26.10.2021
SKID ROW
O tom, že tito rockeři z New Jersey nemohou překročit ..více

26.10.2021
STAIND
Frontman reaktivovaných amerických post-grungerů Aaron ..více

26.10.2021
SLIK TOXIK
Debut této kanadské hardrockové formace, působící v ..více

26.10.2021
POISON BOYS
Rock n`rollová kapela z Chicaga, která v začátcích ..více

26.10.2021
THULCANDRA
Pod producentským dohledem Dana Swanöa (Edge Of Sanity, ..více

26.10.2021
SOMNENT
Jednočlenný doom/deathmetalový projekt floridského ..více






AURA - Falling Darkness
Mrkve: Zkus třeba Silencer. Ti mají jen jednu de ..

U.D.O. - Game Over
Za mně hodně povedená deska, prostě klasické ..

FOREIGNER - Foreigner
Parádní deska! ..

FOREIGNER - Foreigner
další superskupina... ..

AURA - Falling Darkness
mám rád klasicky znějící dřevní black nahra ..

GRAB - The Inevitable Filth Of Mankind
trošku jsem chtěl popíchnout :-) ..

GRAB - The Inevitable Filth Of Mankind
Když ponechám stranou nesmyslnou poznámku s nes ..

GRAB - The Inevitable Filth Of Mankind
Tak to prrr... Dream Theater a Cradle Of Filth tu ..

GRAB - The Inevitable Filth Of Mankind
Vycházejí tak skvělé věci /mmj. 1914, Dream T ..

YES - The Quest
Mě naopak překvapilo, jak fajn mi to přijde. Sl ..




Za poslední měsíc:
RAGE - Ressurection Day
1315x

K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1221x

DEATH - Scream Bloody Gore
1013x

DEATH - Leprosy
986x

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
973x

CARCASS - Torn Arteries
930x





článků celkem: 8688
recenzí: 7170
reportů: 574
rozhovorů: 523













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


DEATH - Leprosy

Ze slunné Kalifornie se Chuck vrátil do slunného Orlanda na Floridě a potkal se s Rickem Rozzem, spoluhráčem ještě z dob kapely Mantas. Chuck v podstatě hledal spoluhráče do Death, Rick nebyl proti a přibral další členy kapely Massacre, takže nová sestava byla na světě. Začalo se koncertovat a tvořit materiál na další desku.

„Leprosy“ přichází v době, kdy se na jedné straně z thrash metalu stává mainstreamová záležitost a vznikají produkčně vycizelovaná a uhlazená alba jako „South of Heaven“ nebo „…And Justice for All“, a na straně druhé za extrémní odnož metalu kope společnost Earache Records, která podepisuje s Napalm Death, Carcass nebo Morbid Angel. „Leprosy“ se zařadilo někam do zlatého středu a přineslo od své prvotiny technicky a melodicky ambicióznější nahrávku, jež nezapomněla na svůj zemitý, špinavý a agresivní start.

Mozkem celého alba je samozřejmě opět Chuck Schuldiner, jehož ďábelské riffy se střídají se zapamatovatelnými melodiemi a hned úvodní titulka je nejlepším příkladem. Přes šest minut trvající otvírák precizně prokládá tvrdé riffy v rychlém tempu s melodickými pasážemi, přičemž vše je protkáno ústředním motivem. Což je něco, co by se dalo v pozdější fázi Schuldinerovy tvorby označit za jeho trademark. Rychlost, tvrdost, melodičnost, zapamatovatelnost. Už tehdy se Death začali významně odlišovat od podobných kapel a nabízeli širší pojetí tohoto extrémního subžánru, byť na revoluční kroky ještě mělo dojít později.

Deska hrne dopředu jeden riff za druhým (hlavně „Born Dead“ a „Left to Die“ má parádní kousky) a vše korunuje v pořadí pátá skladba „Pull the Plug“, která se stala jednou z nejhranějších a nejzapamatovatelnějších písní od Death, protože obsahuje až téměř hitový refrén, jenž vůbec nekoliduje se zbytkem písně nebo alba, ale naprosto organicky a svévolně zapadne do skladatelského rukopisu tehdy jednadvacetiletého (!) mladíka. Ten se však přes svou genialitu už od počátku potýkal s bouřlivými vztahy nejen vůči členům kapely, ale i vůči managementu či promotérům a provozovatelům koncertů atd. Historky, jak si nejednou v půlce turné postavil hlavu, a odjel domů, jsou už dnes legendární, stejně jako náhlá změna členů kapely…

„Leprosy“ zaznamenalo od „Scream Bloody Gore“ progres ve všech směrech a vzniklo velmi silné album se skvělými skladatelskými nápady a progresivnější instrumentální stránkou. Někde tady se datuje zárodek těch progresivních Death z devadesátých let. Až na pár slabších momentů („Primitive Ways“) a ne úplně dobře namixované bicí s otravným virblem („Open Casket“) jde o vynikající desku, která boduje jak v diskografii Death, tak i mezi svými tehdejšími konkurenty.

Eagle             


www.deathbandcamp.com/

YouTube ukázka – Pull the Plug

Seznam skladeb:
1. Leprosy
2. Born Dead
3. Forgotten Past
4. Left to Die
5. Pull the Plug
6. Open Casket
7. Primitive Ways
8. Choke on It

Sestava:
Chuck Schuldiner – zpěv, kytara, baskytara
Rick Rozz – sólová kytara
Bill Andrews - bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 38:37
Label: Combat Records
Země: USA
Žánr: death metal

Diskografie:
1987 - Scream Bloody Gore
1988 - Leprosy
1990 - Spiritual Healing
1991 - Human
1993 - Individual Thought Patterns
1995 - Symbolic
1998 - The Sound of Perseverance

Související články - Scream Bloody Gore

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.10.2021
Přečteno: 985x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
10/10. Moje první...8. 10. 2021 7:15 ToPi
v rámci diskografie 7,5/10To je tak, keď...7. 10. 2021 22:22 Demonick
LeprosyPecka....7. 10. 2021 22:02 rumcajs
ArcipekloGeniální deska a...7. 10. 2021 19:36 David Svoboda
Aha, tak já jsem...7. 10. 2021 19:11 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.50156 sekund.