RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KRLEŠ -Tvrdší už asi nebude...

Kapelu Krleš asi není třeba nijek zvlášť představovat, neboť už získala pevné místo na české metalové scéně. A protože se poslední dobou začaly dít kolem této skupiny opět velké věci, rozhodl jsem se vyzpovídat kytaristu Radka Sádovského, který mi objasnil vše, co se týká vydání nového CD, nové zpěvačky a mnoho dalších věcí.

To, co v současnosti vaše fanoušky asi nejvíce zajímá je další změna postu zpěvačky. Našli jste už plnohodnotnou náhradu za Zuzanu, nebo stále ještě hledáte nejvhodnější nástupkyni..? Zaslechl jsem totiž, že nynější zpěvačky by měla být pouze dočasná.


Zpěvačku už jsme našli, respektive ona si našla nás. Nejprve jsme se domluvili na výpomoci a pak že se uvidí… Už se vidí – Lucka Roubíčková u nás zpívá a právě přezpívává naše poslední CD, protože jsme s výkonem předchozí zpěvačky na této nahrávce byli nespokojeni a nechtěli jsme ji v tomto stavu vydat. A vyplatilo se nám počkat si.



I když jste se do podvědomí zapsali jako kapela s ženským zpěvem, neuvažovali jste o tom, že byste angažovali nějakého zpěváka? Těch je přece jen v metalových vodách víc.


Uvažovali, a nebýt Lucky, už by u nás asi nějaký zpíval, protože konkurz jsme chtěli udělat pro obě pohlaví.



Jak jste na tom s nahráváním nového alba? Na Basinfirefestu už jsem o něm něco zaslechl. Kdy se můžeme těšit na novou desku..?


Jak už jsem řekl, deska je nahraná několik měsíců, jen vázla výroba obalu a taky nespokojenost se zpěvem. Lucka už má většinu přezpívanou a dokonce září by měly být hotové i ostatní věci kolem, takže v říjnu by mělo CD snad už konečně vyjít. Bude to výběr z posledních tří CD v angličtině.



Na všech předchozích nahrávkách jste vždy přišli trochu s něčím jiný, ale zároveň skladby nesly vždy rukopis Krleš. Vaše hudba se také neustále vyvýjela a přitvrzovala. Na "Slzách Arkóny" už to byl docela tvrdý heavy metal. Chcete v tomhle trendu ještě pokračovat nebo zůstanete v podobných hudebních vodách?


Uvidíme co bude dál, zatím nemáme na další CD nic, ale tvrdší už asi nebude, teď už budeme jen pozvolna stárnout.



Všiml jsem si, že vlastně na každém albu jsou skladby, které se zabývají naší historií. Podle mě texty těchto songů patří mezi ty vůbec nejlepší. Asi se o historii hodně zajímáte?


O historii se zajímám já, ostatním je víceméně jedno.



A neplánujete nahrát v budoucnu koncepční CD, které by se zabývalo touto tématikou?


Koncepční alba ve smyslu „všechny texty na jedno téma“ se nám zdají nudná, takže o tom ani neuvažujeme. Myslím, že model „pár věcí vztahujících se k názvu CD“ je mnohem záživnější. Ale je to spíš můj subjektivní názor, někdo si může myslet přesný opak.



V roce 2000 jste hráli spolu s Gamma Ray. Považujete to zatím za koncertní vrchol nebo si ceníte nějakého vystoupení ještě víc?


Na tomhle koncertu jsme rozhodně prodali nejvíc CD během čtvrt hodiny. Bylo jich 70 a mohli jsme jich prodat mnohem víc, ale bohužel jsem jich nerozvážně víc nevzal, protože jsem vůbec nečekal, že by se jich mohlo prodat tolik. Od té doby jsme hráli i s jinýma světovýma kapelama, ale na tenhle koncert vzpomínáme hrozně rádi. Byl prostě první…



A co byste na naší scéně chtěli ještě dosáhnout? Dneska už asi české metalové kapely musí mít spíše nižší cíle, ale přece jen myslím, že Krleš už má celkem solidní fanouškovskou základnu.


Dělat v Čechách Heavy Metal je zatraceně nevděčná záležitost. Hodně fanoušků pálí jak o život, takže bych chtěl poděkovat těm, co český metalový CD poctivě kupujou.
Ve velký části republiky lidi nechoděj vůbec na nic, tady u vás na „západě“ to je pořád ještě dobrý. Kapely se s tim buď naučí žít a nebo to zabalí. Metalový kapely spolu taky moc nespolupracujou, chybí vydavatel CD, naše vydavatelství omílají dokola neustále stejný interprety nebo rychlokvašky.



A sledujete také světovou hudební scénu? Jsou některé kapely, které vás v poslední době zaujaly nebo naopak zklamaly?


Přiznám se, že hudbu moc neposlouchám, mám radši ticho. Navíc se mi nový kapely moc nelíbí. Největším zklamáním je pro nás rozhodně Metallica a její desky, co vyšly po Černém albu.



Kvůli koncertování asi nemáte moc času na ostatní věci, najdete si ještě čas na koncerty ostatních skupin?


Na koncertu kohokoliv už jsem nebyl několik let.



Díky moc za rozhovor a těším se na vaše další koncerty...


Čárlie             


www.krles.wz.cz


Vydáno: 17.09.2006
Přečteno: 6203x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No konečně...rozhovor s celkem...21. 09. 2006 7:27 xyz


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13508 sekund.