ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TESTAMENT - The Formation of Damnation

Když Chuck Billy v polovině nultých let naplno odrazil rakovinový atak, mohla začít kapela spřádat plány na nové album. Devítiletou pauzu vyplnila řadovka "First Strike Still Deadly" z roku 2001, ve které se kapela pokusila oživit skladby z prvních dvou desek, nutno dodat, že úspěšně. Stalo se tak za přítomnosti Alexe Skolnicka, a přestože mělo jít jenom o dočasný briefing, semínko k trvale oživené spolupráci bylo zaseto a mohlo klidně a trpělivě klíčit.

Námluvy s Alexem pokračovaly během roku 2005, kdy byl pozván na evropskou tour. Opět mělo jít o ojedinělou záležitost, ale protože kapela slavila úspěch, začala myšlenka o plnohodnotném návratu nabývat konkrétních obrysů. Skolnick zanedlouho do Testament opravdu vstoupil a rovnou začal pracovat na nových skladbách. Určitou zásluhu na jeho rozhodnutí měla pravděpodobně skutečnost, že cestu zpět do sestavy našel také basista Greg Christian, jenž se podílel na nejlegendárnějších albech kapely, a od věci rovněž nebyla pozice bicmena, kterou zastal jedinečný Paul Bostaph (Slayer, Forbidden). Další sestava snů byla tedy na světě a práce na deváté (regulérní) studiovce mohly propuknout naplno.

Otázkou bylo, jak navázat na úspěšný tah předešlé desky "The Gathering". Autoři - v čele s Ericem Petersonem - se díkybohu nepustili do nějakých experimentů (na to ostatně měli celá devadesátá léta) a zvolili cestu plynulé návaznosti. Tato strategie jim vydržela až do současnosti, neboť od zápisu "The Gathering" se všechna alba vyznačují žánrovou i skladatelskou konzistentností. Fanoušci tak dostávají pravidelnou infuzi moderně znějícího a hlavně kvalitního thrashe, do kterého díky mimořádným schopnostem hudebníků přirozeně vstupují melodie a progresivní vlivy.

Když kapela v roce 2007 vstoupila do studia, měla po ruce zatraceně dobrý materiál, jenž dal vzniknout počinu s názvem "The Formation of Damnation". Pětici hudebníků s nahráváním opět pomáhal Andy Sneap, což je jenom dobře, neboť tento borec vystřihl další ze svých zvukových majstrštyků. Že je vše v naprostém pořádku, zjistíme už při nájezdovém intru "For the Glory of...", které servíruje požitkářské vyhrávky s orientálním akcentem. Následují hromové thrashové pasáže songu "More than Meets the Eye", jež v sobě mísí klasicko/moderní prvky, pružící melodiku, Bostaphovy bicmenské nálety a vrcholné Skolnickovy etudy. O komplikovaných, progresivně vystavěných a přitom chytlavých sólech bychom se mohli rozepisovat u každého songu (nejen) tohoto alba, zůstaneme proto při tvrzení, že Alexův návrat kapele jenom prospěl, i proto, že už nedocházelo k jeho anti-thrashovým kompozičním výletům.

Každá novodobá deska Testament obsahuje několik obyčejnějších kousků (nikoli propadáků) a několik výborných skladeb. V případě alba z roku 2008 jasně převažuje druhá skupina. Zvláštní vypíchnutí zaslouží stopy "The Evil Has Landed" a "F.E.A.R." se silnými melodiemi a bezmála hitovými vokálními linkami (Chuck se po nemoci vrátil do obdivuhodné formy), stejně jako dvojice rychlých políčků "The Persecuted Won´t Forget" a "The Formation of Damntaion", ve které Peterson seká riffy jako šílený řezník a vše dohromady připomíná návrat ke kořenům první - tedy navždy nejlepší - desky "The Legacy". Devátá studiovka Testament vůbec znamená definitivní návrat ke klasickému thrashi (ale že jsme se načekali!), v pohodě obstojí jako celek a krom radosti ze znovunalezení dříve rozhádaných členů dává tušit, že se od této kapely v budoucnu dočkáme ještě mnoha velkých věcí.

Petr Štěpnička             


www.testamentlegions.com

YouTube ukázka - More than Meets the Eye

Seznam skladeb:
1. For the Glory of...
2. More than Meets the Eye
3. The Evil Has Landed
4. The Formation of Damnation
5. Dangers of the Faithless
6. The Persecuted Won´t Forget
7. Henchmen Ride
8. Killing Season
9. Afterlife
10. F.E.A.R.
11. Leave Me Forever

Sestava:
Chuck Billy - zpěv
Eric Peterson - kytara
Alex Skolnick - kytara
Greg Christian - baskytara
Paul Bostaph - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 49:36
Mix: Andy Sneap
Produkce: Eric Peterson, Chuck Billy
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1987 - The Legacy
1988 - The New Order
1989 - Practice What You Preach
1990 - Souls Of Black
1992 - The Ritual
1994 - Low
1997 - Demonic
1999 - The Gathering
2001 - First Strike Still Deadly
2008 - The Formation of Damnation
2012 - Dark Roots of Earth
2016 - Brotherhood of the Snake
2020 - Titans Of Creation

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.08.2023
Přečteno: 2413x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Skvělá deskaSpolu s Death...13. 08. 2023 19:13 David Svoboda
Tiež mi toto CD...12. 08. 2023 11:21 Meres
AlbumMám to dost...10. 08. 2023 9:46 Domy
Přiznám se, že...10. 08. 2023 0:39 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09811 sekund.