DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WASTELAND CLAN - The End Of Time

Vypadají, jak kdyby si odskočili z natáčení nového filmu o Šíleném Maxovi. Jejich texty vás přenesou do roku 2120, do časů po apokalypse. Řeč je o německých Wasteland Clan, kteří jsou nováčky na metalové mapě. Přesto dokázali získat smlouvu u známého labelu Massacre Records a díky němu vydali svou prvotinu „The End Of Time“.

Wasteland Clan se v promo materiálech označují jako post-apocalyptic metal, což objasňuje lyrickou náplň, ale hudebně vás to nechá bez informací. Kapela se věnuje melodickému heavy/thrash metalu a v čele má zpěvuli Lilith Fox. „The End Of Time“ obsahuje deset skladeb, které mají průměrnou délku kolem čtyř a půl minuty. Apokalypsu odstartuje titulní skladba. Hudba pádí vpřed ve středním tempu, songu dominuje zpěv Lilith, která trochu připomene Brittney Slayes z Unleash The Archers. K této kapele mají Wasteland Clan místy i hudebně blízko. V „The End Of Time“ se objevují doprovodné growlové vokály a song má velkou energii. „Dark Matter“ dlouho funguje jako balada. Tempo je o dost pomalejší než u první skladby, pak přijde zlom a rytmus akceleruje. Stejně tak i zpěv Lilith, která dá okusit i své takřka operní výšky.

„Go To Hell“ spustí dvoukopákovou salvu a kdo má rád americký power metal, bude patrně spokojený. Riffy jsou hrubé, přesto kytary zní heavy metalově vzletně. Nechybí kytarová sóla nebo snaha o pestré vokály. Jenže už po třetí písni to zavání jednotvárností. Další pořádně divoká skladba se snaží muziku o něco více přitvrdit. „Who I Am“ potěší vyznavače komplikovanější struktury songů a melodického deathu. Výraznější atmosféru a změny nálad přinese „Fight Fire With Fire“, v níž zaujme především energický refrén. Baladická „Rising Storm“ je povinně splněnou položkou , sílu dojmout ale nemá. Nejtvrdší peckou a zároveˇm jedním z nejlepších kousků alba je „Gods Of War“, v níž si užijete daleko více growlu, prvky death metalu jsou nejvýraznější z celého alba.

Wasteland Clan nemají úplně vymazlenou produkci, zvuk je lehce zastřený, což ale u menších amerických kapel slýchám. Skladby znějí vcelku přirozeně (nejsou přetechnizované), ale je dobré vědět, že pokud hovíte moderní produkci, patrně nebudete spokojeni. „The End Of Time“ nabízí řízný heavy metal zámořského střihu a spíše pro zpestření občasné výlety k melodickému death metalu. Na to, že se jedná o debut, chybí nějaký moment překvapení. Kapela až na jednu tvrdší skladbu a jednu baladu frčí v jednom stylu a nedokáže strhnout. Lilith je dominantním prvkem alba a i když zpívá velmi dobře a snaží se o více hlasových poloh, její hlas pokaždé není zrovna příjemný.

„The End Of Time“ je solidní debut. Kapele zatím schází větší čich na hity či zapamatovatelnější momenty. Ve výsledku se jedná spíše o průměrnou desku. Pokud vám říkají něco jména Unleash The Archers nebo Graveshadow, určitě Wasteland Clan otestujte.

Tomáš Marton             


www.wastelandclan.com

YouTube ukázka - The End Of Time

Seznam skladeb:
1. The End Of Time
2. Dark Matter
3. Go To Hell
4. Who I Am
5. Revenge
6. Fight Fire With Fire
7. Rising Storm
8. Gods Of War
9. Messiah
10. Emptiness

Sestava:
Lilith Fox - zpěv
Mashl J. - kytara
Rayzon - kytara
Zach Volcanic - baskytara
Smoky 616 - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 48:46
Label: Massacre Records
Země: Německo
Žánr: Heavy metal

Diskografie:
2023 - The End Of Time

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.05.2023
Přečteno: 378x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09539 sekund.