TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Jakub Maxa Marx (DEKADENCE) - Hrajeme žánr, který se dá jen těžko k něčemu přirovnat

V následujícím rozhovoru jsem se rozhodl vyzpovídat zpěváka vcelku mladé, ale velice zajímavé kapely DEKADENCE. Ač nejsem žádný zarytý fanoušek tvrdších metalových odnoží, tak hudba těchto kluků mě vcelku oslovila a mám dojem, že se od nich v budoucnu můžeme dočkat zajímavých věcí...

První otázka je donekonečna omílána ve většině rozhovorů, ale u vaší kapely není myslím až tak zcestná. Jste mladá kapela, a tak by možná bylo dobré nejprve představit hudbu co tvoříte, popř. jestli se během té krátké doby váš styl už stihl nějak změnit?

Tuto otázku slýchávám dost často a těžce se na ni odpovídá. Hrajeme žánr, který se dá jen těžko k něčemu přirovnat. V naší muzice se objevují prvky všech možných stylů ať je to HC, death…Prostě od všeho něco. Postupem času a s novými písněmi se snažíme naši muziku více propracovávat.

Ve vaší tvorbě slyším hodně různých hudebních vlivů a stylů. Je to tím, že každý ze skupiny poslouchá odlišnou muziku, nebo jsou to věci na kterých se shodnete všichni?

Celá kapela poslouchá metal ale každého z nás ovlivňují i jiné styly jako například blues, jazz, folk, country atd.. Každý z nás je vlastně úplně jiný. Snažíme se dělat něco, co je prostě originální a nekopírovat žádné jiné kapely. Každý vždy něco navrhne a buď se návrh zamítne, nebo se dále rozvíjí až k pasáži, kdy se někdo ozve s připomínkou, a tak skládáme naše věci.

A co tvé osobní vzory a oblíbení zpěváci?

Můj osobní vzor co se zpěvu týče, je každopádně Stefan Fiori (GRAVEWORM)! Jeho vokál mě okouzlil při prvním poslechu této kapely. Z ostatních považuju za pana zpěváka Vortexe (DIMMU BORGIR), při jehož zpěvu mi běhá mráz po zádech. Také bývalý zpěvák ANOREXIA NERVOSA Mr. Hreidmarr (Nicolas St Morand) mě dostával svým maximálně vyřvaným vokálem. Ještě nesmím samozřejmě zapomenout na zpěváka IMMORTAL Abbatha.

V kapele je vás pět. Jak se podílí jednotliví členové na skládání materiálu?

Největší podíl na skládání muziky má náš bubeník Zakk. Toho nemít, tak jsme se nikam nedohrabali!

Název DEKADENCE se myslím v plzeňských metalových kruzích vcelku zakořenil a máte tu asi i poměrně silnou fanouškovskou základnu - viz. nedávný koncert v Parlamentu. Jak jste na tom v jiných částech republiky?

Zatím jsme zavítali pouze do pár měst v rámci výměnných koncertů. Navštívili jsme Prahu, Příbram, Děčín. Ale největší úspěch jsme měli zatím doma.

Chystá se nějaký „atak“ i mimo plzeňsko nebo se zatím zaměříte na vaši domovinu?

Po prázdninách bychom rádi atakovali celou ČR, ale zatím nevíme, co bude zítra, natož po prázdninách. Jisté však je naplánované turné s kapelami Elyseum, Belligerence a Breakdown.

V průběhu října se chystáte právě na výše zmíněné turné. Můžeš k tomu říct něco bližšího?

Toto menší turné bude mít název DISANGELIUM TOUR. Celé to odstartujeme 21.9. v Praze v Exit klubu Chmelnice. 6.10. se přesuneme do České Třebové a 20.10 do Příbrami a celé to zakončíme 3.11. u nás v Plzni v DPL. Koho si pozveme jako hosta se zatím nechte překvapit. Více informací o tomto turné se dozvíte na našich stránkách – www.dekadence.ic.cz nebo přímo na stránkách věnovaných tomuto turné - www.disangelium.elyseum.cz.

Už jste natočili jedno z vašich vystoupení na DVD. Odkud záznam je a jak všechno probíhalo?

Záznam je z koncertu z DPL, který se pořádal v rámci minifestíku Dekadent Winter dne 11.1.2007. Vše proběhlo v naprostém pořádku...:-)

A co plány do budoucna? Jak jste na tom se skládáním materiálu, nebo případná deska ještě není aktuální?

Nápady by byly, ale čas není z důvodu toho, že jsme omezováni tím, že nemáme vlastní zkušebnu, ale ta je snad na obzoru. O desce nebo spíše demu se u nás dlouho hovoří, ale prozatím nedokážeme říct zda ano či ne.

Z živého vystoupení DEKADENCE jsem měl pocit jako byste spolu hráli už dlouho a působili jste sehraným dojmem. Jak často cvičíte?

Jak jsem již zmínil, jsme hodně časově omezeni díky tomu, že nemáme vlastní zkušebnu. Máme možnost zkoušet pouze 2 hodiny jednou týdně. Děláme vše pro to ,aby se to už konečně změnilo a měli jsme vlastní zkušebnu kde bychom mohli trávit hodiny, dny, měsíce, roky..:-)

A na závěr kdyby sis mohl vybrat kapelu se kterou bys chtěl s DEKANDENCÍ hrát na jednom podiu. Která by to byla?

Těch kapel by bylo hrozně moc, nemám ani tak vybranou kapelu se kterou bych chtel hrát! Pro mě je sen se dostat na nějaký velký festival ( Brutal Assault ), kde bych měl rozhodně možnost se s nějakou moji oblíbenou kapelou seznámit.

Dík moc za rozhovor, přeji hodně štěstí a budu se těšit na vaše další koncerty.

Nemáš vůbec zač. Na další koncíky seš samozřejmě zvanej - jako každej jinej metloš!!

Čárlie             


www.dekadence.ic.cz


Vydáno: 18.06.2007
Přečteno: 5168x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11098 sekund.