Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ANGUS McSIX - Angus McSix and the Sword of Power

Jsou tomu skoro dva roky, co se cesty power metalistů Gloryhammer a švýcarského zpěváka Thomase Winklera rozešly. Zatímco skotská kapela si na uvolněný post vokalisty bleskurychle našla náhradu a vyrazila na turné, Thomas Winkler pomaličku dával dohromady sólový projekt, ve kterém spojil síly s frontmanem německých Orden Ogan a zároveň uznávaným producentem Sebastianem Levermannem. Ten se kromě mixu alba ujal nahrávání veškerých baskytarových partů. Ústřední dvojice muzikantů k sobě přibrala ještě německého bubeníka Manuela Lottera, jenž dříve hrál v Rhapsody of Fire, a italskou kytaristku Thalìi Bellazeccu, která se krátce mihla ve formaci Frozen Crown. Název projektu je narážka na pseudonym Angus McFife, který zpěvák používal v době svého působení v Gloryhammer.

Už první pohled na tracklist alba napoví, že Angus McSix pokračují v tom, co vždy bylo základním charakteristickým rysem Gloryhammer, tedy všudypřítomný humor a nadhled. Bizarní hrdinské texty utahující si nejen z klasických metalových klišé, ale především ze sci-fi a fantasy filmů samozřejmě nemůžou chybět. Hudebně kapela zůstává ukotvená ve vodách melodického power metalu, na rozdíl od Gloryhammer neohromuje opulentní symfonickou epičností, ale své písně za pomocí syntezátorů a elektronických beatů obléká do kabátku v současnosti velmi populárního retro disca, čímž se přibližuje kapelám Beast in Black, Battle Beast či Amaranthe. Snaha o maximální přístupnost a chytlavost kouká doslova z každé skladby, někdy až trochu prvoplánově. V podstatě každý z dvanáctky songů se na oko tváří jako hit, ale ve skutečnosti si tento status pro sebe urve jen pár písní. Mezi ně patří úvodní dvojice "Master of the Universe", "Sixcalibur" a závěrečná "Just a Fool Will Play Tricks on Angus McSix". O zvláštní pozornost si říká "Starlord of the Sixtus Stellar System", jehož začátek připomíná kultovní pecku AC/DC "Thunderstruck", jen místo výrazu "Thunder" se v ní skanduje pojem "Angus" (že by zároveň pocta kytaristovi australské legendy?). Pod názvem "Laser-Shooting Dinosaur" se pro změnu ukrývá čistokrevná diskotéková vypalovačka, která se dost vzdaluje pojmům rocková a metalová hudba.

Nejsilnější zbraní kapely je nezaměnitelný teatrální projev Thomase Winklera, který místy umí pořádně zatlačit na pilu, přesně tak jak si ho pamatujeme z bývalého působiště. Jeho výrazný hlas a schopnost složit působivé vokální linky dokážou i průměrnou skladbu povýšit na hit. Platí to ale i opačně, pod výborným zpěvem se občas ukrývá v jádru slabá píseň. Skladatelský um Christophera Bowese se zkrátka plně nahradit nepodařilo. Ani instrumentální výkony jednotlivých muzikantů nejsou zrovna přesvědčivé. Kytarová sóla na albu téměř chybí a celkově je šestistrunný nástroj dosti upozaděný. Nevyužitý zůstal potenciál bubeníka Manuela Lottera, který se po většinu desky drží v jednotvárném tanečním tempu. Dokonce ani zvuk není dotažený k dokonalosti, jak by se od mistra Sebastiana Levermanna čekalo.

Nahrávka "Angus McSix and the Sword of Power" ukazuje, že Thomas Winkler dokáže fungovat jako sólový umělec, ale jeho nová formace nemá ani zdaleka takovou sílu jako svého času Gloryhammer. Její debut se příjemně poslouchá, ale nedosahuje kvalit trojice dosavadních alb Thomasova bývalého působiště. Bude zajímavé sledovat, jak na to zareagují pánové z Gloryhammer. Jejich první album bez Thomase Winklera by mělo spatřit světlo světa již zanedlouho.

Moloch             


www.angusmcsix.net

YouTube ukázka – Master of the Universe

Seznam skladeb:
1. Master of the Universe
2. Sixcalibur
3. Laser-Shooting Dinosaur
4. Amazons of Caledonia
5. Ride to Hell
6. Starlord of the Sixtus Stellar System
7. The Vision in the Fires (Intro)
8. Eternal Warrior
9. The Key to Eternity
10. In a Past Reality
11. Fireflies of Doom
12. Just a Fool Will Play Tricks on Angus McSix

Sestava:
Thomas Winkler- zpěv
Thalia Bellazecca- kytara
Seeb Levermann- baskytara
Manu Lotter- bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 45:54
Label: Napalm Records
Země: Švýcarsko
Žánr: disco power metal

Diskografie:
2023 - Angus McSix and the Sword of Power

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.05.2023
Přečteno: 956x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Diskotéka.Ale dobrá,...10. 07. 2023 20:12 David
V porovnání s...31. 05. 2023 14:40 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10277 sekund.