RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AC/DC - Rock Or Bust


R.I.P. Malcolm - SvojPat

Je to velmi smutná zpráva. Odešla další velká rocková legenda.

19. 11. 2017 14:40

Praha 2016 - Kolík

Tak mám lístek. Po velkém boji, ale mám! :-)

16. 12. 2015 15:39

- Hellhammer

CC je chlív, ale svým způsobem jsou to takoví deathoví AC/DC..To množství desek, vzájemná podobnost desek, prakticky nulový vývoj, stabilní a ortodoxní fandovská základna..těch podobností tam je hodně... Ale vidím, že se chápeme, ty máš očividně tvorbu AC DC v malíku, tak je to pro tebe jiná věc než pro mě, když je beru jen jako kulisu:-)

3. 12. 2014 21:25

Za mě... - Kolík

...je nejlepším albem Motörhead Bastards, a to se taky dost liší od těch ostatních - hudebně i zvukově. Ovšem je to věc názoru. Alba AC/DC jsou velmi pestrá - zvláště podle rukopisu produkce. Stačí porovnat ty od R. J. Langa, B. Fairbairna, R. Rubina & M. Frasera s těmi z vlastní stáje Youngů, popř. koprodukované H. Vandou. CC bych do této diskuse raději nemíchal, to je chlív... :-)

3. 12. 2014 18:14

- Hellhammer

Je to pro mě osobně ten samý případ jako Motorhead, nebo z tvrdších žánru třeba Canibal Corpse. Jako kulisa proč ne, ale na nějaký hlubší poslech to podle mě není.. Kdyby někdo promíchal písně z posledních 5ti desek Cannibal a pak mi je dal naslepo seřadit, nedám to..Zkusil jsem letos novinku CC rozpitvat a trochu víc se do ní ponořit a vylezl mi z toho čistý průměr. Proto v nadsázce(!) občas říkám, že na tyhle kapely je recenze zbytečná, oni si stejně mastí to svoje, věrní jsou spokojeni a náročnější posluchač k tomu stejně málokdy přilne. A tak to má asi být..:-D

3. 12. 2014 11:04

- Hellhammer

Samozřejmě že od sebe rozeznám jednotlivé songy, ale přiřadit je k albu, je pro mě nadlidský úkol.Nejsem fanda a tudíž se v tom milionu alb ACDC neorientuji.A všechny mi beztak přijdou zhruba stejné, prostě pohodový rock'n 'roll.... Respekt tomu kdo to dokáže od sebe výrazně odlišit, vypíchnout, ba napsat výstižnou recenzi..

3. 12. 2014 10:58

To Hellhammer - Kolík

Pokud svým uchem nepoznáš rozdíl, tak je mi tě líto (v pravém slova smyslu, nejde o ironii).

2. 12. 2014 19:41

Kopie kopie ? - lukáš

To GNT : Kdybych si myslel , že se už nic jiného v hudbě nevymyslí, tak bych ani nemohl muziku poslouchat. To že je nějaká piseň ve stejné tonibě neznamená , že se kapela opakuje. Stále se mnoho může vymyslet. To jsou jen ptákoviny rádobykritiků, kteří na hudbé hledají jen to negativní. A Ac dc maj svůj styl, tečka. Napřiklad doteď nikdo nezjistil , jak Hendrix dělal scá nehratelná sola a těch věcí je mnohem víc.

2. 12. 2014 14:07

- Hellhammer

Nechci říct, že je novinka blbá, nebo že se u ní nedá dobře relaxovat. Dá, jako u všeho od kapely.. Ale osobně(jelikož nejsem fanda) nepoznám rozdíl mezí tímhle, Black Ice nebo The Razor Edge..Poslech AC DC pro mě funguje jako takový náhodný generátor songů. Rozpitvávat a hodnotit jednotlivá alba, to snad v tom kvantu a při té podobnosti ani nejde :-DD

2. 12. 2014 9:42

Vývoj :) - Gogo

Vývoj v mezích zákona 100% podepisuji :) Jsem již leta přesvědčen, že ono volání po vývoji a progresi nezní z táborů věrných :) Jinak na poslední AC/DC jsem zvědav, ale Black Ice jsem po 2 letech prodal. Prostě jsem tomu albu na chuť nepřišel. Ovšem velikost kapele upírat nehodlám.

1. 12. 2014 17:02

- GNT

Kolik: subjektivní je všechno, co tu bylo napsáno. AC/DC je velká kapela proto, že ji má "subjektivně" v oblibě mnoho lidí. Jinak protinázor (k tvrzení, že G. R. má pestřejší styl) jsi tu nenapsal, ono to ani dost dobře není možné. Operuješ tu jen popularitou skupiny. Podstatu mých příspěvků lze shrnout do tohoto rčení: "já pán, ty pán". Méně lakonicky potom: pokud něco toleruji velkému a obdivuji ho za to, neměl bych totéž vyčítat okresnímu nýmandovi. Lze jen dodat, že tohle je plebejské vidění světa, mně blízké a vlastní, patricijové to mohou vidět jinak ... Poslední věc, nejsem s Tebou nijak ve sporu, chtěl jsem jen upozornit na výše napsané, protože mě neskutečně iritují ona všechna doporučení hudebních kritiků adresovaná recenzovaným kapelám, aby se vyvíjely a měnily atp. Většina lidí chce od oblíbené kapely je její staré hity, menší část pak vítá skladby nové, ovšem ve starém duchu či stylu (k těm se řadím, oblíbím-li si nějakou hudební formaci, pak od ní v budoucnu očekávám plus mínus to samé, tedy vývoj "v mezích zákona", v opačném případě se dané hudební těleso stává u mě neoblíbeným). Zdá se, že AC/DC tohle pochopili a i proto mají úspěch. Přejme ho proto i jiným a nenuťme je k neustálému hledačství, které je stejně nakonec dovede k poznání, ve většině případů, že to, co hledali, nalezli už na počátku své kariéry (byl-li úspěšný).

1. 12. 2014 12:16

To GNT - Kolík

Když tady někdo napíše, že styl Gamma Ray je mnohem pestřejší, tak snad ještě můžu napsat protinázor, ne? Jinak subjektivně si dělej a mysli co chceš, to ti přece nikdo nebere. A při tom se jistě nemusíš cítit poníženě, ovšem AC/DC jsou AC/DC, i kdyby ses na hlavu stavěl, v tom má Pepsi naprostou pravdu. Srovnávat tyto dvě kapely dost dobře nelze. :-)

1. 12. 2014 11:31

- GNT

Kolik: všechny melody metalové kapely jsou "lokálního významu". Holt většinový vkus je jiný. Máme se snad všichni, kdo je posloucháme a máme rádi, cítit už jen při vyslovení slova AC/DC poníženě? Kupříkladu mně jsou dnešní AC/DC zcela ukradení, nezajímají mě a to i přesto, že "světoví velikáni s obrovským vlivem na žánr i mimo něj". Nikomu tuhle supergrupu neberu, ale měli bychom vzít na vědomí, že někdo může považovat např. Gamma Ray (když už se tu o nich psalo) za daleko lepší kapelu (tj. lepší pro konkrétního člověka, objektivně se to měřit nedá, popularitou a komerčním úspěchem tu už nikoho "nemlaťme a neomračujme").

1. 12. 2014 10:43

Styl, - b.wolf

který začal hrát Kai s Helloween, taky vymyslel. Nikdo jiný tehdy takovou hudbu nehrál a taky klukům nikdo nevěřil, že se chytí... jinak jasně, AC/DC jsou naprostá ikona, to je bez debat, holt začali mnohem dřív...

29. 11. 2014 21:19

AC/DC vs Gamma Ray - Kolík

Mám rád obě kapely. Ovšem srovnávat je mi přijde poněkud úsměvné. Gamma Ray jsou při vší úctě skupina lokálního významu, která se (dle různých názoru) 10 až 15 let potýká s výraznou tvůrčí krizí. AC/DC jsou světoví velikáni s obrovským vlivem na žánr i mimo něj (každý, kdo udělá coververzi Highway to Hell nebo You Shook Me All Night Long, se automaticky stává velmi populárním, ať už je hraje na viloloncella nebo do nich naprogramuje sampy), s obrovským komerčním úspěchem (Back In Back je druhé nejprodávanější album na světě všech dob a žánrů) a koncertní show, která snese srovnání snad jen s Zeppelíny nebo Rolling Stones (nějaká výjimka by se možná ještě našla). AC/DC sice hrají konzervativní muziku, ale obrovsky populární, proto taky když ji novináři chtějí kritizovat, zmůžou se jenom na klišé, že je to pořád stejné. Není. To může tvrdit jen hluchý. Na rozdíl od Gamma Ray, kterým vyčítají vykrádání některých svých vzorů. Tady už bohužel o klišé moc nejde, spíše je to pravda. Hansen a spol. by určitě byli na vrcholu blaha a své kariéry, kdyby jim AC/DC věnovali volňásky na svůj koncert, jako že si všimli, o koho se v hudebním světě jedná.

29. 11. 2014 18:04

- johny

No, cele album som nepocul, ale to co vyslo, je parada. Proste muzika, akej je nedostatok. Pani si brnkaju to svoje par desiatok rokov, ale.... Ludia, ma to gule stale.. Niekto ich obvini, ze je to staromodne, omielaju tu istu pesnicku do nekonecna, ale.... No a co doprdele?! Ich muziku zeriem a budem zrat navzdy. Nech len brnkaju to svoje aj dalej.

28. 11. 2014 14:59

- GNT

Anonim: ano styl Gamma Ray je opravdu styl "mnohem pestřejší než ten co hrají AC/DC". Ale co s tím? Přesto dle mnohých názorů (zcela určitě převažujících) se G. Ray musí nutně na každém novém albu měnit, vyvíjet, dělat stylové veletoče, AC/DC ovšem, ti mají svůj nepopiratelný nárok, musí ho mít, protože to jsou AC/DC. Dodávám, nic proti AC/DC nemám a alba Highway to Hell a Back to Black jsem svého času měl rád a i občas si je pustím i dnes. Ale, opakuji se, když může Franta, potom může i Lojza. Velikost kapely, její obliba a komerční úspěch nemůže být důvodem pro nějaký "nárok". Alespoň já to tak vidím. Jinak se ocitáme v pozici, kdy knížecí sprosťárny přijímáme se shovívavým úsměvem nebo přímo i s nadšením a když totéž pronese plebejec z Vysočiny, tak se nám chce hnusem zvracet. Podotýkám, že jsem nikoho z těchto cynických a přeceňovaných gerontů nad hrobem nevolil.

28. 11. 2014 9:24

- Pepsi Stone

Ano, v podstatě s Hansenem máš pravdu, ale vliv Gamma Ray prostě není a nikdy nebude takový jako vliv AC/DC. Proto, když vyjde novinka Gamma Ray, tak to není a nikdy nebude taková událost, jako když vyjde novinka AC/DC. Ovšem vysoký počet bodů jsem téhle desce nedal proto, že vyšla pod hlavičkou AC/DC, ale proto, že je prostě dobrá.

28. 11. 2014 9:13

- GNT

Nikdo nic nevymyslí zčistajasna, z ničeho. Vždy se na něco navazuje, z něčeho vychází, něco rozvíjí ...

28. 11. 2014 9:10

- GNT

Každý má nárok hrát pořád stejně a to jen proto, že se tak sám rozhodne. Srovnávat a porovnávat mohu (a každý může) vše, co mě zrovna napadne. Druhá věc je, zda má nějaké porovnání smysl nebo ne. Nedělejme z jedné kapely pánaboha, kterému je dovoleno vše, a z druhé nýmanda, který nemůže nic.

28. 11. 2014 9:06

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09056 sekund.