TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GRAVESHADOW - The Uncertain Hour

Američtí Graveshadow prožili čtyři rušné roky od poslední desky, neboť je potkalo personální zemětřesení. V kapele zůstali jen kytaristé William L. Waleker a Aaron Robitsch, kteří našli nové parťáky a pokračují tam, kde minule skončili. Graveshadow se doposud prezentovali zajímavým mixem amerického hevíku s gotikou a melodeathem a jejich třetí nahrávka v tom pokračuje.

Úvodní „Soldier Of 34“ začne přesně v tomto stylu. Blast beaty a riffy, které by slušely nějaké black metalové bandě se brzy změní v power metalový kvapík, rušený death metalovými nálety. Dominuje melodický zpěv nové zpěvule Rachl, který se střídá s growlovými pasážemi. Skladba je ideálním uvítáním, protože obsahuje všechny elementy, kterými se Graveshadow dosud prezentovali, a ukazují, že přes veškeré změny zůstává kapela věrna svému výrazu. Zaklínačská skladba „Gwynnbleidd“ se snaží o větší melodičnost a stylově se řadí k power/speed metalu. Podařená je středověká atmosféra, dějem se nedaří posluchače úplně vtáhnout.

Mezi nejdynamičtější songy patří „The Swordsman“, neboť se noří i do světa death metalu. Kombinace melodií a hrubosti Graveshadow sluší nejvíc. Bohužel těchto skladeb je méně než v minulosti a chybí zejména větší podíl gothic metalu. Místo toho se dostane na heavy metalové tuctovku „Vengeance Of Envy“, jež kolem vás jen proletí a nevzbudí žádné emoce ani zájem. Naštěstí jsou tu „Beautiful End“ či „The Two Lived“, první potěší starší fanoušky kapely a přináší pestrost, která byla Graveshadow vlastní. Druhý song překvapí tím, že kapela se pustí do doom metalových vod. Atmosférická a tvrdá skladba je vrcholem alba a ukazuje, že Graveshadow tento styl umí také.

I když klasický power metal amerického střihu desce vévodí a výletů k jiným subžánrům je méně než v minulosti, není to takový problém. Ty jsou jinde. Jedním je fakt, že skladby nejsou hitové či zapamatovatelné, druhým je zvuk. Graveshadow nikdy neměli špičkovou produkci, ale novinku absolutně sráží nazvučení zpěvu. Rachl zní neustále podivně zastřeně, jako by se zvukař pokoušel udělat dvojhlas, ale nepovedlo se to. Ač Rachl umí zpívat, její hlas se rychle oposlouchá a díky produkci je docela nepříjemný.

Graveshadow by mohli potěšit fanoušky kapel Seven Spires nebo Unleash The Archers. Oproti nim na novince Graveshadow hledí více do minulosti a zdá se, že nahrávka mohla vzniknout klidně před třiceti lety. Kapela si drží žánrovou pestrost, i když extrémních pasáží (i těch gotických) ubylo. Albu škodí nepovedený zvuk, Graveshadow stále umí složit výborné skladby a novinka za poslech stojí. Je sice lehkým krokem zpět, přesto se jedná o nadprůměr.

Tomáš Marton             


FB GRAVESHADOW

YouTube ukázka - Soldier of 34

Seznam skladeb:
1. Soldier of 34
2. Gwynnbleidd
3. Sea of Apparitions
4. The Swordsman
5. Vengeance of Envy
6. A Beautiful End
7. The Betrayer
8. Shadow Battles
9. The Two Lived
10. Damsel’s Finesse

Sestava:
Rachl Quinn - zpěv
William Lloyd Walker - kytara
Aaron Robitsch - kytara
Luci Rae - baskytara
Bones – bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 51:04
Label: M-Theory Audio
Země:USA
Žánr: melodic death/power metal

Diskografie:
2015 - Nocturnal Resurrection
2018 - Ambition´s Price
2022 - The Uncertain Hour

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.09.2022
Přečteno: 758x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
P.S.:P.S.: dík za...20. 09. 2022 14:00 Meres
Po predošlej...20. 09. 2022 13:59 Meres


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.53944 sekund.