RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)


- Pepsi Stone

Podle me byl vzdycky nejlepsim bubenikem a celkove i muzikantem v Katapultu Jiri Mamut Starek.

20. 01. 2021 11:33

Anatoli Kohout - jirka7200

Chtěl bych jen malinko poupravit náhled na technickou zručnost bubeníka Tolji Kohouta. Všeobecně se tak trochu se špetkou škodolibosti o Katapultu traduje, že nebyli zrovna žádnými virtuosy. To však v žádném případě neplatilo o Toljovi. Před tímto angažmá prošel řadou kapel, mj. Rebels, Blues Company Ltd. nebo jazz rockovými Energit. Mimo to působil jako vyhledávaný studiový hráč, jehož služeb na svých deskách využil třeba V.Mišík nebo Ota Petřina. Na deskách Katapultu odehrál jako profík jen to, co se po něm chtělo a neměl tu jak prezentovat svůj talent a hráčské dovednosti.

20. 01. 2021 10:23

Pepsi - pan Shimi

Nevim.. Každej má na věc jinej názor. S hodnocením desek nesouhlasím. Třeba Konec srandy je dost dobrá a hlavně vyvážená deska, takže nechápu tu kritiku. Radosti života zní taky dost dobře a je tam překvapivě dost silnejch skladeb. Věc názoru ale...

28. 11. 2019 21:00

- Pepsi Stone

Katapult by brán jako dobrý příspěvek k Silvestru, kam Novák ani Blue Effect nepatří, ale možná k tomu někdy dojde.

27. 11. 2019 18:43

- Václav Votruba

Pepsi, co třeba sepsat Petra Nováka? Zajímal by mě tvůj pohled :-) Nebo Blue Effect...

27. 11. 2019 18:26

- Guns

S hodnocením prvních třech desek souhlasím.První zachytila výbornou atmosféru hardrocku 70 let.Druhá zasejc trochu změkla a šla více k blues.Třetí to byla fakt bomba.Ten zvuk s trocha nadhledu jako Heavy odérem (Přirovnatelný (taky) s nadhledem k Judasu a jejich Turbo a taky třeba k W.A.S.P. třeba The Last Command) fakt dost dobrý.Tohle prostě žeru :) Kytary bicí libovka.Na to zapomeň,Starý desky hrajou dál,Kdybys měla a znám podobu tvou pravou fakt bomby.No prostě celá deska fakt dobrá.Určitě bych k tomu zařadil i singlovku Inzerát,která snad i ten heváč je.Zas tam slyším ty Judasi jak prase :) No a u té čtvrté tudíž„...a co rock n`roll!!!“.Tam si dovolím nesouhlasit.Hlavně s tím že se odpoutali od zvuku z Rock De Luxe.Jen si vzpomeňme na Spolkneme hada (Dost dobrá nářezovka :)) nebo na úvodní „...a co rock n`roll!!!“,To je konec.Slova,Sem - Tam (Tam je hodně zajímavá pasáž v 02:30 hodně netradiční temnější riff dost dobrý) a Neříkej že je to láska.Ale u věcí jako V tomhle nejedu,Komár a To nemělo chybu to je fakt pravda.Nevím já bych dal za osm.Taste of Freedom se taky povedla ostatně jak jsi psal.Pak už jsem to zas tak nesledoval,ale v podstatě bych souhlasil :) A kladivo na život se mě celkem i líbilo i když je to v podstatě furt to samé.

26. 02. 2019 21:04

- Pepsi Stone

Kašpárci z Olympicu? Pokud se budeme bavit čistě o instrumentálních dovednostech, je jasné, že takový Janda je před Říhou o několik tisíc světelných let, stejně tak byl Broum před Dědkem Šindelářem. Když budeme brát celou existenci obou kapel, tak je znovu jasné, že mnohem větší kus muziky přinesl Olympic. Když se ale zaměříme na sedmdesátá léta, tak je nutné uznat, že tady byl víc Katapult. Ten byl tenkrát na vrcholu, kdežto Olympic se ve fázích s Kornem nebo Hejdukem v sestavách nacházel na svém totálním dně.

8. 01. 2018 14:12

Kataky - b.wolf

zrali tehdy všichni. Debutni zivak, zvlášť Severní nebe, slušný, 2006 ujde, zbylá alba naprostá zbytečnost. Pořad ale lepší, než kasparci z Olympiku.

7. 01. 2018 14:25

- Pagan

Včera jsem viděl epizodu (mimochodem skvělého) českého seriálu POPSTORY, kde Říha povídá, že čím lehčí je muzika na hraní, tím je to náročnější vymyslet. Zdá se, že si pro svoji tvorbu vymyslel nádherný zdůvodnění a alibi :-)

5. 01. 2018 11:10

- Avram

Mně to přijde, že zněli zastarale už v době vzniku. Tím nechci urážet Katapult ani jeho fanoušky, sám poslouchám retro, ale Katapult byl na mě vždycky už extrém.

5. 01. 2018 8:32

- Pepsi Stone

Podle mě je Katapult kapela, která zestrála mnohem víc a rychleji než ostatní jejich souputníci. Za komunistů měli své opodstatnění a byli na docela slušné úrovni. S revolucí přišel totální pád na hubu. To asle asi nebude možné přisuzovat změně režimu.

5. 01. 2018 6:08

- Boss

Fakt je že v 80. letech hrál Katapult slušně.... Debut je klasika, 2006 spíš průměr.... ale přiznám se že trojici Rock De Luxe, ... a co rok n roll a Pozor, Rock ! mám celkem v oblibě. Ze singlovek mám hodně rád třeba Inzerát. V 90. letech už to nějak nefungovalo a nová sestava mě míjí. Koncerty jsem absolvoval asi 3 už po revoluci, ale naživo to atmosféru rozhodně mělo. Na Katapult se celkově plive mnohem víc než si zaslouží. A takový riff Lesní manekýn je vážně geniálně prostý

4. 01. 2018 11:21

- Pepsi Stone

Když je ten Silvestr... :-)

31. 12. 2017 7:59

Gratuluji - rumcajs

Pepsi k tomu výkonu, přeslechnout všechna jejich alba je docela dost záhul, páč některé věci jsou FAKt blbé. Respekt.

31. 12. 2017 0:50

Katapult - rumcajs

Tak jste se hecli - paráda!

31. 12. 2017 0:40

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08192 sekund.