RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DEVIN TOWNSEND - The Retinal Circus


- Hellhammer

Mě se z Devinovy sólové tvorby líbí jen Ziltoid,ostatní alba mě prostě neoslovují,ale musím uznat,že hudební rozhled,nadžánrovost a rozmanitost, jakou ten chlap předvádí,to se jen tak nevidí.

14. 12. 2013 12:53

- Supermartonátor

jj, přesně tak. Hudba je úžasná věc. A tak co jednomu přijde skvělé, jinému zas třeba nudné.

14. 12. 2013 11:41

Anonim - necrophiliac

Nehledej v tom žádnou vědu, prostě tě jeho hudba neoslovila, nic víc. Vnímání hudby je individuální, to co oslovuje tebe, může jinému připadat nudné. Co je to vůbec genialita, hlavně ta hudební a kde jsou její hranice? Je vůbec možné to nějak definovat? Z hudebníků dělají génia především někteří autoři recenzí a média. Vidíš, já jsem byl taky na MORu. Na Devina jsem taky jen tak stál, ale ne z nudy, ale z úžasu. Pro mě jedinečný zážitek a to i přesto, že měl okleštěnou sestavu o jednoho kytaristu a bez Anneke a jak říkáš z části jel z playbacku. Jen tak mimochodem, o kterých hudebnících můžeš prohlásit, že jsou geniální? (bez narážky). Pro mě je momentálně Devin no.1, naproti tomu kritikou vychvalované kapely mi většinou vůbec nic neříkají.

13. 12. 2013 10:45

for Supermartonátor - necrophiliac

Respektuji tvůj odlišný názor a jestli tě koncert chytnul, tak to tak má být a Devinovi samozřejmě přeji, ať se mu jeho dílo dobře prodává. To, že jsem (zatím) k tomuto dílu nenašel cestu, neznamená, že je to z Devinovy strany špatný počin. Já sám bych něco podobného nedokázal. Samozřejmě oceňuji jeho odvahu nést kůži na trh. Taky mi není známo, že by s něčím podobným (v metalovým světě) někdo přišel. Ještě tomu dám určitě šanci až přijde ta pravá nálada a možná s odstupem času taky budu nadšený. Zatím mně však bohužel oslovuje pouze zvuk. Když už jsme u těch zmíněných nedostatků, stávat by se při takových příležitostech jako je záznam koncertu, neměly. Vím, že aktéři jsou taky jenom lidé a lidé dělají chyby. Ale mám pocit, že příprava, co se týče nějaké té choreografie, byla malinko zanedbána. Samozřejmě nemůžu čekat, že se Devin vytasí s podobným představením jako třeba Pink ve Funhouse. Kdo viděl, dá mi jistě zapravdu, že toto byl opravdový cirkus a co se týká toho, jak říkáš vizuálna, bylo všechno přesné a vychytané do nejmenšího detailu. Samozřejmě nehodlám srovnávat možnosti Pink a Devina, každý asi pracuje s jiným rozpočtem, jen tím chci poukázat na to, že i to „málo“ v Devinově případě se dalo udělat líp. Mám z toho dojem, že to bylo všechno děláno tak nějak narychlo. Ale jak už jsem dříve zmínil, možná to byl záměr a díky těm nedostatkům divák vidí, že tam účinkují lidé a né stroje. Je to takové lidštější. Uvidíme :-)

13. 12. 2013 9:39

- Anonim

Všichni pořád říkají, jak je Devin geniální, ale pořád mi nikdo nebyl schopen vysvětlit v čem ta jeho genialita spočívá. Já jsem ho viděl živě letos na MORu a že by mě to něčím zaujalo se říct nedá. Ta jeho nudná muzika bez nápadů a navíc částečně z playbacku lidi moc nebavila. Pamatuju si jak tam všichni jen znuděně postávali. Do toho ty jeho dlouhý rádoby vtipný proslovy, kterým se ovšem nikdo nesmál. Kamarád, kterej ho úplně zbožňuje říká, že jeho muzika je o emocích, ale já z toho žádný emoce necítím. Když ještě vezmu v potaz jeho texty o mimozemšťanovi, který cestuje galaxií a shání kvalitní kávu, tak dojdu k názoru, že tenhle "umělec" nemá světu opravdu co říct. Je hromada skvělých hudebníků, o kterých bych se nebál říct, že jsou geniální, ale Devin mezi ně opravdu nepatří.

13. 12. 2013 0:26

- Supermartonátor

Lukáš: chápu tě...taky mám moc SYL rád....ale taky mám tu výhodu, že se mi líbí od něj vlastně vše:-) Necrophiliac: Byl to ojedinělý koncert...ocenuji už jenom tu odvahu. Kdo jinej něco takového podnikl? A že se jedné akrobatce nedařilo vyšplhat?...taky jsem si toho všiml, ale takové věci se můžou stát. Taky mi přišlo zpočátku divné, že sboristé nemají mikrofony....ale jsou tam pro to vizuálno. Každému to dvd asi nesedne. Já jsem nadšený. Fenris: tak snad nebudeš zklamán. Sdílím tvůj názor, že on je jeden z mála, co dělá metal ještě objevným a zajímavým. Na Brutalu jsem nebyl...ale 2x v roxy a ten chlap je prostě na živo úžasnej.

12. 12. 2013 23:23

Retinal Circus - necrophiliac

Ačkoliv Devin patří společně s A. Lucassenem k mým největším oblíbencům, z tohoto koncertu mám velice smíšené pocity. Co se týče hudby, není co vytknout, ale vizuální stránka (nemyslím kvalitu obrazu, ale to, co se na place děje) ve mně vzbuzuje chvílemi úsměv, chvílemi smutek. Vůbec nevím, co si mám myslet a jak to vlastně pojmout. Jasně, pochopil jsem, že Devin chtěl odvyprávět nějaký příběh. Celé to však na mně působí spíš jako amatérské divadlo někde na dědině. Marně přemýšlím, proč jsou přítomny sboristky, když jen otvírají pusu, aniž by měly mikrofony (možná se špatně dívám, když tak mně opravte). Smích ve mně vzbuzuje moment, tuším, že je to ve skladbě Babysong, kdy jedna z aktérek má evidentní problémy se šplháním. A takových momentů by se dalo najít více. Příliš mnoho se tam na můj vkus kecá, což koncert dle mého názoru brzdí. Jestli jde o záměr, tak to potom jo, ale mně tohle nebere. Doufám, že příští záznam bude Devin pořizovat bez všech těch opiček atd. Mám to na blu-ray, ale už to přehrávám s vypnutou tv. Moje hodnocení: hudba 10/10, cirkus 5/10.

12. 12. 2013 16:58

- Fenris 13

Recenze mimořádně navnadila, dvd musím pořídit. Devin JE génius, díky lidem jako je on se z metalu nestává jen křečovitá parodie sama sebe. Kdo zažil koncert na Brutalu při té šílené průtrží, ví o čem mluvím.

12. 12. 2013 13:21

Genius , ale .....!! - lukáš

Dewin je genius, že umí napsat tolik muziky, ale mě mimo Strapping nechytla žádná jeho deska .Prostě jsou nudné. I Circus je nudnej za mě - 2 z 10 možných.

12. 12. 2013 1:29

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08326 sekund.