahrnující mj. několik videoklipů, a hlavně dokonalý sound, který nakopává celou rapmetalovou mašinerii kurevsky dopředu.

Úvodní titulka i následná "Point The Finger" s hostujícím frontmanem z geniální smečky Power Trip jsou tradiční (a proto neodolatelné) bodycountovské vály, první opravdová řacha ale bouchne s nástupem šlehy "Bum-Rush". Intenzivní valivá masírka s groovemetalovými přechody, heavíkovými sóly a hlavně strhující vokální intonací, jejíž textovou "message" podtrhuje povedený videoklip. Na minulém albu byl vzdán hold Slayer, nyní je do nebes vynesen Lemmy a jeho Motörhead ve formě zřejmě nejproslulejšího hitu "Ace Of Spades". Proslov před tímto coverem tentokrát není zbytečně přepálený, i proto lze celou předělávku považovat za velmi zdařilou.

"Another Level" představí dalšího hosta, kterým je zpěvák Jamey Jasta z Hatebreed. Jemu se přizpůsobil zejména numetalově odstíněný - a nijak zvlášť zábavný - refrén, vyklidněná mezihra ale rychle připomene, jaká je esenciální podstata této ikonické kapely. Obnovená verze songu "Colors" vyvolá gangsterské duchy minulosti ještě urputněji, skladbu "No Remorse" rozduní djentové kytary a kapela odkryje jednu ze svých agresivnějších tváří, "When I´m Gone" zaujme - krom zpěvačky Amy Lee z Evanescence - především textem, který typicky nesentimentálním způsobem připomíná, že bychom city ke svým blízkým měli projevovat zavčasu, dokud jsou mezi námi. Závěrečná položka "The Hate Is Real" znamená ideální propojení rapu s thrashem, zde silně odkazujícím k již zmíněným Slayer, celkově pak nejde o nic jiného, nežli o další extrémně chytlavou kompozici stvořenou americkými autory.

Zmínit je nutné bonus "6 In The Morning", což je oživený kousek z bohaté frontmanovy kariéry, na levelu atraktivnosti se každopádně nic nemění, daný song naopak považuji za jeden z nejlepších momentů nejen celého alba, ale vůbec všeho, co nějak souvisí se jménem Ice-T. Víc netřeba dodávat, nehledě k tomu, že pokud patříte mezi fanoušky kapely, už placku "Carnivore" dávno sjíždíte jako lajny koksu, a jestli je tomu naopak, je upřímně řečeno trochu divný, že jste tyhle řádky dočetli až sem (každopádně díky).

Petr Štěpnička             


FB BODY COUNT

YouTube ukázka - Bum-Rush

Seznam skladeb:
1. Carnivore
2. Point the Finger
3. Bum-Rush
4. Ace of Spades
5. Another Level
6. Colors - 2020
7. No Remorse
8. When I´m Gone
9. Thee Critical Breakdown
10. The Hate Is Real
11. 6 In The Morning (bonus)

Sestava:
Ice-T - zpěv
Ernie-C - kytara
Juan of the Dead - kytara
Vincent Price - baskytara, vokály
Sean E. Sean - samplery/vokály
ill Will - bicí

Hosté:
Dave Lombardo - bicí
Jamey Jasta - zpěv
Riley Gale - zpěv
Amy Lee - zpěv

Rok vydání: 2020
Čas: 35:55
Produkce: Will Putney
Label: Century Media
Země: USA
Žánr: rap metal

Diskografie:
1992 - Body Count
1994 - Born Dead
1997 - Violent Demise: The Last Days
2006 - Murder 4 Hire
2014 - Manslaughter
2017 - Bloodlust
2020 - Carnivore

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.03.2020
Přečteno: 2448x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Meres: Born Dead je...20. 03. 2020 18:37 Jirka Čáp
Po výbornom...20. 03. 2020 18:30 Meres
On ten Little Ice...17. 03. 2020 15:59 Jirka Čáp
Zdar, dík za...16. 03. 2020 21:00 Pagan
Díky za recenzi, s...16. 03. 2020 19:39 Jirka Čáp


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08761 sekund.