20.06.2021
MARKED AS AN ENEMY
MARKED AS AN ENEMY po vydání EP "Fire Find Me", dvou ..více

20.06.2021
JUST WÄR
JUST WÄR se po vynucené covidové pauze vrací na ..více

20.06.2021
TORTHARRY
Tuzemští TORTHARRY se po třech letech hlásí s novou ..více

18.06.2021
MEGADETH
Dusná atmosféra kolem vyhazovu basisty Davida Ellefsona ..více

18.06.2021
FOO FIGHTERS
Parta Davea Grohla připravila pro své fanoušky dárek v ..více

18.06.2021
JINJER
Ukrajinské hvězdy současného metalcoru si 27. srpna ..více






HELLOWEEN - Helloween
album sa mi páči a už viem aj prečo ... chba m ..

HELLOWEEN - Helloween
album z roku 1988 bol posledny ktory som vstrebal ..

HELLOWEEN - Helloween
Už jsme to slyšel pětkrát a stále mám rozpor ..

HELLOWEEN - Helloween
...Chroustovo nadšení. Schválně jsem ještě n ..

HELLOWEEN - Helloween
Jsem maximálně spokojen, celkem všechno na albu ..

HELLOWEEN - Helloween
We Are Real na albu je - pokud si koupíš jeho ja ..

HELLOWEEN - Helloween
Album bez slabiny, vlastne jednu má a to zvuková ..

HELLOWEEN - Helloween
Súhlas s recenziami.Ško da, možno im pri skladan ..

EDU FALASCHI - Vera Cruz
album, Edu patří mezi mé oblíbené pěvce a p ..

František Ringo ČECH - Jiří SCHELINGER - Hrrr na ně...
Bomba fošna!Když jsem byl malý, moje teta měla ..




Za poslední měsíc:
ARTILLERY - X
2379x

URIAH HEEP - High And Mighty
2148x

Gary MOORE - How Blue Can You Get
1525x

Robin McAULEY - Standing On The Edge
1409x

FLOTSAM AND JETSAM - Blood In The Water
1040x

SKUPINA FRANTIŠKA RINGO ČECHA - Báječní muži
995x





článků celkem: 8433
recenzí: 6946
reportů: 573
rozhovorů: 498













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ARTILLERY - X

Tak já nevím, nakolik je důvěryhodná hláška "in thrash we trust", kterou dánští Artillery deklamují v jedné ze svých nových písní. Měkký sound, syté heavymetalové prvky a glamrockový zpěvák tomu moc naproti nejdou, rovněž polobaladický song je něco, za co by vás řada ortodoxních thrasherů nejraději umlátila teniskou. Na druhou stranu se Dánům nedá upřít, že když se do toho správně opřou, thrashové jiskření nastává téměř okamžitě. Takových momentů ale na posledních řadovkách moc nebylo. Jak je na tom novinka s jasným titulem "X", při jejímž nahrávání se pánové museli obejít bez jednoho z bratrů Stützerových, jenž před dvěma lety skonal?

Dánové se slušně pochlapili. Ne snad v rovině formální, změkčilé parametry uvedené na začátku této recenze, jsou stále pevně přítomny. Zvedla se však poloha autorská - nová fošna se poslouchá nadmíru příjemně, třičtvrtěhodinová hrací doba utíká jako voda, a k zahození nejsou ani dva závěrečné bonusy, zejména coversong "Trapped Under Ice" od Metalliky je jedním slovem vynikající! Pokud se regulérního playlistu týká, žolíků je hned několik. Úvodní "Ďábelská symfonie" strhává spolehlivě, kompozice má silný tah, jenž by se dal nazvat jako pop(cornový) thrash. Jde v podstatě o tvrdší Skid Row nebo jemnější Flotsam And Jetsam, na něco takového jsou ale fandové kapely dávno zvyklí, a ti ostatní začnou tušit, že by nové album nemuselo být vágní jako předešlé studiovky.

Přitvrzení v "In Thrash We Trust" působí trochu okatě, ale proč nakonec ne, vyjma povrchního refrénu má skladba pořádnou sílu, i ten na první poslech neškodný sound najednou začne dávat jasný smysl. "Turn Up The Rage" protkne orientální vyhrávka, kterýžto prvek mají Dánové vůbec v oblibě, zpěvákův rádiový výraz do instrumentace přesně sedne, a nejen to, dokonalý frontmanův projev vše posouvá o - minimálně - jedno kvalitativní patro nahoru. Seveřanům nejvíc sluší rychlost, které je hojně, za všechny momenty jmenujme strmé fláky "The Force Of Indifference", "Mors Ontologica" a "Beggars in Black Suits". Nevím přesně, kde se nová a svěží tvůrčí energie v Dánech vzala, možná chtěli, aby jejich desátá studiovka byla mimořádná a výstavní. Tato snaha určitě vězí za vznikem každé nahrávky, tentokrát se ale neminula účinkem a dílo "X" je ozdobou metalografie dánské kapely.

Pagan             


www.artillery.dk

YouTube ukázka -In Your Mind

Seznam skladeb:
1. The Devil´s Symphony
2. In Thrash We Trust
3. Turn Up the Rage
4. Silver Cross
5. In Your Mind
6. The Ghost of Me
7. The Force of Indifference
8. Varg I Veum
9. Mors Ontologica
10. Eternal Nights
11. Beggars in Black Suits

Sestava:
Michael Bastholm Dahl - zpěv
Kræn Meier - kytara
Michael Stützer - kytara
Peter Thorslund - baskytara
Josua Madsen - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 45:44
Label: Metal Blade Records
Země: Dánsko
Žánr: thrash/heavy metal

Diskografie:
1985 – Fear of Tomorrow
1987 – Terror Squad
1990 – By Inheritance
1999 – B.A.C.K.
2009 – When Death Comes
2011 - My Blood
2013 - Legions
2016 - Penalty by Perception
2018 - The Face of Fear
2021 - X

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.05.2021
Přečteno: 2378x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10V 80. letech se...26. 05. 2021 13:54 Cipísek*
8,5Musím se taky...26. 05. 2021 11:13 Zdeněk
Po prvním poslechu......se mi vůbec...26. 05. 2021 10:39 Kolík
První věc s...26. 05. 2021 9:01 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.59811 sekund.