ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NAURRAKAR - Uranfaust

U nás na Slovensku kde-tu započujem názor, že Češi vedia dobre kopírovať, keď vo svete čosi vylezie a stane sa slávnym. A v Českej republike je zrazu kopec Pantier, Kornov či iných kópií. Nesúhlasím s týmto názorom. Myslím si, že v každej krajine sa nájde časť muzikantov, ktorá začne vedome kohosi napodobňovať. Naopak, ja mám českú metalovú obec zapísanú ako skvostne originálnu. Plodí perly, ktoré produkujú metal, aký vo svete nehrá nik iný. Pražský inferno kombat Naurrakar jednoznačne radím k nim.

Album "Uranfaust": je proste parádny! Absolútne spojenie originality, atmosféry, perfektných textov, špičkového muzikantského kumštu, spevákovho prejavu, temnoty - všetko ako má byť. V prvom rade ako gitarista chválim logicky gitaristu. Skvelé nápady, neskutočné nálady, smrtiace vybrnkávačky, bezkonkurečný rukopis, krása počúvať. Nie som síce vyznávač vykradnutého nastredovaného a prevýškovaného zvuku gitár bez spodkov, ale zasa k black metalu si to inak ani neviem predstaviť. Spodky drží krásne basák Ungern a ak som vyslovil názor na gitarový sound, pri zosnímaní zvuku basy nemám najmenšej výtky - nádhera! Konečne ďalšia blackmetalová beštia, ktorá basu zámerne nenahrala cez starý rádiogramafón po babke.

Bez poradia nasleduje moja chvála na texty a spevákov výraz, z ktorého idú neraz zimomriavky. Ultra blackmetalistom možno bude vadiť čistejší škrekový spev, ale mne sedí, lebo rozumieť aj textom, ktoré svojim riadiaktívno-deštruktívno-filozoficko-nadhľadovým a apokalyptickým vyzrením sedia k psycholedelickým riffom gitarhera Egø BMK ako riť na šerbeľ. Chlapci sa proste stretli a to je okamžite čierna úroda ako prasa! Po vypočutí a nasiaknutí albumu zostane v duši len spálenisko, kde sa zoschnutá a vysilená ruka závislého na uranometale zmôže na jediné - ďalšie play.

Hneď po prvom vypočutí mi prišlo na myseľ: Toto je česká blackmetalová Insania! Aj tá svojimi demáčmi začiatkom deväťdesiatych rokov spôsobila na československej scéne zemetrasenie a myslím si, že svoj originálny prístup k skladaniu muziky neopustila doteraz. Dúfam, že Naurrakar nebudú taktiež špekulovať, za viac ako desať rokov majú svoj ksicht, nespochybniteľne originálnu a nezameniteľnú fazónu. A to je pre kapelu alfa i omega, začiatok i smrť, najväčší kapitál do pevnej a kráľovskej existencie. Album "Uranfaust" radím k najväčším tuzemským peckám (vrátane sLOVEnska) posledného kalendárneho roka! Bez špekulovania dávam plný počet bodov a prajem si, nech táto kapela nezakape ďalších 666 rokov.

Hirax             


FB NAURRAKAR

YouTube ukázka - Uranfaust

Zoznam skladieb:
1. Neradost lidstva
2. Mota-Natas
3. Modlitba má
4. Neblahodárný déšť
5. Mrtvý vítěz
6. Člověk, chyba
7. Budoucí prázdnota
8. Uranfaust

Zostava:
N - spev
Egø BMK - gitara
Ungern - basgitara
Dødsfaust - bicie

Rok vydania: 2021
Čas: 33:12
Label: Hellstorm Productions
Krajina: Česká republika
Štýl: Black / alternative

Diskografia:
2013 - Epilog lidstva
2017 - Apogeum
2021 - Uranfaust

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.08.2021
Přečteno: 2760x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09418 sekund.