RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SHAKUL (EMMETT BROWN) - Kouzlo naší hudby je v tom, že posloucháme každý něco jiného.

Mladá a ambiciozní metalová kapela z Olomouce Emmett Brown vypouští po čtyřleté studiové pauze do světa své druhé řadové album ve formě EP s názvem "Red". O historii i aktuálním dění v kapele jsme si povídali s kapelníkem a kytaristou Lukášem Krhánkem, řečeným Shakul.

Na úvod představ kapelu, kdy jste vznikli, odkud jste, co hrajete...
Vznikli jsme v roce 2013 v Olomouci. Hlavní ambicí kapely bylo zahnat nudu, sejít se, zajamovat pár hardcorových riffů s hlavou u repráku a vypít pár škopků. Od té doby se udála spousta událostí, někteří chtěli víc hrát, někteří víc pít a tak se sestava párkrát obměnila. Změnil se i styl, který hrajeme, odehrála se řada malých i velkých koncertů. Dnes se v rámci žánru pohybujeme mezi sludge, death a nu-metalovými vodami.

Kdy se vaše sestava ustálila do současné podoby?
V aktuální sestavě hrajeme od začátku roku 2019. Z původní sestavy jsem už poslední pozůstalý (smích). Poslední změny nastaly, když přišel v roce 2018 kytarista Phil May Grey, který vystřídal Thomase Spáčila a na začátku roku 2019 přišel growler Angelo, který vystřídal Ohyho. To se prostě stává, jsme ve věku, kdy kluci zakládají rodiny, chtějí se věnovat něčemu jinýmu, nebo šli do jiných projektů, které jsou jim hudebně blíž.

V tvorbě kapely je patrná spousta vlivů. Čím nejvíce je kapela ovlivněna?
Kouzlo naší hudby je v tom, že posloucháme každý něco jiného. To se projevilo i na novém EP. V Jenckových úderech jdou slyšet drum’n’basové a black metalové vlivy, Zdena je náš heavyboy, Rastka ovlivnilo reggae a nu-metal, Phil má rád stoner rock a sludge, Angelo death metal a já zase thrash a nu-metal.

Jak bys charakterizoval stylové zaměření kapely?
Právě díky všem těmto vlivům je to solidní směska (smích). Ale právě toto chceme, každej z nás se v naší hudbě najde. Pokud musím charakterizovat náš styl, tak by asi šlo o death-sludge nu-metal.

Z čeho pochází název kapely, je inspirován doktorem Emmettem Brownem z Návratu do budoucnosti?
No jasný, tenhle film žerou jak bývalí, tak současní členové naší grupy a názvem jsme mu chtěli vzdát hold. Jako outro používáme „The Power Of Love“ od Huey Lewise, jednu z písní, použitou ve filmu. A balit si u toho věci v euforii po koncertě je dokonalý (smích).

Jaká je diskografie kapely?
Máme dvě EP, první EP „Future Is Now“ z roku 2016 bylo ještě v metalcorovém a thrash metalovém duchu a obsahuje sedm skladeb včetně klipovky „Message For You“. Nové EP „Red“ má pět skladeb a všechny vznikly již v nové sestavě.

Jak a kdy vznikalo vaše aktuální EP, co od něj můžou posluchači očekávat?
Oproti minulému EP, které bych popsal jako spíše přímočarou záležitost, nové EP „Red“ je mnohem těžší na poslech a je třeba si k němu vytvořit vztah. Díky vlivu všech členů došlo k „protkání“ myšlenek a vznikla věc, na kterou jsme opravdu hrdí. I když víme, že to není hudba na první poslech. Ve všech skladbách je ostrý kontrast vokálů, Angelo hlubokým growlem navozuje pocit velikosti a do protivky můj čistý vokál zase popohání a osvěžuje tok skladeb. Skladby vznikaly téměř rok, nejdřív jsme je nabušili na zkušebně a vychytali mouchy. Nahrávali jsme ve studiu našeho kytaristy Phila a mix a master dělal místní zkušený profík Čepa. Intro k EP nám zpracoval skvělej borec z drum’n‘basových Hofbeats DJ Holotrope. První track „Proud and Uniqe“ je nejtechničtější z celého EP, je to opravdový mix našich vlivů. „When Desire Awakens“ je severská hitovka EP a chystáme k ní klip. „Lightless Inside“ je krátkým ohlédnutím za minulou tvorbou, kde se mísí nový styl kapely se starým thrash HC. „Faceless Universe“ se nese v duchu sludge a nu-metalu. Závěrečný „Rookie“ byl první vzniklý song v nové sestavě, což napovídá i název. EP můžete zdarma stáhnout nebo poslouchat na všech dostupných streamovacích službách. Pokud byste chtěli EP fyzicky, tak nám napište na FB nebo na mail a domluvíme se. Samozřejmě bude k mání na koncertech. Užijte si poslech!

Kvalitně je zpracovaný i obal nové desky. Kdo vymyslel návrh a kdo jej tvořil?
Obal minulé i současné desky zpracoval můj bratranec Adam Krhánek, který patří u nás mezi špičku kybersochařů a jeho skulptury můžete vidět všude po republice. Navíc je to totální blázen v dobrém slova smyslu, což nám v rámci spolupráce naprosto sedí. Všechny kluky z kapely kompletně naskenoval a pak si s náma na kompu hraje, je to fascinující proces. Momentálně nám zpracovává klip na track „When Desire Awakens“, víc neprozradím, máte se na co těšit!

Jak jste na tom s živým koncertováním? Je nějaký horizont nebo cíle, které si chcete postupně jako kapela plnit?
Od roku 2013 má za sebou kapela tolik koncertů, že by bylo hodně těžké vzpomínat (smích). Z mnoha koncertů na různých festivalech stojí za zmínku účast na dvou ročnících festivalu Fajtfest, kde jsme si zahráli například po boku kapel jako Crazy Town, Emmure, Crystal Lake, Infected Rain, Polar a dalších. Naše ambice jsou takové, že chceme lidem dál prostřednictvím naší hudby předávat radost a smích, jak se říká. Samozřejmě pokud by se nám podařilo se ustálit na domácí scéně v rámci větších festivalů, bylo by to super. Chystáme i menší tour v jiných zemích, na to se taky hodně těšíme.

Na závěr máš prostor vzkázat něco čtenářům, posluchačům a nalákat nové fanoušky.
Chtěl bych vyzvat všechny posluchače, ať si zkusí pustit do uší sem tam i lokální kapely. Podpora pro kapely našeho typu je hrozně důležitá, neděláme to jen pro sebe, ale hlavně pro lidi. V Česku je tolik našlapaných nedoceněných kapel, které kvalitou často převyšují ty zahraniční a velké kapely. Choďte na lokální koncerty, poslechněte si lokální kapely a těšíme se s vámi na párty na koncertě!

Deadly Grind             


FB EMMETT BROWN

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.06.2020
Přečteno: 2289x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15139 sekund.