6.12.2021
JOURNEY
Na baskytarovém postu se u této americké AOR legendy ..více

5.12.2021
SUKKHU
Black metalová kapela SUKKHU má na magické datum ..více

4.12.2021
RIMORTIS
Stálice domácí power metalové scény oznámila, že na ..více

4.12.2021
CONFIDENTIAL
Norský skladatel Frode Hovd je známý jako tvůrce ..více

4.12.2021
EMERALD SUN
Letitá powermetalová formace z Řecka připravuje novou ..více

4.12.2021
CATASTROFY
Svébytná thrashmetalová kapela ze Slovenska zveřejnila ..více






FOREIGNER - Unusual Heat
Neodolal jsem a hodil to do prehravače neb jsem t ..

NIRVANA - Bleach
Nevíte někdo náhodou, jestli byl ten smradlavý ..

PAČESS - Poupě
Naprostý souhlas.Výborn á deska,která uzrála a ..

FOREIGNER - Unusual Heat
Pro mě nejlepší album od F. Jako jediné ho má ..

FOREIGNER - Unusual Heat
Tuto desku Foreigner mi vždycky ošklivil šeredn ..

NORTHTALE - Welcome To Paradise
Bude, a to v brzké době. ..

NORTHTALE - Welcome To Paradise
Zdravim,bude recenzia na ich nový album? ..

L.A. GUNS - Checkered Past
No je v tom docela guláš no :) Právě že, jmé ..

ROUGH CUTT - III
Sorry za tak pozdní reakci, našel jsem to zpětn ..

L.A. GUNS - Checkered Past
Sestavy L.A. Guns, respektive kdo tou kapelou kdy ..




Za poslední měsíc:
MANOWAR - Kings Of Metal
4735x

MANOWAR - Fighting The World
4656x

NIRVANA - Bleach
3601x

MANOWAR - Hail To England
3319x

MANOWAR - Sign Of The Hammer
3305x

DREAM THEATER - A View From The Top Of The World
1302x





článků celkem: 8772
recenzí: 7242
reportů: 574
rozhovorů: 532













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MANOWAR - Into Glory Ride

Po vydání svého debutu se Manowar odebrali nejprve na mini turné po Spojených státech po boku amerického hardrockového klasika Teda Nugenta a poté i na vlastní headliner tour. Po jeho skončení kapelu opustil bubeník Donnie Hamzik. Dle slov zpěváka Erica Adamse trpěl Hamzik před publikem neúměrně velkou trémou, a to u kapely, která si zakládá na pověsti sebejistých neohrožených válečníků vůbec nepůsobí dobře. Navíc prý Hamzik v úspěch Manowar nevěřil natolik, aby opustil své dosavadní životní jistoty a začal se hudbě věnovat naplno. Na jeho místo nastoupil jistý Scott Columbus. Ten prý disponoval tak silným úderem, že pro svou hru potřeboval speciálně upravenou bicí soupravu, protože běžná by takový nápor nevydržela.

Výměna na postu bubeníka nebyla u Manowar jedinou změnou. Tou další byl přechod od vydavatelské společnosti Liberty Records k Megaforce Records. Kontrakt s tímto labelem kapela dokonce podepsala vlastní krví, což byl další z mnoha střípků do mozaiky formující unikátní image Manowar. Lehké změny postihly i hudební a textové směřování kapely. Inspiraci pro svou lyriku začala americká čtveřice ve velkém čerpat ze severské mytologie, což jak se později ukázalo, byl skvělý nápad a Manowar se díky tomu stali inspirací pro mnoho pozdějších kapel napříč různými podžánry metalové hudby.

Oproti debutu je "Into Glory Ride" výpravnější, rozsáhlejší a celkově složitější. Z nahrávky je cítit snaha o maximální epičnost, kterou dokresluje Eric Admas svým teatrálním projevem. Chytlavé přímočaré skladby z debutu kapela vyměnila za propracované kompozice, jejichž stopáž častokrát přesahuje šest minut. Z nastoleného konceptu vybočují jen dvě písně - svižný otvírák "Warlord", okořeněný poněkud pikantním intrem a chytlavá hymna "Gloves of Metal", která je černým koněm celého alba.

Zbývajících pět skladeb sází na složitější hudební postupy a ne vždy je to ku prospěchu věci. "Secret Of Steel" díky nesourodému a povětšinou pomalejšímu tempu působí až ospalým dojmem a nemastná neslaná "Revelation (Death´s Angel)" na tom není o moc líp. Naopak téměř osmiminutová "Hatred" udržuje posluchače bdělého až do posledního tónu. Vděčí za to především refrénu, kde se vokální akrobacie Erica Adamse střídají s něžně vybrnkávanými tóny. Velkolepé finále obstará "March For Revenge (By The Soldiers of Death)" s opět skvělým refrénem, který uvízne v uších ještě dlouho po poslechu desky. I když je tato osmi a půl minutová kompozice více než důstojným zakončením nahrávky, kvalit závěrečného kousku z debutu "Battle Hymns" přece jen nedosahuje.

Na "Into Glory Ride" se Manowar prezentují jako výborní muzikanti i skladatelé a představují progresivnější a sofistikovanější tvář své hudby, přičemž trochu zapomínají, že umí psát i posluchačsky přístupnější songy. Nahrávka působí až příliš pompézně a chybí ji větší tah na branku.

Moloch             


manowar.com

YouTube ukázka – Gloves Of Metal

Seznam skladeb:
1. Warlord
2. Secret Of Steel
3. Gloves Of Metal
4. Gates Of Valhalla
5. Hatred
6. Revelation (Death´s Angel)
7. March For Revenge (By The Soldiers Of Death)

Sestava:
Eric Adams - zpěv
Ross The Boss - kytara
Joey DeMaio – baskytara
Scott Columbus - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 45:26
Label: Megaforce Records
Země: USA

Diskografie:
1982 – Battle Hymns
1983 – Into Glory Ride
1984 – Hail To England
1984 – Sign Of The Hammer
1987 – Fighting The World
1988 – Kings Of Metal
1992 – The Triumph Of Steel
1996 – Louder Than Hell
2002 – Warriors Of The World
2007 – Gods Of War
2012 – The Lord Of Steel

Souvisjící články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.11.2021
Přečteno: 3104x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zvukově to album...29. 11. 2021 15:04 htaedas
9/10Superdeska, kterou...9. 11. 2021 15:58 Deny
8,5/10Skvělé album s...7. 11. 2021 16:24 Cipísek*
Manowar a zvukDeska Into the...5. 11. 2021 7:16 jirka7200
Tak zde se...4. 11. 2021 20:11 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.44854 sekund.