RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Čurby - Obscene Productions

Čurby je hlavní tahoun české firmičky, která se věnuje té nejbrutálnější hudební formě...


Čau Čurby, na začátek bys nám mohl prozradit, kdy tě poprvé začala hlodat myšlenka na založení labelu a kdy jsi to začal realizovat?

Ahoj chlape…tak to už je skutečně nějaký ten pátek…dokonce příští rok v květnu budeme slavit 10 let od vydání prvního oficiálního titulu takže je to moře času…v té době české kapely vůbec neměli šanci na vydání kazet, Epček a už vůbec ne Cdček takže prostě bylo jasné, že někdo s tím musí začít a já jsem vždycky chtěl pomoci naší scéně takže jsem se do toho s chutí pustil…


Jaké CD jsi vydal jako první?

Úplně první titul byla kompilační kazeta MORBID REALITY (výbeř českých kapel…a člověče snad už ani já nemám originální kus…) a pak přišel první skutečně oficiální nosič u Obscene a to Epčko spermaticky bílé barvy pražských oplzlých mistrů HERMAPHRODIT „Chirurgický Řez…“ a co se týče Cdček tak prvním diskem se stalo někdy v roce 96 geniální dílo „Thots“ od FORGOTTEN SILENCE.


A jaké je prozatím poslední?

Právě teď jsou ve výrobě hned dva tituly a to dvě mini Cdčka americké grind mašiny PHOBIA a to „Grind Your Fucking Head In“ a „Get Up And Kill“ , obě vychází 25.10. a drtí vše co se dá, prostě klasický kick ass grindcore!!!


Vydal jsi skvělá CD např. kapel FLESHLESS, ABORTION nebo INGROWING. Je nějaká kapela, které si vážíš nejvíc?

Těžká otázka…ale spíš ne, měřím všem kapelám stejně, prostě se je snažím podporovat jak se dá a to všechny…proč bych dělal rozdíly??? Nemělo by to smysl a Obscene je firma založená na přátelství takže není co řešit…


Máš na svědomí i vydání CD kapely LYKATHEA AFLAME, která je mezi fanoušky velmi uznávaná pro své netradiční pojetí extrémního metalu. Co pro tebe tahle banda znamená a nevíš, co momentálně připravují?

„Elvenefris“ je skutečně originální pecka extrémního metalu a já jsem velice rád, že jsem tuhle famózní desku mohl vydat!!! Na tuhle desku přišli snad nejlepší ohlasy a to převážně z venku…spousta skvělých recenzí a je jen škoda, že tahle kapela tak dlouho stagnuje…dokonce se obávám, že LYKATHEU jako mnoho jiných pražských kapel zachvátil nějaký prazvláštní syndrom takže už hodně dlouho se nic neděje, naposledy se ještě přejmenovali na LYKATHE a pak následovala řada změn v sestavě a pokud vím, tak teď Setchi zůstal zcela sám a nevím jestli kdy ještě o této kapele uslyšíme…vím jen, že Tom Corn teď hraje na bicí u DESPISE…


Řekl bych, že kultovní se staly i tvé festivalové kompilace Obscene Extreme... Kam chodíš na tak pervézní obaly?

Díky!!! Jsem rád, že se ten nápad dát fanouškům něco navíc a zdarma tak chytil. A obaly jsou skutečně zajímavou součástí těchto kompilací, na svědomí je má samozřejmě náš grafik Chymus a myslím, že je to ten skutečně pravý člověk nejen pro tuto práci…vždycky dáme řeč o tom co by mělo ten který rok zdobit tuhle kompilačku a já pak jen čekám na jeho návrhy a teda musím říct, že naprosto vždycky jsem se prostě sešli co se týče názoru na obal…jako kdyby do mě viděl he,he,he..


Pro tento rok sis připravil velké překvapení pro fanoušky festivalu, rozsáhlé dvoj-DVD Obscene Extreme 2003. Ještě jsem neměl možnost ho zhlédnout, ale musí to být skvělá jízda. Kdy se vyskytl první nápad na natočení DVD? Na naší festivalové scéně je to celkem průkopnický čin. Souhlasíš se mnou?

Je to peklo!!! Sám jsem finální verzi ještě neviděl celou!!! Né, že bych neměl volno ty 3 a půl hodiny co tohle dvoj DVD trvá, ale je to prostě moc vyslechnout a shlédnout těch 106 skladeb od všech kapel. Ale jak mi píší i lidi zvenku když se jim stýská po Čechách a po OEF atmosféře tak prostě zasunou tohle DVD a je po starostech he,he,he… Vždycky jsem chtěl udělat nějaké video, ale prostě na to nikdy nebyl čas, člověk musí s fesťákem řešit spousty jiných a důležitějších věcí…takže až v roce 2003 na to konečně přišlo a díky všem kdo s tímhle pomohli, protože bez nich by žádné DVD nebylo…je jasné, že né vše je ideální a určitě jsme se na tomhle DVD hodně učili, ale všechny tyhle zkušenosti prostě teď zhodnotíme na OEF 2004 DVD. A jo, máš pravdu v tom, že je to něco nového hlavně na undergroundové scéně tady u nás, ale uvidíš sám za chvíli těch DVDček bude mnohem více…je to parádní formát a dají se na něm dělat divy…


Obscene Extreme festival je pro mnohé fanoušky té nejextrémnější muziky doslova svátek. Jaký rok zaznamenal největší návštěvnost, a který se podle tebe vydařil nejvíc?

Každý rok je tenhle víkend prostě totálně v pohodě a tak to má být…sejdeme se, pokecáme, poslechneme kapelky a všechno v klídečku…samozřejmě největší návštěvnost měl poslední ročník a podle mě se i nejvíce vydařil…všechno fakt šlapalo jak mělo.


Na závěr trošku netradiční věc. V posledním ročníku ti prý byla odcizena vlajka Obscene Productions. Co bys vzkázal zlodějům?

Ufff…fakt nevím, to je tak jediný opruz posledního ročníku, nevím co bych k tomu ještě řekl…fakt nevím co ti „dobráci“ budou s touhle plachtou dělat…a i přes výzvy na našem webu ji samořejmě nikdo nevrátil…jo,jo…život je boj a nepřináší jen pozitiva. Díky za rozhovor a podporu!!!

Venca Votruba             


www.obscene.cz


Vydáno: 15.10.2004
Přečteno: 5026x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09647 sekund.