ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Nightwish & Poisonblack - 9.3., Paviljonki Areena, Jyväskylä, Finsko


- Bubák

To Tassadar: ....naděláš kůli písmenku....šak si pochopil o koho jde :-DDD No, pravda, že z hlediska výběru skladeb bylo minulý turné i pro mě lepší, ale to nemění nic na faktu, že koncert byl opět famózní. Nechápu, kde ta pekelná bestie v sobě bere takovou energii tak řádit na pódiu a ještě k tomu strhnout celej dav i těch ,,čumilů,, co přišli jen postávat. Z poslední desky sice nejsem taky dvakrát odvázanej, asi nejslabší jeho počin a měl jsem strach aby to nedopadlo jako u ABBandu, ze kterýho se stal revival sama sebe a Arakainům už bohužel nesahá ani pokotníky, ale tady je to naštěstí jiný případ, muzikanti jsou to výborní (sice to kromě basáka vypadá jak hejno Hobitů :-DDD, ten pro změnu nad nimi ční jak Gandalf - fousiska má pořádný :-DDD) a na živo ty písničky znějí odost lépe než z desky, mají podstatně větší šťávu a tah na branku. Ale slabší rozhodně jsou, o tom žádná. Ale kapela rozhodně potenciál má, uvidíme, jak dopadne ve stejné sestavě další fošna. Co bylo na celém vystoupení snad nejlepší ze všeho, byl úchvatnej zvuk, takovej jsem na Favále ještě nezažil. A vůbec i oproti jinejm koncertům. Jestli to byl náš zvukař nebo jejich, netuším, ale hádal bych že asi náš, páč Blaze vykřikoval cosi o jenom pěti lidech a že se obejdou i bez MTV, managerů a pod. a ide to. Sice mě s tím neustálým děkováním ke konci už malinko lezl na nervy, ale jemu věřím, že to zkrátka myslí upřímě, že to nejsou jen fráze a prázná gesta. Na stánku si opravdu všecko prodával sám, kdo si koupil cd, automaticky se mu podepsal, samo i co si přinesl, včetně plakátu. Fotka žádnej problém. Byl hrozně milej, usměvavej, vstřícnej a ochotnej. Zkrátka to uzavřu, kdykoliv budu mít možnost na něho jít zas, udělám to a ty moje prachy mu ,,dám,, protože tenhle človíček si to zkrátka zaslouží a to co dělá, dělá s láskou, a dělá to sakra dobře. Howg! PS: oběma předkapelám též udělali naprosto stejnej zvukovej i světelnej efekt jako hlavní kapele. Klobouk dolů, to se opravdu často nestává....ale to jen podtrhuje víše uvedené. překvapila mě i celkem slušná návštěvnost.....

30. 03. 2012 10:22

- Tassadar

Jestli ten nick nejsi schopen napsat správně, tak jej prosím už nepiš>< Pak referuj, jak bylo, na téhle šňůře se mi vůbec nezamlouvá setlist, bohužel..

29. 03. 2012 21:37

- Bubák

Tassader: ty by jsi se nenechal zašlapat šílenými fanynkami do země? :-DDD nebo jen ne, za ty prachy :-DDD Na Blaze idu dneskaj, už se teším :-)

29. 03. 2012 6:43

- Tassadar

Ale vem si, kolik TISÍC lidí jde na nw a kolik DESÍTEK na blaze. Potřebuje pokrýt alespoň náklady.. A ať to beru jak chci, raději se podívám na poctivou klubovou show bayleyeho, než na typickou fanoušci-klec-metr místa-pódium stadiónovku, kde tě švihlé fanynky navíc málem zadupou do země.. Poslední poznámka je pouze můj subjektivní názor, takže prosím nechytat za slovo.)

28. 03. 2012 19:56

- ov42

Byl jsem na Baylym v Plzni, ale ten chlápek a jeho kapela přijeli do Plzně v dodávce s kytarama a bubeník hrál na bicí české předkapely The Snuff. Dva lidi u vchodu, a to bylo veškerý personální zajištění akce. Merch prodával sám Bayley. Stálo to 350 KČ. Takže si myslím, že když přijedou Nightwish s olbřímým pódiem, ohni, pyrotechnikou, plazmovou obrazovkouatd., tak 790 Kč na stání zase není takovej nepoměr.

28. 03. 2012 15:18

- Karolina

Ja si myslim, ze nezname-li dotycneho muzikanta velmi dobre osobne, neprislusi nam soudit jeho ciny a motivy. ... Stepan: Co se ceny listku ve Skandinavii tyce, ano, ty velke jsou v prumeru o polovinu drazsi nez v CR, ale naopak ty klubove jsou vyrazne levnejsi a vubec neni vyjimkou, ze se vstupne neplati vubec. Pokud to neni kapela/umelec, jez se objevuje denne v televizi, bezne se lze dostat na koncert za cenu okolo 5e.

28. 03. 2012 10:09

- Ferda

Pagane, teď jsi mě rozesmál - když se Tuomas sekne a řekne, že prostě nevystoupí, dokud cena nebude menší... PROČ BY TO DĚLAL? Kam až bys to hnal? Když už jim fandové zajistili luxusní život, tak by třeba ty tisíce lidí, co kapelu pumply o prachy za staženou desku ocenili, že je koncík zadáčo, ne? A není to třeba nakonec tak, že si kapela řekne, co chce za vystoupení a je věc pořadatele, jak to zajistí a za kolik napálí vstupenky? Taky třeba pořadatel by si mohl říct, že už si na koncertech vydělal dost a že se připraví o svojí marži, případně něco doplatí ze svého, aby ty tisíce lidí byly spokojený...

22. 03. 2012 19:08

- Stepan

Prece nemuzete srovnavat klubove koncerty, kam si kapela doveze maximalne tak nastroje a komba, s velkymi koncerty, kde s sebou kapela veze treba cele podium, zazemi pro ruzne pyro efekty, a hromadu lidi co to cele slozi a zase rozlozi, taky treba i vlastni zvukare a osvetlovace, coz je spousta lidi, ktere je potreba zaplatit... Ty naklady jsou pak uplne jinde, to je snad jasne.

22. 03. 2012 15:57

Velké skupiny - více peněz. - lukáš

to téma kapely, peníze: Dnes velké kapely napálej vstupenky nehorázným způsobem . Blazeeův koncert na Slovensku stojí 5 eur. To je super nepoměr.

22. 03. 2012 15:21

- Pagan

Bez komentáře :-))

22. 03. 2012 14:35

- Bubák

To Pagan: co když ho zajímá jen muzika? Jak si můžeš bejt jistej tím co tvrdíš? Třeba ani netuší, kolik na ně lístek stojí. Ale to nemá cenu rozpitvávat. Z historie je známa spousta akcí managerů, kdy i jiné i velmi slavné kapely na ně dojely. Zkrátka se o peníze nezajímaly. A proč taky. Dokuď dostaly všechno co potřebovaly. Pak už bylo pozdě, když jim management pláchl i s prachama a nechal jim dluhy. Já se jich nezastávám, jen mi přijde divný, že kdykoli můžeš, si do nich zareješ. Všichni tvůj názor na ně a poslední jejich desky četli, tak proč ho donekonečna omílat, či co hůř, téměř urážet? Promiň, ale to už mi nepřijde jako prezentování názoru publicisty - recenzenta. Nějak se ztrácí ta tolerance, kterou byli rockoví fanoušci pověstní a z toho je mi tak nějak smutno..... PS: novou desku považuji za skvělou, na koncert jsem kůli ceně taky nejel, mám všechny jejich alba originál a není mi náct, ale hlavně na ně nejedu proto, že jsem je viděl již 3x a určitě bych vsadil svůj klobouk, že se objeví na Moru. Tudíž, hurá dneskaj do Práglu na Rage ;-)

22. 03. 2012 14:14

- Pagan

Možná by pro lidi určitého typu "byli blbí", ale pro tisíce dalších by snaha o snížení ceny znamenala vstřícný krok vůči svým fanouškům, kteří jim už dávno zajistili luxusní živobytí na desítky let dopředu. Náklady jsou samozřejmě vysoké, ale určitě ne tolik, aby se cena musela pohybovat kolem tisícovky. A Bubákova věta, že "zrovna oni NEJSOU zodpovědní za cenu lístku" taky neobstojí, protože když se Tuomas sekne a řekne, že prostě nevystoupí, dokud cena nebude menší, tak se každej manager zesere strachy o svý prachy a dřív nebo později ustoupí. Úspěch NIGHTWISH ze srdce přeju, jejich primadonské chování je však věc úplně jiná.

22. 03. 2012 11:07

- Ferda

Pagane, co konkrétně to vypovídá? Ty znáš jejich náklady? A je to tak, jak píše Štěpán, když se ty lístky za tuhle cenu prodaj, byli by blbý, aby šli s cenou níž, kdybys byl na jejich místě, uděláš to úplně stejně! Dyť je to úplně normální vztah nabídka - poptávka. Třeba kdyby všichni ty, co jdou na koncert, měli desku koupenou a ne staženou, mohl být lístek o kilo levnější :D

22. 03. 2012 6:04

- Stepan

Aha, tak nic, ono to tady ty HTML tagy akceptuje, tak nic...

Aspon by to mohlo byt u toho formulare zminene :-)

21. 03. 2012 20:24

odradkovani v diskuzich - Stepan

Mimochodem, prosil bych mistniho webmastera, at u tech diskuzi zprovozni konverzi odradkovani na
ci

tagy, pac ty dlouhe prispevky vypadaji dost priserne - a predpokladam, ze nejsem jediny, kdo nejake to odradkovani v diskuzich obcas pouzije pro lepsi formatovani...

21. 03. 2012 20:23

- Stepan

Karolina: Bezva, tak to jsem rad, ze to vypadlo ze setlistu tobe a ne jim :-)) K te diskuzi o cene - Skandinavie je proste pro nasince obecne draha, vsechny ceny jsou na nase pomery pomerne vysoke. Schvalne si zkuste zjistit, kolik tam stoji koncerty jinych kapel, tipuju ze to bude taky dost vysoko. Jinak nevim, co si stezujete - ceny urcuje predevsim trh, nikoliv nejaky manager ci organizator, a uz vubec ne kapela. Kdyz to za to ty lidi daji a proda se 90-99% listku, tak je ta cena asi nastavena dobre. Pokud je akce vyprodana dva mesice dopredu, znamena to, ze to odhadli spatne a mohli klidne nasadit vyssi cenu. A pokud se proda min jak 50% listku, zrejme asi nasadili cenu moc vysoko :-)).

21. 03. 2012 20:20

- Savapip

to Tassadar: neb se tam objevila příliš dlouhá adresa..., už opraveno. Používám Mozillu a ta to skousne, takže když se něco podobného objeví příště, dejte mi prosím echo, díky ;-)

21. 03. 2012 19:34

- Tassadar

P.S.: Proč je tahle diskuse tak rozmrdaná? Myslel jšem, že je to chromem, ale safari mi to zobrazuje stejně vadně..

21. 03. 2012 19:18

Nightwish - setlist 3-, blaze - lukáš

to téma Nightwish, Blaze: Osobně miluju dvd End of an era. tady mě setlist hodně zklamal. I poslední deska Ni´ghtwish se mi nelíbí. Jen můj názor. Co se týče vstupenek , tak metallica si může tu vstupenku za 2000 kč strćit do .rdele. To už je skutečně moc peněz. A na koncert nejdu , protože nemám rád Black album. Kolik přijde dnes lidí na koncert, závisí i od toho kolik koncertů tady za celý rok je . Každý týden si člověk může vybrat ze 4 koncertů, do toho festivaly, atd, atd. To je velká přesicenost trhu.Co se týče Blaze tak mimo King of metal, pŕedchozí jeho 4 ALBA JSOU SUPER. Jeho koncerty jsou naprosto špičkové.

21. 03. 2012 15:20

- Tassadar

To je jeden z důvodů, proč na kapely typu IM/metaklika nechodím, druhý je ten, že nejsem dvakrát odvázaný z davu 10 000 lidí.) Navíc alespoň částečně ty legendární kapely chápu, jejich jména už sakra něco znamenají, mnohdy byly stylutvorné.. ale nightwish? NIGHTWISH? To fakt ne.. A Blaze Bayley ti mohu jen doporučit, když jsem na něm byl posledně v tančírně, ten koncert byl NESKUTEČNÝ. Škoda, že poslední album za moc nestojí.. a ještě jednu poznámku utrousím, právě to, že nw vykopli tarju, byl ten nejgeniálnější marketingový tah. Před nějakým časem slyším nějakou holku, jak se vybavuje.. cituji: "Noo, teď poslouchám hlavně hipec, to je best a potom taky hafo nightwish." A takhle vypadá drtivá většina dnešních nw fanoušků. Věř, že s tarjou by tuhle základnu rozhodně neměli:)

21. 03. 2012 13:37

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08356 sekund.