RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Václav VOTRUBA - Vencova zašívárna I.

Václav Votruba je renesanční chlapík, který se zabývá mnoha kreativními činnostmi. Můžete ho znát jako hudebníka z doom metalových After Rain, gothic metalových Dark Angels, či z In The River (dříve The River Of The Lost Souls). Působí jako copywriter a fotograf. Dříve se věnoval i publicistice a stál u zrodu našeho webu. V neposlední řadě je Václav Votruba spisovatel, který se věnuje hororové tvorbě ("Šumavský děs", "Na pokraji"), sérii "Knihy kovu", mapující český metal, či biografiím (Dělníci kovu I: Necrocock). Václav Votruba má i youtubový kanál "Vencova zašívárna". Na kanále jsou hudební videorecenze, různé povídání o muzice a především rozhovory, které jsou náplní jeho nového literárního příspěvku, knihy s titulem "Vencova zašívárna I".

Votruba má díky různorodým činnostem spoustu známých, a tak si na slovíčko pozval umělce z různých oborů. Nejčastěji jsou to hudebníci nebo lidé z literárníhosvěta. Naleznete tu rozhovory s moderátorem Rock rádia Marothou, zpěvákem a baskytaristou kapel Sebastien, Navar nebo Georgem Rainem, frontmanem světoznámé kapely Gutalax Martinem Matym Matouškem, spisovatelem a hororovým nadšencem Honzou Vojtíškem, či spisovatelem a majitelem nakladatelství Golden Dog Martinem Štefkem. Rozhovorů je celkem patnáct, zaberou téměř sto osmdesát stran, jsou tedy obsáhlé, ale zároveň dobře odsýpají a jejich délka není zahlcující. Votruba při každém drží určitou šablonu, se kterou ve vyzpovídání postupuje, ale je to ku prospěchu věci. Čtenář se o daném člověku i o oboru jeho činnosti něco dozví. A to je vlastně nejdůležitější na celé knize – svou úlohu plní dobře, neboť rozhovory mají velkou informační hodnotu.

"Vencova zašívárna I." vyšla tištěná i jako e-book. Je škoda, že seznam rozhovorů je na konci knihy, což zejména u e-booku lehce ztěžuje orientaci v knize a byl by lepší na začátku. Kniha má krátkou předmluvu a je škoda, že autor nepřidal ještě nějakou kapitolu, kde by něco více pověděl o procesu vzniku rozhovorů (ačkoliv každý rozhovor je uveden krátkým odstavcem s představením hosta), jak probíhá natáčení, proč si hosta vybral, či něco víc o youtube kanálu. Příjemným bonusem by bylo o něco více fotografií.

"Vencova zašívárna I". je zajímavým a netradičním počinem, jenž potěší čtenáře, které zajímá česká kultura a její podhoubí. Kniha perfektně zvládá to, co by měla - přináší dobře vystavěná a informační interview. Římská jednička v názvu napovídá, že knižně by mohly vyjít i další rozhovory a to je skvělá zpráva!

Tomáš Marton             


vaclavvotruba.cz


Autor: Václav Votruba
Grafické zpracování obálky: Nová forma
Foto na obálce: Petra Votrubová
Korektura: Petra Votrubová
Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou
Počet stran: 185

Rozhovory:
Ondřej Adler
Marotha
Honza Vojtíšek
Martin Štefko
George Rain
Honza Běhunek
Khalida
Jiří Sad Zahradníček
Martin Maty Matoušek
Jitka Charvátová
Pačess
Víťa Macháček
Neira L
Martina Schmidtmayerová Pohorská
Dušan Vozáry


Vydáno: 17.09.2022
Přečteno: 1056x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09963 sekund.