3.08.2020
MARILYN MANSON
Brian Warner alias Marilyn Manson má hotovou novou desku ..více

3.08.2020
URIAH HEEP
Je to skoro neuvěřitelné, ale legendární britská ..více

3.08.2020
SEVENDUST
Po dobře přijatém albu "All I See Is War" z roku 2018 se ..více

3.08.2020
SLADE
Britská legenda glam rocku sedmdesátých let se připomene ..více

3.08.2020
LYNCH MOB
Přestože na konci sprna vyjde nová verze debutu "Wicked ..více

3.08.2020
SLEAZY WAY OUT
Hairmetalová parta z kanadského Quebecu musí řešit ..více






HELLOWEEN - Keeper of the seven Keys: The Legacy
Asi bych nesrovnával. Ale "nejlepší s Derisem" ..

HELLOWEEN - Keeper of the seven Keys: The Legacy
Takže jsem jediný, kdo tento třetí díl Keepr ..

ENSIFERUM - Thalassic
Nové album považuji za velmi vydařené. Neskute ..

POWER 5 - Symbol
aha dík myslel jsem že v seriálech se píše v ..

KING DIAMOND - Them
Jen by bylo dobré přiřazovat k recenzím dobov ..

KING DIAMOND - Them
King Diamond se tímto albem zcela vymanil z vliv ..

POWER 5 - Symbol
nepřeskočili, už se tu objevila v minulosti, z ..

POWER 5 - Cesta proti času
i tohle album vlastním, pamatuju, že když CD vy ..

SORCERER - Lamenting Of The Innocent
Bědování nevinných se mi hodně líbí. Sorcer ..

POWER 5 - Symbol
nepřeskočili jste recku na třetí abum Minuty v ..




Za poslední měsíc:
Tonda Rauer (HARLEJ) - Plánované turné k 25 letům kapely odehrajeme na podzim
1199x

SALIERI - Černobyl
1189x

KING DIAMOND - Fatal Portrait
1158x

KING DIAMOND - Abigail
1004x

KING DIAMOND - Them
875x

U.D.O. / Musikkorps der Bundeswehr - We Are One
852x



06.08.2020
DOOMAS, DYSANGELIUM, PAČESS, SCELETONS, CONSEQUENCES, .....
Nároďák Jaroměř, začátek od:19:00, vstupné: 200,-/300,-

23.08.2020
Folková zahrádka v Nároďáku Kapela MELISSA A DUE, instrumentáln folk r..
NÁROĎÁK JAROMĚŘ, začátek od:16:00, vstupné: Dobrovolné

05.09.2020
IRON ANGEL (Germany), INSULTER (Germany), STÍNY PLAMENU, KRYPTOR, SATOR MARTE, ..
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:13:00., vstupné: 500 Kč / 550 Kč.



článků celkem: 7757
recenzí: 6371
reportů: 573
rozhovorů: 425













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FIREWIND - Firewind

Řecký kytarový čarostřelec Gus G. rozhodně nezahálí. Předloni nás potěšil svojí již třetí sólovkou „Fearless“ a letos se konečně dostalo i na jeho domovskou formaci. Ta od tři roky staré nahrávky „Immortals“ prošla zásadními personálními změnami. Kapelu opustil Gusův dlouholetý parťák kytarista/klávesák Bob Katsionis a také vokalista Henning Basse. Toho v kapele nahradil německý světoběžník Herbie Langhans, který už má za sebou účinkování ve skupinách Sinbreed, Seventh Avenue, Avantasia nebo v tuzemských Symphonity. Za Boba Katsionise žádná náhrada nepřišla, takže kapela nadále pokračuje jako kvarteto. O klávesové nástroje se na novince postaral sám kapelník. Nutno ovšem dodat, že jejich využití je na desce omezeno na minimum.

První otázka, která každého v souvislosti s novinkou Firewind napadne, je, jak se Herbie Langhans popasoval se svou novou pěveckou rolí a já se nebojím s klidem odvětit, že naprosto fantasticky. Jeho hlas k hudbě Firewind sedí jak zádel na hrnec. Má podobnou barvu hlasu jako Stephen Fredrick a svým rozsahem ani o kousek nezaostává za Henningem Basse. Kapela zkrátka nemohla vybrat lépe a když k tomu připočteme vynikající kytarovou práci Guse G., což vždy bylo poznávací znamení této formace, máme zaděláno na výborné heavy/power metalové album. To tentokrát nedostalo žádný název, což má prý symbolizovat nový začátek v životě kapely.

Klipově ztvárněný otvírák „Welcome to the Empire“ překvapí příjemnou kytarovou vyhrávkou a posléze i chytlavým refrénem. Tím se může pochlubit i další klipovka „Rising Fire“. Při následující „Break Away“ zaplesá srdce každého speedaře. To že kapele sedí i pomalejší tempo, dokazuje balada „Longing to Know You“. Poněkud atypickou záležitostí je „Overdrive“, ve které slyším odkaz legendárních Rainbow. Ze zbylých skladeb bych ještě vyzdvihnul povedené kvapíky „Devour“ a „Kill the Pain“. Do uší se rychle zavrtá i refrén hevíkové vypalovačky „Space Cowboy“.

„Firewind“ sice není deskou, ze které by si člověk vyloženě sednul na zadek, ale své kvality nepopíratelně má. Jejími hlavními zbraněmi jsou Herbieho zpěv a Gusova kytara, které v ruku v ruce s nadprůměrným materiálem mají co nabídnout široké škále melodicky zaměřených posluchačů. Jen doufám, že ten proklamovaný „nový začátek“ vyústí v dlouho trvající epochu, a ne v krátkou epizodku, protože Herbie Langhans je pro Firewind jak dělaný.

Moloch             


firewind.gr

YouTube ukázka – Rising Fire

Seznam skladeb:
1. Welcome to the Empire
2. Devour
3. Rising Fire
4. Break Away
5. Orbitual Sunrise
6. Longing to Know You
7. Perfect Stranger
8. Overdrive
9. All My Life
10. Space Cowboy
11. Kill the Pain

Sestava:
Herbie Langhans – zpěv
Gus G. – kytary, klávesy
Petros Christo – baskytara
Johan Nunez – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 47:27
Label: AFM Records
Země: Řecko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2002 – Between Heaven and Hell
2003 – Burning Earth
2006 – Allegiance
2008 – The Premonition
2010 – Days of Defiance
2012 – Few Against Many
2017 – Immortals
2020 – Firewind

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2020
Přečteno: 962x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
FirewindZpěvák mi dost...21. 07. 2020 21:53 rumcajs
Lightbringer s...21. 07. 2020 21:31 htaedas
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Kvůli Langhansovi...12. 06. 2020 21:34 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.34279 sekund.