PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ČESKÁ ROCKOVÁ LIGA 2007 - základní kolo, Hořepník 9.6.

Dějištěm posledního ze základních kol vyhledávací soutěže mladých rockových kapel Česká Rocková Liga se stal, dá se říci, již tradičně Hořepník, obec nedaleko Pelhřimova, kterou proslavili makrobiotici z jisté nejmenované reality-estrády jisté nejmenované tuzemské komerční televize. Ale nebojte se, žádná zeleninová párty se nekonala… Raději však přejdu k věci. Poslední trojicí soutěžících v letošním roce byly kapely Spleen?, D.A.D. a Hyperion, jako hlavní host vystoupili pražští Arakain, avšak bez hospitalizovaného kytaristy Mirka Macha. Počasí nemohlo být lepší, taktéž návštěva byla dá se říci slušná, přesně čtyři sta lidí.


Pražští Spleen?, poněkud nevýrazná, možná by se dalo říci i tuctová skupina, reprezentující hudební směr Cocotte Minute a jim podobných kapel, zahájili soutěžní večer. Prokletím první kapely však je nedostatek duší na tanečním parketě, které by byly schopné kapelu podpořit. I přes jistou jednotvárnost vystoupení však Spleen? obdrželi od poroty, složené z členů Arakainu a zvukaře, nejlepší známku.


Po krátké přípravě a zvučení nastoupila na pódium metal-corová kapela D.A.D. V celku nekompromisním avšak barvitým vystoupením ve znamení opravdu tvrdého bigbítu si vypotili zasloužené druhé místo. Na rozdíl od předchozích soutěžících se D.A.D podařilo nejen zvednout z laviček mnoho zvědavců, kteří nyní postávali podél zábradlí kruhového parketu, ale pod pódiem bylo možno zahlédnout také několik třepajících se hlav.


Divácky nejoblíbenějším soutěžícím se stala ostravská cello-metalová skupina Hyperion, zjednodušeně lze napsat „Česká Apocalyptica“, ovšem to bych mistry urazil, protože jejich hudba má s Apocalypticou společné pouze violoncella na místo kytar. Tři cellisti doplnění bicími předvedli výbornou kombinaci metalu a vážné hudby. Jak jsem již předznamenal, Hyperion sklidili u diváků největší úspěch, dokonce jako jediné soutěžící kapele jim organizátor soutěže povolil jeden přídavek, který si jak skupina, tak diváci vychutnali a kotel pod pódiem se zdál jen o málo menší, než kotel Arakainu. Hudebníky z Hyperionu však porota ohodnotila nejhůř. Nevím, co je k takovémuto rozhodnutí vedlo, jestli to byla absence jakéhokoli zpěvu, či netradiční nástroje nebo dokonce fakt, že se Arakain během jejich vystoupení již připravoval na své vlastní vystoupení? Těžko říct, třeba se jednoduše nelíbili.


Krátce po jedenácté nastoupil na pódium Arakain, oficiálně hlavní lákadlo pro diváky, pro mě však jen příjemné zpestření večera. Ochuzeni o virtuózního kytaristu Míru Macha zahráli Arakain hodinu a půl dlouhé vystoupení, došlo i na Doxovo tradiční sólo. I když se kluci snažili, seč mohli, Mirka na pódiu nijak nahradit nedokázali. Po tradičních přídavcích a závěrečném "Apage Satanas" se čtveřice rozloučila.


Soutěžní večer skončil a taktéž skončila první akce této sezóny na letním parketu v Hořepníku. Tradičně příjemná atmosféra a letní pohoda mě provázela celým večerem, také po hudební stránce byla tato akce příjemným zážitkem. Jen pro informaci - semifinále soutěže se odehraje na hlavní scéně festivalu Basinfirefest 2007 ve Spáleném Poříčí, nesoutěžní představení finalistů pak proběhne na Vlčtejně a finále se uskuteční v Olšanech u Šumperka.

Rocker-Tialk             


foto: www.parkethorepnik.cz


Vydáno: 20.06.2007
Přečteno: 5054x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1029 sekund.